Guest Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Witam. . Właśnie namówiłem żonę , aby spróbować czegoś nowego tj spróbować zostać naturystą. Oboje jesteśmy po 40-stce i chcemy doświadczyć czegoś nowego pozbywając się wstydu. Szukałem w internecie czy jest gdzieś plaża gdzie moglibyśmy przezwyciężyć nasz ,, wstyd'' i rozebrać się publicznie po raz pierwszy. Mam pytanie czy gdzieś w województwie jest miejsce gdzie są naturyści, bo znalazłem coś w internecie o Bydgoszczy , ale to sprzed kilku lat. Mam jeszcze pytanie - od roku wraz z żoną depilujemy się , nowe wrażenia erotyczne , ale czy tak możemy chodzić na plaży między naturystami nie robiąc wrażenia jakichś zboczeńców ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grommit Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Jeśli jesteście z Kujawsko Pomorskiego, to polecam którąś z plaż nadmorskich dostępnych autostradą - Dębki, Chałupy albo Piaski. Nie polecam premiery na Stogach. Wasz wiek ani wygląd nie ma znaczenia. Nie zostaniecie uznani za zboczeńców, jeśli tylko wasze zachowania na plaży nie będą miały charakteru erotycznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 36 minut temu, grommit napisał: Nie polecam premiery na Stogach Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 A jest może gdzieś bliżej , może być na jeziorze, Wczoraj byliśmy w Mielnie, ale nie odważyliśmy się szukać bo byliśmy z dziećmi, a nie chcemy pokazywać się tak przy nich. Chcielibyśmy zrobić taki wypad sami dlatego bliżej jest łatwiej bo do samego Mielna mamy 3 godz jazdy a według internetu gdzieś tam jest w pobliżu jak dobrze pamiętam Unieście. Jeszcze jedna prośba ma ktoś może namiary na plaże , ale tak że mogę wpisać w GPS , bo rzadko podróżujemy i nie znamy jezior i plaż , a co dopiero takich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) 42 minuty temu, wojtek33a napisał: bo byliśmy z dziećmi, a nie chcemy pokazywać się tak przy nich. Czegoś tu nie rozumiem. Chcecie być naturystami, ale dzieciom już nie chcecie "się pokazywać". Trochę to słabe w kontekście tych zamierzeń. A nie sądzicie, że lepiej by było spróbować dzieci również do tego przekonać i oswoić się wzajemnie z nagością i zacząć traktować ją naturalnie? Chyba, że macie w związku z tym niekoniecznie czysto naturystyczne plany Jeśli tak, nie to forum. Bo tak szczerze to takie wtrącenie: 1 godzinę temu, wojtek33a napisał: nowe wrażenia erotyczne u mnie wywołuje, delikatnie mówiąc, bardzo mieszane uczucia na temat poruszanych przez Was zagadnień... Ale wracając do pytania: 42 minuty temu, wojtek33a napisał: A jest może gdzieś bliżej W Kujawsko-Pomorskiem funkcjonują prywatne ośrodki naturystyczne. O każdym z nich możecie znaleźć informacje na forum, ja reklamować żadnego z nich nie będę. Natomiast plaża, z tego co wiem, funkcjonowała nad Wisłą na wysokości Fordonu, ale były tam jakieś problemy z dziwnymi osobnikami i nie wiem, czy nadal funkcjonuje. Przynajmniej świeżych raportów na jej temat brak. Edited July 20, 2020 by Devan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Mlodzi maja 16 i 15 lat , a naturyzm ma zostać nasza tajemnica nie chcemy by to opowiadali tym bardziej że to ma być nasz debiut, a nie wiemy do końca sami czy wstyd nas nie przezwyciezy Link to comment Share on other sites More sharing options...
grommit Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Dlaczego nie polecam premiery na Stogach? Więcej we właściwym wątku, natomiast to plaża z tzw. gęstą atmosferą, na której łatwo, bardzo łatwo się zniechęcić do naturyzmu. Piaski, Dębki i Chałupy zdecydowanie lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fajnaparka42 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Byliśmy na stogach w tym roku już kilka razy. Samotni panowie szwedający się na wydmach to fakt. Nie widzieliśmy żadnych akcji seksualnych. Takim plusem jest to , że nie wieje tak jak na pełnym morzu. Nie potrzeba parawanu. Woda jest cieplejsza. Ale do plaży w Dębkach to jeszcze wiele brakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunlover Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Ranczo Natura w Turzy Nowej, camping Wyzwanie nad Wdą, plaża fordońska w Bydgoszczy (o słabej renomie) oraz Kryjówka - w bliżej nieokreślonej miejscowości na prośbę właścicieli - te miejsca możecie wybrać na debiut w kujawsko-pomorskim. Nie polecam gdańskich Stogów na debiut, za dużo nienaturystycznego elementu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 A znacie coś bliżej nakla nad notecia ? Bo na razie wszędzie mam po ok 200 km A mam wolne tylko niedziele- taka praca przez lato ( brak możliwości urlopu w okresie lipiec/sierpień) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardro Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Witamy serdecznie. Korzystamy z wisełki. lecz tam klimat się psuje. Musisz przejśc przez wiele zakamarków aby być samotni. Za duża panów oblega te plaże. Postanowiliśmy przy pogodzie w samchód i morze. Klimat gwarantowany opalenizna i ten urok .Jedziemy przewaznie w nocy jesteśmy nad ranem dębki ,ostatnio mierzeja wislana .Zabieramy na plaże materace i czekamy na nowy dzień. Posiadamy wolne miejsca dla pary np. Nakła Plaża jest tak duża ,że prawie jesteśmy niewidzialni. Para idzie w swoją strone i umówienie na parkingu.. Zapraszamy para 45+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek81 Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 Byliśmy wczoraj zerknąć nad Wisłę ale niestety z daleka było widać tekstylnych. Ogólnie to wokół Fordonu rozpacz... nie ma miejsca żeby rozwinąć kocyk i polezec ani nad woda ani na polanie. Wszędzie ludzie Zwiedziliśmy nawet wały i dojścia do Wisły ale albo wędkarze albo nie ma miejsca sama trawa po szyje komary i kleszcze Majac dwie godzinu wolnego czasu wycieczka nad morze odpada... Pozdrawiamy! Ps Tez macie wrażenie ze na tym forum jakoś cichutko się zrobiło??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wło&Go Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Tydzień temu w niedzielę podjechałem nad Wisłę zobaczyć jak sytuacja no i było kilka tekstylnych ale żadnych golasków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek81 Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Moze macie jakieś sprawdzone przytulne miejsca gdzie można śmiało na kocyku polezec i nie martwic się ze ktoś się ślini na Twoja kobietę Najlepiej blisko Fordonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
komuna Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Hej plażą jak dla Nas Wisłą w Fordonie skończyła się wraz z nie przychylnym stosunkiem proporcji a raczej braku sami panowie o dziwnych zachowaniach .Więc znaleźliśmy sobie alternatywę nad Wisłą super sprawa swoboda od razu lepiej .A nad morzem Stogi fakt nie można tego nazwać w ogóle ,że się jest nad morzem co do plaży nie wypowiadamy się nie byliśmy .Preferujemy morze jednak Dębki , Rowy ,Chałupy każda plaża ma swój osobny urok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jardro Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 A był ktos w Borach Tucholskich?. Może tam, zawsze bliżej niż Bałtyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIOLATOR Posted September 12, 2021 Share Posted September 12, 2021 Przyłączam się do pytania. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol1980 Posted April 21, 2022 Share Posted April 21, 2022 Hej a może spróbujcie na początek wybrać się bo nocne saunowanie w Bydgoszczy albo Toruniu całkiem fajna impreza polecam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bydar Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 A gdzie te nocne saunowania w Bydgoszczy albo Toruniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol1980 Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 W Toruniu Olender fajna impreza miła atmosfera a w Bydgoszczy hotel Brzoza będziemy tam w piątek i wtedy będę wiedział jak to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizio Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 @Bydar @Karol1980 Jakby co, to w tym zakątku forum pisze się głównie o naturyźmie. Jest też dział poświęcony saunowaniu. Nie wszystkie osoby saunujące nago są wyznawcami naturyzmu. Poszczególne wątki dot. woj. kuj. - pom. są tutaj: https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/3952-olender/ https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/14390-hotel-brzoza-k-bydgoszczy-2021/ https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/2087-sauna-bydgoszcz/ O saunowaniu w tym województwie są również wzmianki w innych wątkach, np. dot. Nakła nad Notecią czy Torunia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 29, 2022 Share Posted September 29, 2022 Witam brać naturystyczną, macie wiedzę czy coś się zmieniło w temacie woj. kuj-pom. Pojawiło się jakieś miejsce dla nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Hej, w weekend usłyszałem, że w okolicach Żnina plażują naturyści nad jeziorami Pałuckimi. Może ktoś coś więcej wie na ten temat? Znak lokalizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nago najlepiej Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 Chetnie się tez dowiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaaarol Posted October 4, 2022 Share Posted October 4, 2022 My również:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts