Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Jezioro Turawa

NNS.Bot
 Share

Recommended Posts

Wojtek Bear

jabłuszka znad ognia też były ;) i oczywiście parę osób się już w jeziorze zamoczyło. Chyba jutro powtórka

A pogoda do opalanka nie zachęciła? ;) Nie trzeba było nawet o spotkaniu wiedzieć, wystarczyło spojrzeć za okno i podjąc odpowiednią decyzję :)

Wojtek Bear

dzisiaj było mniej osób, bo trochę chłodniej. Za to wiatru prawie wcale :)

dzisiaj było mniej osób, bo trochę chłodniej. Za to wiatru prawie wcale :)

Dzisiaj było cieplej.

Wojtek Bear

przez to, że wiatru nie było prawie wcale, to temperatura odczuwalna wydawała się wyższa, niż wczoraj. A namacalnym dowodem dla mnie jest to, że w sobotę  się lekko przypiekłem a wczoraj już nie ;)

Rozpoczęcie sezonu mega udane. Teraz można śmiało powiedzieć, że jest to plaża rodzinna bo pojawiły się dwie nowe plażowiczki i jeden mały plażowicz. Z racji nieskończonego roku byli ubrani, ale im to wybaczamy. ;) Z taką fajną ekipą zapowiada się bardzo udany sezon. :)

WeteranNP82

Byłem dzisiaj na plaży. Pusto, ale plaża zaśmiecona. Butelki, puszki i inne odpadki powrzucane w zarośla. Jedna wyblakła tabliczka na drzewie po środku. Woda czysta ale powolutku opada.

Wojtek Bear

na plaży faktycznie dużo niedopałków. Ale samo miejsce do plażowania zaśmiecone dziś nie było. Po południu na parę godzin zawitałem. Nikogo więcej nie było.

• 1 month later...

Ktoś był ostatnio na plaży?

My jakoś ok. 2tyg temu byliśmy jak był ten wysoki stan wszelkich wód (po tych opadach) i plaża była malusieńka ale jak sprawdzałem później stan wody w jeziorze wodę spuścili i tak na moje sądząc po latach poprzednich i poziomach wody plaża powinna być aktualnie wręcz idealna, tj. nie za mała i nie za duża czyli nie pozwalającą na spacery.

Miejmy nadzieję, że pogoda się w końcu poprawi na tyle, że znów będzie można zawitać na plażowanie.

i pomyśleć, że 1 kwietnia golasowaliśmy... no ale już niedługo, niedługo i będzie można :beach:

• Upvote 1

słoneczni

A może by tak jutro, spróbować pożegnać te ch...chmury!? :-D Jest ktoś za?

I to mocny! dzięki za wspólnie spędzony dzień,do następnego...,pozdrawiam dzisiejszych wspólnych plażowiczów :bye:

dzisiaj popoludniu wpadlem pierwszy raz (Niestety tylko na chwile) i musze powiedziec ze widac od razu jak mila atmosfera u was panuje, nawet obserwujac z boku ;) zastanawia mnie tylko jak sie wszyscy mieszcza na tej plazy gdy jest wiecej osob... pozdrawiam!

Pozdrawiamy dzisiejszych plażowiczów, 

Pogoda wspaniała -burza złapała nas dopiero w drodze powrotnej.

Woda przeźroczysta.

Dla nas to było piękne rozpoczęcie sezonu.

Do zobaczenia.

Wojtek Bear

Kgrzmot. Zapraszamy do działu przywitania. Tam parę słów o sobie. Fajnie, że się na naszej plaży podoba. Jak trochę wody z jeziora spuszczą, to część nadwodna się powiększy. Dalej od brzegu też się można z kocem rozłożyć. 

Byliśmy w zeszłym roku, super atmosfera, fajni ludzie, nic tylko pogratulować organizatorm

słoneczni

W niedzielę, w końcu pogoda była, taka jak powinna być słońce zrobiło swoje bo na wodę nie było co liczyć. Plazowiczow było bodajże dziesiecioro, miejsca dla jeszcze drugie tyle można było znaleźć. Jednakże po wysokim poziomie wody, jak pisał Michał, plaża nadaje się do uporządkowania :-o jeżeli wypali nam weekend to postaram się tym zająć

• Upvote 1

My w zeszły weekend mieliśmy inne plany, ale na następny ciepły weekend na pewno będziemy. :) Dobry pomysł z tym uprzątnięciem plaży. Na kwietniowym rozpoczęciu za dużo nie pomogliśmy to teraz postaramy się nadrobić. Przygotujemy nowe tabliczki bo te zeszłoroczne ktoś (pewnie wędkarze, przy "okazji" zostawiając sporo śmieci...) w zeszłym miesiącu zerwał. I tak długo przetrwały bo jeszcze na początku kwietnia wisiały. :)

Edited by parka1988

Wojtek Bear

Nie pomogę, bo w tym czasie w Szczecinie będę. Teraz zabrałem z plaży porzucone niebieskie  rękawice jednorazówki. W niedzielę bokami od strony końca cypla paru tekstylnych też się opalało. Gdyby były tablice, to może tak daleko by nie zaszli ;)

Że jak? Próbują nam tekstylni odbić miejscówkę? :nono:

Przygotujemy nowe tabliczki bo te zeszłoroczne ktoś (pewnie wędkarze, przy "okazji" zostawiając sporo śmieci...) w zeszłym miesiącu zerwał.
W niedzielę bokami od strony końca cypla paru tekstylnych też się opalało.

Nie pozwolimy na odebranie sobie N-miejscówki :->

Edited by mi.chal

OnaiOn_OKL

Witam,

Ja rozpocząłem sezon 17.05 byłem na plaży od 13.00  -  17.30, pogoda była super, zaliczyłem opalanko i pierwszą kąpiel w 2017 roku. Pozdrawiam wszystkich bywalców i zwolenników. Wybieram się również w Piątek, zapowiadają 28 C i bezchmurne niebo. Wracając do środy byłem zachwycony czystością  i przejrzystością wody. Jeszcze raz pozdrawiam Miłośników i Bywalców do zobaczenia w Piątek.

pogoda plażowa, woda czyściutka = my jutro też zawitamy na plażowanie :beach: i popływanie

może też uda się co nie co posprzątać, może nowe tabliczki powiesić...