tomm Posted July 29, 2021 Share Posted July 29, 2021 Dodałbym jeszcze dość istotne zdjęcie parkingu, z którego na plażę już blisko, bo nie wiedzieliśmy gdzie mamy zatrzymać się jadąc w dół. A to może pomóc chętnym poopalać się nago w ustronnym miejscu. 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOBO1 Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Ktoś bywa, pytam bo byłem wczoraj przejazdem i zauważyłem fajny pomost w okolicy pracującej koparki, ewentualnie gdzie się rozkładają golasy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted May 15, 2022 Share Posted May 15, 2022 Na prawym brzegu jeziora miejsce o współrzędnych: 49.8231286N, 19.5534722E, to jest taki cypel, na którego południowym krańcu można się rozłożyć. Byłem tam 3-go maja. Ale można też z drugiej strony jeziora - jest taki cypelek u podnóża góry, na której znajduje się wioska Mucharz... tej drugiej miejscówki jeszcze nie testowałem ... Przyjemnego wypoczywania 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Jeszcze jedna informacja na temat tej miejscówki. Jeśli wybierzecie się w niedzielę, to wypoczynek będzie wam trochę urozmaicał hałas wywołany przez motocykle. Motocykliści upodobali sobie tą drogę, mocno krętą i stromą i niestety - jeżdżą tam i z powrotem. Nie ma z tym problemu w dni robocze szczególnie, gdyby ktoś chciał spędzić urlop w tamtych okolicach. Dla mnie dobre miejsce na jednodniowy wypad, bo mam do niego około 50 km ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wabahaba1 Posted June 20, 2022 Share Posted June 20, 2022 @Airliner jak z ilością ludzi na tym cypelku gdzie podałeś współrzędne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted June 21, 2022 Share Posted June 21, 2022 @wabahaba1 3-go maja byłem na tym cypelku akurat sam, ale myślę, że jak się rozpropaguje, to i frekwencja się zwiększy ... Aczkolwiek wspomniałem o minusie występującym w dni świąteczne, to jest o hałasie motocykli ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
enamorados Posted July 20, 2022 Share Posted July 20, 2022 (edited) Odświeżamy temat, byłyśmy dziś, poziom wody niski ale bez problemu można było znaleźć kilka fajnych miejsc na prawo od zejścia z punktu widokowego w Zagórzu. Oprócz nas było jeszcze dwóch naturystów a tekstylni nie przeszkadzali bo byli dość daleko. Pogoda i woda idealna. Zapraszamy po raz kolejny 😉 Edited July 20, 2022 by enamorados literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
LongFast Posted July 25, 2022 Share Posted July 25, 2022 byłem dzisiaj, obniżony poziom lustra wody nawet ma pozytywny efekt tj odsłonięta została część piaszczysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 I podobnie wczoraj pogoda była rewelacyjna. Na prawo od wejścia na półwysep było kilu tekstylnych panów, toteż trochę pospacerowałem zanim się rozłożyłem. I stwierdzam, że jest tam mnóstwo miejsca do wykorzystania na nagi wypoczynek ... Praktycznie cały północny brzeg od półwyspu do kolejnego półwyspu oddzielającego nurt w kierunku zatoki ... I właśnie tam się rozłożyłem. Co prawda pas do plażowania jest stosunkowo wąski, ale długi, zatem idealny dla osób także początkujących ... Zejście do wody fajne, ale miejscami z wody wystaje troszkę badyli, jednakże bez obaw - popływać się da ... Czy Jezioro Mucharskie będzie konkurencją dla Kryspinowa, jak wspomnieli bodajże @enamorados? To zależy ... Dla Krakowian mieszkających od tej strony miasta, gdzie bliżej do Kryspinowa, może nie, ale dla tych z innej strony miasta być może ... Podobnie, jak dla tych, którzy dojeżdżają do Kryspinowa z innych miejsc (Podbeskidzie, Śląsk) ... Ze swojej strony przyznam, że dla mnie osobiście czasem warto zrobić 50 km by dojechać nad Jezioro Mucharskie, bo w jednym punkcie bardzo przebija Kryspinów. Mianowicie widoki na okolicę są rewelacyjne, zresztą pojedźcie tam i sami zobaczcie. Jedna z piękniejszych miejscówek do nagiego plażowania - że tak powiem - śródlądowego ... Polecam wszystkim i jak zawsze - życzę wspaniałego wypoczynku 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enamorados Posted August 18, 2022 Share Posted August 18, 2022 Dziś byliśmy na północnym brzegu, coś wspaniałego. Oprócz nas była jedną dziewczyna topless i jeden samotnik. Zapraszamy, widoki nieziemskie, dojście do wody coraz lepsze i w tygodniu tekstylni nie przeszkadzają. Na prawdę warto 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted August 19, 2022 Share Posted August 19, 2022 22 godziny temu, enamorados napisał: Dziś byliśmy na północnym brzegu, coś wspaniałego. A zamoczyliście się w wodzie i popływaliście coś? I czy nie przeszkadzały Wam te badyle, o których pisałem w poprzednim poście? Niestety, na najbliższe dni prognozy pogody w rejonie jeziora przewidują deszcz i burze, aczkolwiek ma być ciepło ... Dlatego chętnie popływałbym w Jeziorze Mucharskim w czasie deszczu, jak nie tak dawno w Kryspinowie... 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted August 20, 2022 Share Posted August 20, 2022 30 minut temu, kupele1 napisał: Witam jak pojadę od Suchej Beskidzkiej to jak daleko dojechac Jak pojedziesz ze Słowacji, mijasz Suchą Beskidzką i dalej jedziesz drogą krajową 28 w kierunku Wadowic. Wkrótce od Zembrzyc będziesz miał Jezioro Mucharskie po prawej stronie ... W miejscowości Świnna Poręba skręcasz w prawo na Zagórze - łatwo znaleźć tą drogę, bo jest po zjeździe z góry, przejeżdżasz mostem na Skawie i dalej pniesz się pod górę serpentynami mijając tablicę miejscowości Zagórze i potem zjeżdżasz w dół ... Gdy od minięcia mostu przejedziesz około 3,5 km, droga - że tak powiem główna - skręca w lewo, a Ty musisz skręcić w prawo i już jesteś na półwyspie ... Po około dwustu metrach masz jeszcze taką dróżkę nieutwardzoną w lewo ... Do dyspozycji masz cały półwysep, a możesz też skierować się od niego w prawo i masz też do dyspozycji cały północny brzeg jeziora łącznie z kolejnym półwyspem, na którym jest punkt widokowy ... Na pierwszym półwyspie w wolne dni bywają tekstylni, zatem w te dni proponuję iść bardziej na wspomniany wyżej północny brzeg w kierunku drugiego półwyspu ... Przyjemnego wypoczynku 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorole91 Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 @Airliner hej, w którym miejscu tam można po plażować ? Bo rozumiem że o ten cypelek chodzi ? Mamy dość blisko to można by było zaliczyć rodzinne opalanko jak jeszcze pogoda dopisze 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 @Gorole91 tak, chodzi o ten cypelek, czy - jak kto woli - półwysep ... Cały do dyspozycji, ale jak już wspomniałem wyżej, w wolne dni bywają tam tekstylni ... Ale wyżej też w dwóch postach dokładnie opisałem, że od tego półwyspu możecie iść północnym brzegiem jeziora aż do kolejnego półwyspu, opalać się też na tymże półwyspie, a i macie do dyspozycji cały północny brzeg pomiędzy półwyspami ... Jak wspominałem wcześniej, na północnym brzegu pas plażowy jest stosunkowo wąski, ale jest bardzo fajnie ... Badając ten teren dowiedziałem się, że pomiędzy górą, którą odpoczywając będziecie mieć przed sobą po drugiej stronie jeziora (tą, na której jest wioska Mucharz), a górą bardziej na południowy wschód od Was po naszej stronie jeziora jest ciekawe geograficznie miejsce, które przed budową zapory było znane jako przełom rzeki Skawy. Z Krakowa mam tam 50km z małym ogonkiem, ale naprawdę warto i jak tylko jest okazja, staram się tam wybrać ... Nie wiem, czy uda mi się jeszcze w tym roku, ale chciałbym przez kilka nocy zanocować w pobliżu i połączyć nagie plażowanie nad J.M. ze spacerami po okolicy ... Przyjemnego wypoczynku dla wszystkich 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorole91 Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Dzięki za taką informację również mamy około 50km. Mam nadzieję że uda się wybrać plan masz super oby się udało zrealizować. Też chętnie bym tak pospacerował ale musiałbym być bez dzieci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 @Gorole91 i inni 🙂 Niespodzianka - czerwoną linią zaznaczyłem cały obszar nadający się do N-aszego wypoczynku. Zbadałem osobiście ... Dużo słońca i fajnej wody w jeziorze dla wszystkich 😎 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enamorados Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 Byliśmy dziś, suuuuuuper, około dwóch godzin okienka pogodowego. Cisza i spokój, totalnie swobodne golasowanie na całego. Oprócz nas przed chwilę parka z psem bardzo przyjemnie nastawiona do naszej nagości i jeden tekstylny miejscowy niegroźny dziad. Polecamy, przybywajcie, im nas więcej tym lepiej. Do zobaczenia 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 ... no i byłem w piątek nad jeziorem ... Pogoda super, totalna lampa ... Na jeziorze parę rowerków wodnych, jakaś łódeczka i czasem przemknął ktoś na skuterze wodnym, ale dosyć daleko od N-miejscówki ... Na północnym brzegu były oprócz mnie dwie osoby, ale na tyle daleko, że nie byłem w stanie rozpoznać, czy to nasi ... Jak zawsze rewelacyjne widoki na okolicę ... Myślałem nawet, by w najbliższą niedzielę oprócz plażowania pospacerować dobrych kilka godzin po okolicy, ale prognozy przewidują deszcze i burze praktycznie na całym południu... Może zatem skuszę się po raz kolejny na pływanie w czasie deszczu w Kryspinowie, w końcu ma być ciepło 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Byłem tam dzisiaj na rowerze ... Co prawda na rowerze nie przebyłem całej trasy, bo obie strony musiałbym zrobić ponad 100 kilometrów, a dzień coraz krótszy i poranki oraz wieczory chłodne ... W Krakowie zapakowałem rower do pociągu i jazdę na nim rozpocząłem w Kalwarii Zebrzydowskiej ... Kilkanaście kilometrów na rowerze i już byłem na N-aszej plaży ... Nagi wypoczynek godzina z ogonkiem - byłem zupełnie sam, cieplutko, umiarkowane zachmurzenie, ale z prognoz wiedziałem, że dziś nie będzie padać ... Potem znowu kilkanaście kilometrów na rowerze, tym razem do Zembrzyc, przed którą to miejscowością ścieżka prowadzi prawym brzegiem jeziora, co pozwala cieszyć się rewelacyjnymi widokami okolicy. W Zembrzycach ponownie zapakowałem rower do pociągu i korzystając z tejże komunikacji publicznej wróciłem do Krakowa ... Gorąco polecam wszystkim taki sposób dotarcia na plażę nad Jeziorem Mucharskim, naprawdę warto 😎 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted September 3, 2022 Share Posted September 3, 2022 22 godziny temu, kupele1 napisał: i wadowice zaliczone pojechałem za daleko Wybierając się i planując na czwartek rozważałem taką trasę, by z N-aszej plaży pojechać rowerem do Wadowic i stamtąd wrócić pociągiem do Krakowa, ale po przejrzeniu rozkładu jazdy pociągów okazało się, że tam jest jakaś autobusowa komunikacja zastępcza typu "busiarstwo", było więc rzeczą oczywistą, że do busa z rowerem nie wsiądę. Dlatego też wybór padł na jazdę rowerem do Zembrzyc i doprawdy nie żałuję, bo widoki ze ścieżki rowerowej biegnącej brzegiem jeziora są naprawdę rewelacyjne ... Myślałem o tym, by powtórzyć czwartkowy pobyt na plaży jutro, ale niestety, prognozy pogody przewidują duże zachmurzenie i 19 stopni, z plażowania zatem nici ... Z tą miejscówką chyba trzeba będzie poczekać z plażowaniem na kolejny sezon (co nie wyklucza przyjazdu celem spaceru po okolicy), a jak we wrześniu trafi się jakieś okienko pogodowe, to raczej Kryspinów ... 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Dzisiaj była pogoda dobra na spacer, dlatego zrealizowałem plan, o którym wspominałem wcześniej w tym temacie, mianowicie spacer po okolicy Jeziora Mucharskiego, przy którym jest N-asza plaża ... Samochód zostawiłem przy plaży, oczywiście plażowiczów dziś nie było... Wyszedłem z plaży i skierowałem się w lewo asfaltówką idącą pod górę, z której po kilkuset metrach odbiłem w leśną dróżkę w lewo ... Po przebyciu tą dróżką około kilometra trzeba było skręcić w prawo ostro pod górę, tą, u podnóża której jest nasza plaża , ta dróżka też dochodzi do asfaltówki ... Gdy asfaltówka już zaczyna schodzić w dół, skręciłem w prawo drogą przez przysiółek Leśniówka i dalej aż do czarnego szlaku turystycznego ... I tym czarnym szlakiem turystycznym na Jaroszowicką Górę, do przysiółka Gołębiówka i jak już doszedłem do tej samej asfaltówki, nią wróciłem w pobliże naszej plaży do samochodu ... Z jednym posiłkiem po drodze spacer zajął mi trzy i pół godziny ... Super wycieczka, okolica przepiękna, jedyny minus, to spotkani po drodze dwaj kolesie na motorach crossowych ... Gorąco polecam wszystkim okolicę ... W następnym sezonie zawsze można połączyć nagi wypoczynek ze spacerami po okolicy ... 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 Wczoraj znowu wybrałem się na spacer po okolicy ... Powtórka z 2-go października, jednakże tym razem kółeczko w drugą stronę ... Jak zawsze, gorąco polecam to miejsce. Teraz do spacerów, a w sezonie do połączenia spacerów z nagim odpoczynkiem na plaży ... 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted May 1, 2023 Share Posted May 1, 2023 Dziś udało się zaliczyć pobyt nad Jeziorem Mucharskim, na znanej już nam na forum miejscówce. Wykorzystałem wolny dzień nie tylko dla plażowania, ale też, a może przede wszystkim, dla spaceru po okolicy, która - jak już nieraz wspominałem - jest rewelacyjna ... Godzina na naszej plaży, w tym czasie na niebie ani jednej chmurki, zatem czymś cudownym są okoliczne szczyty Beskidu Małego na tle totalnie błękitnego nieba widziane z północnego brzegu jeziora ... Gorąco polecam wszystkim, nawet naturystom z innych części kraju, warto wybrać się tutaj na urlop ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LongFast Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 jak sytuacja w tym roku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 Byłem w sobotę, pogoda rewelacyjna, choć woda zimna ... Oprócz mnie nie spotkałem nikogo, pływał po jeziorze ten statek, który ma przystań za mostem nad krajówką ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts