Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Recommended Posts

Spiaggiator
Posted
Dnia 17.07.2025 o 16:22, Error00 napisał:

Mam też inna miejscówkę, której tu nie ma wymienionej, okolice Jeziora Serwy, pojadę tam po dokładną lokalizację i dorzucę do listy 🙂

Z ciekawości - możesz napisać coś więcej o tej miejscówce?

Dziś niestety nie będę mógł skorzystać z plaży w Gawrych Rudzie :facepalm:

Posted

W Gawrych Rudzie piękne słoneczko. Niestety na plazyczce tekstylna rodzina z dziećmi, ale plażujemy po lewej stronie  :)

Posted

po lewej stronie jest jakieś sensowne miejsce żeby się położyć na słońcu? 

Posted
3 godziny temu, fajny napisał:

po lewej stronie jest jakieś sensowne miejsce żeby się położyć na słońcu? 

Byłem tam raz, ale z tego co kojarzę, jest tam kawałek miejscówki do rozłożenia kocyka. 

Posted

Kawałek za opuszczonym domkiem nad samym jeziorem jest taka maleńka zatoczka i miejsce na max 2 kocyki. Ale plażą tego nazwać nie można. 

Posted

Jak na „dużej” plaży w Gawrych Rudzie są ludzie to idziemy tu:

54.0154165, 23.0366762

Bardziej dziko, ale zawsze pusto. 

• Upvote 3
  • 5 months later...
NatureMate
Posted

Samotny golas z Suwalszczyzny melduje się. Nareszcie miło jest być częścią wspaniałej społeczności i atmosfery naturyzmu. Cieszę się z bycia sobą i wolności wśród ludzi, którzy podzielają podobne pasje i wartości. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich!

Posted

Hej! Witamy Cię serdecznie. Czy masz swoje ulubione miejscówki na Suwalszczyźnie? 

Posted

o Heja miło widzieć kogoś, z mojego miasta :)

• 3 months later...
Spiaggiator
Posted

Ktoś z Suwalszczyzny rozpoczął już sezon?

W ostatnich dniach sporo czasu spędziłem na rowerze i przy okazji jednej z takich wycieczek, zainaugurowałem sezon na plażyczce w Gawrych Rudzie.

• Upvote 1
  • 1 month later...
ttpatryk
Posted

Zacząłem sezon już w kwietniu, gdy tylko temperatura przekroczyła 17°C. Później znów się ochłodziło, ale przyjmijmy, że zacząłem w kwietniu. ;)

Posted

W piątek będę i ma być pogoda. Ktoś poleci miejsca?  

Spiaggiator
Posted
Dnia 17.06.2026 o 13:35, Volvo napisał:

W piątek będę i ma być pogoda. Ktoś poleci miejsca?  

Już są polecone w tym skromnym wątku. Można poczytać. Nic nowego nie ma, skoro nikt się nie chwali.

• 4 weeks later...
tomx9999
Posted

Byłem wczoraj na tej plażyczce w Gawrych Rudzie, aczkolwiek byłem pierwszy raz w lipcu a nie w sierpniu i przez to, że słońce jest teraz wyżej a miejsce pod drzewami, to nasłoneczniony obszar jest bardzo mały, sam praktycznie zająłem całe miejsce.

Jestem nad wigrami do piątku, chce ktoś razem poplażować? Szczerze mówiąc to krępuję się opalać nago sam, zwłaszcza jak mnie nakryje ktoś tekstylny i weź się potem tłumacz, choć nie ma z czego. Mam kajak nad wigrami, to może spróbuję zaatakować plażę na jakiejś wyspie? :P 

Spiaggiator
Posted
Dnia 14.07.2026 o 10:40, tomx9999 napisał:

Jestem nad wigrami do piątku, chce ktoś razem poplażować? Szczerze mówiąc to krępuję się opalać nago sam, zwłaszcza jak mnie nakryje ktoś tekstylny i weź się potem tłumacz, choć nie ma z czego. Mam kajak nad wigrami, to może spróbuję zaatakować plażę na jakiejś wyspie? :P 

Jak tam pobyt nad Wigrami? Znalazłeś miejscówkę na jakiejś wyspie?

tomx9999
Posted

@Spiaggiator Pobyt póki co udany, dzisiaj się opalałem na wyspie Ostrów - od południowo-zachodniej strony jest przesmyk przez trzciny, a za nim spora polanka. Fajne miejsce, bo sporo widać naokoło, a jednocześnie dzięki drzewom przy samych trzcinach równocześnie ciężko dojrzeć cię z wody (tak myślę przynajmniej). Polecam

BarteKKK002
Posted

@tomx9999 ja niestety byłem, drugi raz nie pojadę że względu na sam tragiczny dojazd. Dziura za dziurą

tomx9999
Posted (edited)

@BarteKKK002 Rozumiem. Ja zawsze kajakiem, to nawet nie wiem jak tam dojechać samochodem/rowerem. Urlop mi się powoli kończy, w każdym razie dzisiaj jeszcze będę na wyspie, a jutro na tej dzikiej plażyczce w Gawrych Rudzie, gdzieś w godz. 12-15 ^^

Edited by tomx9999
Spiaggiator
Posted
7 godzin temu, tomx9999 napisał:

Urlop mi się powoli kończy, w każdym razie dzisiaj jeszcze będę na wyspie, a jutro na tej dzikiej plażyczce w Gawrych Rudzie, gdzieś w godz. 12-15 ^^

Trafiłeś na idealną pogodę.  Poszczęściło ci się, bo od soboty ma być pogorszenie aury. 

Szkoda, że nie mam czasu na wizytę na plaży. O zwiedzeniu wyspy, o której piszesz pomyślę, bo nigdy tam nie byłem.  

• 3 weeks later...
Spiaggiator
Posted

Zapomnijmy o Sobolewie. Byłem tam dziś (ze wstydem przyznam, że pierwszy raz w tym sezonie) i okazuje się, że miejscówki już nie ma. Po prostu przestała istnieć. Buldożery i koparki z pobliskiej żwirowni wykopały sobie w tym miejscu kanał, którym spływa woda z wykopów. Zniknęła też ścieżka, którą można było wdrapać się na pobliską wysoką skarpę. Pozostało co prawda całe wybrzeże wzdłuż dróżki dojazdowej do ś. p. miejscówki, ale tam nie da się plażować, ze względu na mrówki, które są wszędzie i nie dają żyć. Zatrzymałem się dosłownie na minutę i od razu oblazły mi całe nogi. Teren kompletnie odpada.

• Sad 1
Posted

byłam ostatnio w Gawrych Rudzie, ale nie poszłam na plażyczkę tylko poszłam w lewo, ktoś odwalił kawał dobrej roboty, jest świeżo wycięta ścieżka, oraz kilka zejść do wody, podejrzewam że to dla wędkarzy, ale żadnego nie spotkałam ;) to fajne miejsca z dużą prywatnością ;)

Spiaggiator
Posted
17 minut temu, fajny napisał:

to fajne miejsca z dużą prywatnością

Zgadza się. Trzeba tylko mieć uwagę na przepływające obiekty unoszące się na wodzie. 

Posted
18 minut temu, Spiaggiator napisał:

Zgadza się. Trzeba tylko mieć uwagę na przepływające obiekty unoszące się na wodzie. 

tak, ale raczej nie 3m od brzegu tylko dużo dalej więc nie ma co się przejmować, kapelusz na głowę, okulary na nos i nie ma co sobie przeszkadzać ;)

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, fajny napisał:

tak, ale raczej nie 3m od brzegu tylko dużo dalej

Niektórzy potrafią cumować na tej dużej łące, więc zdarza się tam jak płyną blisko brzegu