mi.chal Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Był ktoś może dzisiaj na plaży? Ta padnięta sarna została uprzątnięta? Czy jutro trzeba liczyć na kierunek wiatru "od padliny" A jak stan wody, mam nadzieję, że nadal przejrzysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeteranNP82 Posted June 2, 2017 Share Posted June 2, 2017 Byłem dzisiaj od 10 do 13. Sarna została zabrana, jeszcze chyba wczoraj. Można spokojnie przyjeżdżać. Woda czysta i ciepła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
My-AP Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Dzisiaj spędziliśmy miłe popołudnie na plaży nad Jeziorem Turawskim. Woda czysta o przyjemnej temperaturze 23 st.C, trochę ruchu z piłką w wodzie, a do tego kiełbaski z grilla, no i piękna słoneczna pogoda – to jest to! o godz. 15-tej frekwencja wynosiła ok. 25 osób. Dziękujemy współplażowiczom i pozdrawiamy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OnaiOn_OKL Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Witam, potwierdzam słowa przedmówców, piękna pogoda, super plażowa atmosfera, rodzinnie, grilowo, piłkowo - siatkowo - czyli tak jak powinno być na prawdziwej letniej plaży, dziękuję bardzo - parka1988 za udostępnienie możliwości skorzystania z grilla, dzięki temu przetrwałem dzień, ale najważniejsza była fajna atmosfera, plażowałem jak zwykle z boczku ale do 17.30 - Super dzionek na fajnej plaży - pozdrawiam współplażowiczów i sympatyków plaży w Turawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satina Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 dziękuję bardzo - parka1988 za udostępnienie możliwości skorzystania z grilla Grilla tym razem przytargał Savs i Satina W każdym razie polecamy się na przyszłość A plażowanie - zaiste super! Do zaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
OnaiOn_OKL Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Fakt też uważam, że jeśli poznawalibyśmy się po imionach życie byłoby prostsze, ale atmosfera jaka była dzisiaj na plaży, była najważniejsza i fajna, tego trzymajmy się przez resztę lata i korzystajmy ze słońca - Pozdrówki dla plażowiczów bywalców i sympatyków !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 (edited) Nie pozostaje nic innego jak również podziękować za wczorajsze udane plażowanie. Cieszy bardzo, że plaża zyskuje praktycznie co weekend nowych plażowiczów, część staje się stałymi bywalcami - i o to chodzi - by plaża tętniła życiem w każdy słoneczny, plażowy dzień Woda czysta o przyjemnej temperaturze 23 st.C, trochę ruchu z piłką w wodzie, a do tego kiełbaski z grilla, no i piękna słoneczna pogoda – to jest to! Czyli się wydało kto to taki My-AP, fajnie, że doszła kolejna osoba do zabawy piłką. Mam nadzieję, że się spodobało i będziecie czasem wpadać do nas bo każdy gracz jest na wagę złota, bo jak widać większość jednak nie jest skora do takiej aktywności na plaży. No i widzę, że mam konkurencje jeśli chodzi o statystykę, hih A więc dodam od siebie, że stan wody w jeziorze nadal ~67mln m3 i wczoraj osób na plaży było przynajmniej 30-35. No ale co jak co, jeszcze nie miałem na plaży termometru do mierzenia wody. Pozdrawiamy też inne nowe "twarze" na plaży, no i oczywiście cały nasz skład "bywalcowy" no i naturalnie do zobaczenia w kolejny plażowy dzień na plaży A na koniec mojego wywodu tegoroczny: APEL 2017 Plaża Naturystyczna Turawa powstała w wyniku aneksji półwyspu na wyspie Kajtek przez nas, czyli naturystów/nudystów/opalających się nago. 'Opanowaliśmy' teren naturalnie odgrodzony linią drzew i krzaków. Przez 2 ostatnie sezony nikt nam nie przeszkadzał bo my nikomu się nie narzucaliśmy ze swoją nagością Zatem wielka PROŚBA do plażowiczów: NIE PLAŻUJCIE NAGO przed linią drzew i krzaków bo wystawiacie się widok osób, które plażują (tekstylnie) w pobliżu ogrodzonego "boiska" Może (nie mylić z musi) to sprowokować osoby do zgłaszania, że im golasy paradują w pobliżu ich wypoczynku. Teren za drzewami naprawdę jest spory i jak ktoś nie chce (z dowolnych względów) plażować na niewielkiej plaży przy wodzie ma mnóstwo miejsca też na piasku dalej od wody. Edited June 4, 2017 by mi.chal 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
para123 Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Atmosfera w Turawie robi się taka jak kiedyś w Chałupach, czyli bardzo fajna Niestety gra w piłkę skończyła się dla mnie kontuzją stopy Ale do następnego razu na pewno się wyleczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
słoneczni Posted June 4, 2017 Share Posted June 4, 2017 Wczoraj aż żal było dojeżdżać, uczestnicząc Tylko w rozgrzewce Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaa Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 ale Wam zazdroszczę... Weekendy spędzam wiecie gdzie jeśli pogoda nie dopisze zapraszam serdecznie do Opola, teraz są 2h bez tekstyliów a ja chętnie zobaczę Wasze mordki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted June 5, 2017 Share Posted June 5, 2017 Weekendy spędzam wiecie gdzie Tylko tam też możesz się trochę rozłożyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek79 Posted June 7, 2017 Share Posted June 7, 2017 (edited) A jak na tą plaże trafić? Edited June 7, 2017 by slawek79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Poczytaj początek tego tematu, jest tam mapka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeteranNP82 Posted June 9, 2017 Share Posted June 9, 2017 Byłem dzisiaj na naszej plaży. Jakieś krasnale usunęły nieco traw z przejść . Pozostało jednak nieco zanieczyszczeń zatrzymanych przez trawy. Jeżeli ktoś zjawił by się na plaży z grabkami problem został by rozwiązany. Pozdrawiam bywalców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
para123 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Czy ktoś z forumowiczów był dzisiaj w Turawie? Czy woda przybrała już piękny, zielony kolor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Bear Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 po drugiej stronie była już od rana zielona Link to comment Share on other sites More sharing options...
E&B Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Woda była czysta, przynajmniej do godz. 14. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 My dotarliśmy dziś dopiero po 14 i woda była już zielonkawa ale nie na tyle by rezygnować z kąpieli. Oby 'zielonkawość' się nie powiększała a będzie przyzwoicie. Mimo, że sporo bywalców dziś nie było to i tak plaża zapełniona plażowiczami, wg relacji jednego z plażowiczów dziś było ~30 osób. A gdzieś około 17 mieliśmy gości przy plaży - otóż odwiedziła nas policja wodna na swojej wypasionej łódce, podpłynęli i przypomnieli nam byśmy nie pozostawiali śmieci na plaży. Taką prewencję to ja rozumiem ps. nie ma się co obawiać policji na Turawie, nie trzeba się ubierać jak podpływa Link to comment Share on other sites More sharing options...
para123 Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Pewnie woda zazieleni się jak co roku i pozostanie smażenie się bez możliwości ochłody Czyżby policja myślała, że to naturyści tak śmiecą, a może to był tylko pretekst Link to comment Share on other sites More sharing options...
słoneczni Posted June 11, 2017 Share Posted June 11, 2017 Z tego co nam wiadomo z pewnego źródło, to takie naloty, są "sugestią" właścicieli domków przez,przed boiskiem. Przykro że te pozostałości nie są tylko naszą sposcizna,ale musi Nas to motywować o wygląd Naszego terenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 (edited) Pewnie woda zazieleni się jak co roku i pozostanie smażenie się bez możliwości ochłody Czemu takie negatywne myślenie? Może się zazieleni na maksa a później 'odzieleni' a może to co było wczoraj nie powtórzy się i będzie tylko przejrzysta woda? Któż to wie jakie "plany" mają glony? Przykro że te pozostałości nie są tylko naszą sposcizna,ale musi Nas to motywować o wygląd Naszego terenu. Wg mnie jeśli to było za sugestią właścicieli domków to chodzi bardziej o śmieci rozsypywane przed naszą plażą w pobliżu betonowego 'boiska'. Przecież miesiąc temu walały się sterty śmieci jakby ktoś worki ze śmieciami zostawił a zwierzęta go rozerwały. Na naszej plaży póki co nie przypominam sobie takiego śmiecenia. Owszem, pojedyncze śmieci się zdarzały ale śmiem twierdzić, że to najczyściejsza plaża nad jez.Turawskim. Ale tak przy okazji drugi apel, tym razem do palących papierosy: Postarajcie się proszę nie wkopywać kiepów w piasek bo prędzej czy później one i tak będą na powierzchni piasku. Edited June 12, 2017 by mi.chal 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
para123 Posted June 12, 2017 Share Posted June 12, 2017 Racja, zbyt pochopnie zawyrokowałem w sprawie tych glonów. Przyznaję, nie znam ich planów urlopowych, więc pozostaje wierzyć, że... będzie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbychrenia Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Mimo zielonej wody jest bardzo przyjemnie i słonecznie na plaży aby tak dalej. pozdrawiamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
driv Posted June 13, 2017 Share Posted June 13, 2017 Jak wygląda współpraca z pobliskimi tekstylnymi? Pytam o pobliskich mieszkańców itp czy robią jakieś problemy, oraz czy jacyś podglądacze są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted June 14, 2017 Share Posted June 14, 2017 @driv: uważacie, że relacje z pobytów zamieszczane w tym temacie byłyby takie jakie są gdyby poruszone kwestie były jakieś niewłaściwe? Ale odpowiadając na pytanie: nie ma żadnej współpracy bo my plażujemy na "swoim" terenie a nieliczni tekstylni na swoim. Mieszkańcy domków siedzą w domkach a my tam nie łazimy. Co do podglądaczy to nie ma opcji bo teren nie jest rozległy i jest dostępny tylko z jednej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts