Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Dębki

Guest
 Share

Recommended Posts

Często rowery biorą Ci,którzy wolą bardziej spokój i jadą dalej do wejść 30 czy 31,gdzie plaża jest 2 razy szersza niż przy 26 a i naturystów niewielu.Sami tam kiedyś przez kilka lat bywaliśmy, jednak obecnie już nie chce się tak daleko drałować. 

policzyłem na mapach google, że mamy 2,5 km z kwatery na plażę co przy pobycie z 2 latkiem oznacza dłuuuugie spacery.

Dzięki rowerom na plaży możemy być szybko, równie szybko zarządzić odwrót jak i zrobić ponowne podejście po południu nie tracąc czasu na dojście.

Edited by carfreak

polecacie jakieś domki/kwatery/pensjonaty blisko plaży ? a to pole namiotowe to w który miejscu ?

Według map mamy 2,7 km od kwatery na naszą plażę, i także z 2,5 latką będziemy szli :)

3 godziny temu, Gorole91 napisał:

Według map mamy 2,7 km od kwatery na naszą plażę, i także z 2,5 latką będziemy szli :)

Jak chcecie iść lasem, to warto wziąć coś na komary. Nie wiem jak będzie w tym roku, ale w poprzednich latach trochę ich było. 

Nie pamiętam ani jednego takiego roku, żeby komary nie żarły podczas przejścia przez las, a byłem w Dębkach ładnych kilkanaście razy.

Dzisiaj tak gdzieś do godziny 16 bardzo przyjemna pogoda :) Bez problemu można było wyściubić nosa zza parawanu,bo wczoraj było z tym gorzej ;) tłumów oczywiście nie ma,co innego po obu stronach Piaśnicy i dalej w stronę wyjścia 19 tam już sporo ludzi :)

brzechwa99

Czy dojazd rowerem do plaży jest dobrym pomysłem, mam nocleg w samym centrum i myśle nad dobrą komunikacją już na miejscu ? 

Pomysl tak samo dobry jak każdy inny :D a tak poważnie Rowerem bez problemów dojedziesz do wejścia 26. Ja osobiście wolę na piechotę wchodzić od strony wej. 25 czyli piaśnicy jest trochę bliżej ale rowerem tego nie polecam bo praktycznie 100% trasy po plaży. Do 26 dojedziesz bez problemów przez las całkiem ładną trasą. 

Dnia 3.06.2020 o 12:32, Gorole91 napisał:

Dacie radę,my z córką półroczną 3 km drałowaliśmy, w tym hardcore z wózkiem po piachu))Ale po kilku latach jak już będzie samo dziecko chodziło, pozostanie jedynie targanie majdanu plażowego)

Jest trzecie rozwiązanie nad którym i my się zastanawiamy, mianowicie wózek plażowy taka czterokółka, jak by co, to i małego pasażera przewiezie dalej, jak będzie trzeba, i mamy spacer po plaży.

9514638c8a1a0d55ed4677b2353fe705.jpg

4d657d3242dfacb964cdce5e2ac3.jpeg

No pewnie,w Dębkach ten drugi można nawet wypożyczyć)A ten pierwszy to ma też w zasadzie główne zastosowanie w ogródku,sam używam-fajna funkcja wywrotki))Ale i na plażę z racji dużych kół jak znalazł.

11 godzin temu, brzechwa99 napisał:

Czy dojazd rowerem do plaży jest dobrym pomysłem

Bardzo dobrym.

Oto cytat z mojej relacji z sierpnia ub. roku:

zauważyłem, że plaża jest bardzo dogodna, jeśli chodzi o dojazd na nią rowerem. Jezdny dukt jest do samego wejścia Wierzchucino, a w pobliżu tego wejścia sporo utrzymującego się cały dzień cienia na postawienie roweru.

Spędzając corocznie urlop w Jastrzębiej Górze docieramy do Dębek (lub Chałup) rowerem (i tu i tam po około 20 km).

Tak jak Devan w Dębkach wchodzimy z reguły na plażę przez wejście 27 Wierzchucino. Odpada wtedy prowadzenie roweru po piasku już od samej Piaśnicy, a w zależności od frekwencji można skierować się w lewo lub w prawo - i tu i tam plażujemy w towarzystwie innych golasów.

P6250377.thumb.JPG.132cc9d93f92db307b2e10c2c77255fa.JPG

Witam mamy do was pytanie Jak jest w Dębkach   chodzi nam o jakieś knajpki bary żeby usiąść wypić piwo     ?

Krynica Morska i rowerem do Piasek  czy wybrać Dębki  ?

13 minut temu, Tom&Aga napisał:

Krynica Morska i rowerem do Piasek

Można wziąć kwaterę nawet w Piaskach, bo w tamtejszej restauracji Four Winds warzą swoje piwo: lager, apa i koźlak, całkiem przyzwoite. Jeśli ktoś ceni sobie spokój zamiast krynickiego jazgotu, to wybierze Piaski, a do Krynicy pojedzie na chwilę. 

Edited by fizio

Godzinę temu, Tom&Aga napisał:

pytanie Jak jest w Dębkach   chodzi nam o jakieś knajpki bary żeby usiąść wypić piwo     ?

Jest tego mnóstwo, nie ma problemu. 

3 minuty temu, Tom&Aga napisał:

Tak się zastanawiamy   tylko czy się tam nie zanudzimy ?

My jeździmy tam od prawie 25,nie ma miejsca na nudę. Jak pogoda plażowa to opalanie,siatkówka, spacery,czytanie książki,zabawa z dzieckiem,kąpiel w morzu. Jak nie ma pogody plażowej, to zostaje spacer z parasolem,gra w karty,rowerowa przejażdżka do Białogóry czy wypad na saunę do Redy))

W Dębkach jest podobnie,choć kontener na plaży jest i muzyka do rana,na głównej ulicy też są bodajże 2 lokale gdzie jest muzyka.Tu już musicie zadać sobie pytanie, czy jedziecie zobaczyć najpiękniejszą rodzinną plażę naturystyczną nad polskim morzem,czy imprezka od rana do wieczora)Wtedy chyba lepiej Mielno,Jastrzębia,Łeba czy Sopot.

Edited by Adam79
Dodanie treści

@Tom&Aga jeśli przebywa się w dobrym towarzystwie to nie ma nigdy czasu na nudę... a urokiem Dębek jest właśnie to że są one dalekie od "klimatu" Władysławowa i tym podobnym "kurortom";)

• Like 1
  • Upvote 1

jak jest z frekwecja na plazy czy jest my planujemy weekand 20-21,06 czy damy rade znaleźć spokojne miejscie