Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Naturyści w Suwałkach

Yowek
 Share

Recommended Posts

Witamy wszystkich golasów, szukamy z żoną miejsc w okolicy Suwałk do nagiego opalania, zaczyna się nowy sezon może ktoś coś zasugeruje,pozdrawiamy

Dziś byliśmy na sobolewie,sztuczne wydmy mają potencjał 😁😁😁,jeszcze kilka stopni cieplej i zrzucamy ciuchy 😁😁😁pozdrawiamy 

Kiedyś był temat gdzie były opisane różne miejscówki w okolicy, między innymi nad j.wigry, w tej chwili nie mogę tego tematu znaleźć... sprawdziliśmy niektóre te miejscówki ale żadna z nich ze względu na towarzystwo nie pozwalała na swobodne opalanie

@fajny Szkoda, bo Suwalszczyzna, to mogłoby być zagłębiem i Mekką naturystów. Tyle tam niezwykłych, dzikich o spokojnych miejscówek, odległych od cywilizacji...

dodane 2 minuty później:

@fajny  Może to ten temat?

2 godziny temu, fajny napisał:

Kiedyś był temat gdzie były opisane różne miejscówki w okolicy, między innymi nad j.wigry, w tej chwili nie mogę tego tematu znaleźć...

Byliśmy w zeszłym roku nad wigrami,kameralne miejsce to zbyt dużo powiedziane^_^,my w ten weekend wybieramy się nad sobolewo, duża przestrzeń i zerowe ryzyko spotkania tekstylnych :)

najbliższa to plaża dla nudystów w Mariampolu.  Około 50 km od miasta Suwałki.  Plaża nudystów jest oficjalna, oznaczona znakami.  Przy plaży znajduje się kemping.

https://www.facebook.com/sesupes

Edited by Lithuania

18 godzin temu, Yowek napisał:

Byliśmy w zeszłym roku nad wigrami,kameralne miejsce to zbyt dużo powiedziane^_^,my w ten weekend wybieramy się nad sobolewo, duża przestrzeń i zerowe ryzyko spotkania tekstylnych :)

Czy podalibyście dokładne namiary na tę plażę w Sobolewie

i jak dojechać?

Edited by Pirtis

I jak wypadł ten rekonesans? Gdzie jest dokładnie ta plaża? My jesteśmy z Augustowa ;)

Jest nas więcej, wybrałem się wczoraj sprawdzić Sobolewo, fajne miejsce. Najprościej dojechać tam chyba skręcając tu (54.060251, 22.996291) i jadąc cały czas prosto aż do dużej przerwy w wale.

wczoraj szukaliśmy tego miejsca w sobolewie, ale po szybkim kółku po okolicy i braku pomysłu jak tam dojechać pojechaliśmy nad wigry nad plażyczkę w Gawrych Rudzie, na początku byliśmy sami z wędkarzem w zatoczce obok, ale nie był zainteresowany nami, później przyszła para więc się ubraliśmy, Pani coś wspominała w rozmowie ze swoim partnerem że by się wykąpała w jeziorze ale nago, niestety tak nie zrobiła, ale zaraz sobie poszli więc mogliśmy kontynuować opalanie, po za sezonem jest to bardzo fajne miejsce

My jeździmy rowerami od strony Suwałk,mijamy duży zbiornik po prawej stronie i w Sobolowie skręcamy w prawo,szutrową drogą wjeżdżamy na teren kopalni,na końcu drogi po lewej stronie jest kolejny zbiornik ,wystarczy przejść kawałem przez krzaki i mamy święty spokój,wodę i żółty piach,w sobotę tam będziemy,pozdrawiamy wszystkich golasów 

Dnia 20.05.2023 o 13:36, Ceplus napisał:

Dnia 22.05.2023 o 09:55, fajny napisał:

wczoraj szukaliśmy tego miejsca w sobolewie, ale po szybkim kółku po okolicy i braku pomysłu jak tam dojechać pojechaliśmy nad wigry nad plażyczkę w Gawrych Rudzie, na początku byliśmy sami z wędkarzem w zatoczce obok, ale nie był zainteresowany nami, później przyszła para więc się ubraliśmy, Pani coś wspominała w rozmowie ze swoim partnerem że by się wykąpała w jeziorze ale nago, niestety tak nie zrobiła, ale zaraz sobie poszli więc mogliśmy kontynuować opalanie, po za sezonem jest to bardzo fajne miejsce

Może, jakbyście się nie ubierali, to też by się rozebrali? 

21 godzin temu, Volvo napisał:

Może, jakbyście się nie ubierali, to też by się rozebrali? 

być może :niewiem:

Dnia 10.05.2023 o 23:18, Lithuania napisał:

najbliższa to plaża dla nudystów w Mariampolu.  Około 50 km od miasta Suwałki.  Plaża nudystów jest oficjalna, oznaczona znakami.  Przy plaży znajduje się kemping.

https://www.facebook.com/sesupes

mógłbyś trochę opisać jak ona wygląda? jakie są zasady itd.?

• 2 weeks later...

Czy ktoś podpowie jak zamieścić zdjęcia?chcemy wstawić zdjęcia z sobolewa,pozdrawiamy

chyba wystarczy przeciągnąć zdjęcie do pola gdzie się piszę nową wiadomość

13 godzin temu, Yowek napisał:

jak zamieścić zdjęcia?

Jak otwierasz nową wiadomość do napisania to na dole powinieneś mieć "kliknij, żeby wybrać pliki" jeśli nie masz to pewnie masz ograniczenie w związku z niską rangą.

• 1 month later...

pytanie odnośnie miejscówki w sobolewie, można tam się wykąpać? 

50 minut temu, fajny napisał:

można tam się wykąpać? 

Nie. Zalew w Sobolewie cały jest objęty zakazem pływania bo to jest jeden wielki rów po byłej kopalni żwiru, którą zalano. Zakaz pojawił się bo na zalewie są ogromne wiry, które potrafią wciągać pod wodę bez możliwości uwolnienia.

dzięki za ostrzeżenie, w takim razie pozostaniemy przy miejscówce w gawrych rudzie ;)

Dnia 3.05.2023 o 07:23, Yowek napisał:

Witamy wszystkich golasów, szukamy z żoną miejsc w okolicy Suwałk do nagiego opalania, zaczyna się nowy sezon może ktoś coś zasugeruje,pozdrawiamy

Miło mi powitać kogoś z Suwałk. Myślałem ze sam tu jestem :-) Pozdrawiam. Mam parę miejsc gdzie mogę się opalać nago. Niestety najczęściej są to miejsca pozbawione dostępu do wody. To łąki najczęściej. Mam miejscówkę nad Wigrami ale to kameralne miejsce, zaletą jest dostęp do wody. Rozłożyć kocyka tam nie ma gdzie, posiedzieć można i pochlapać się w jeziorze. Łódka czasem wypływam z Bryzgla na wyspę tam można się położyć na kocu. Czasem przypłyną tekstylni, dopóki są normalni to da się ich tolerować.

Witaj,to fakt,ciężko jest z dostępem do wody w naszych okolicach,my z żoną opalamy się na Sobolewie, czasem młodzież na quadach jeździ ale najczęściej jest cisza i spokój.pozdrawiamy