Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Roztocze

Magdalena81245
 Share

Recommended Posts

Magdalena81245

Witam , gdzie na roztoczu w okolicy jozefowa czy zwierzynca mozna poleżeć nago, jestem kobietą wiec nie chce iść sama w dzikie miejsce z obaw, wolałabym miejsce gdzie spotkam innych plażowiczów. Jest takie miejsce ?? Dziekuje za odpowiedzi  

Nie ma, ale jest dużo miejsc gdzie można w pojedynkę i z małą szansą że ktoś zobaczy 

3 godziny temu, Magdalena81245 napisał:

gdzie na roztoczu w okolicy jozefowa czy zwierzynca mozna poleżeć nago

Obawiam się, że na Roztoczu możesz mieć mały problem ze znalezieniem dobrej miejscówki, a szczególnie takiej, na której spotkasz innych plażowiczów. Co prawda Roztocze jest cudowną krainą geograficzną, niemało tam fajnych rzek i zalewów, jednakże ze zwyczajowymi plażami n trudno się tam spotkać. Oczywiście jest trochę miejsc oddalonych od oficjalnych miejsc do plażowania, na których królują tekstylni, ale z uwagi na uwarunkowania, które przytoczyła @Magdalena81245 , nie polecam Koleżance pomimo, że wpis

4 minuty temu, Sunlover napisał:

jest dużo miejsc gdzie można w pojedynkę i z małą szansą że ktoś zobaczy 

jest trafny.

Józefów otoczony szlakami turystycznymi i ścieżkami rowerowymi. Zalew w Jacni trochę za mały, by znaleźć miejsce do golasowania (choć gdyby tej wielkości obszar wodny był Czechach lub w Niemczech, nie byłoby sprawy. Zalew w Krasnobrodzie otoczony ścieżkami spacerowymi i szlakami turystycznymi. Ewentualnie nad zalewem w Majdanie Sopockim miejscówka o współrzędnych 50.4538736N, 23.1626425E, ale tam musielibyście się skrzyknąć w kilka osób, poza tym przeciwległym brzegiem jeziora biegnie ścieżka rowerowa i szlak turystyczny.

Nawiązując jeszcze do tego, co napisał @Sunlover, rzeka Wieprz na interesującym Cię odcinku oferuje wiele fajnych miejsc, na których mało prawdopodobnym jest, by ktoś Cię zobaczył (pomiędzy Tarnawatką i Krasnobrodem, a później pomiędzy Krasnobrodem i Zwierzyńcem ... Przyjemnego wypoczynku na łonie natury, aczkolwiek sezon będzie miał się za niedługo ku końcowi ...

1 minutę temu, Sunlover napisał:

Wieprz spoko ale jeszcze bardziej Tanew

Oczywiście, że Tanew jest super, ale ja ograniczyłem się do obszaru, którym jest zainteresowana Koleżanka @Magdalena81245 Tak, czy inaczej zastanawia mnie, dlaczego na tak pięknym obszarze, jak Roztocze nie ukonstytuowała się jeszcze żadna zwyczajowa, nasz plaża i jak ktoś chce wypocząć, musi uprawiać swoistą partyzantkę ...

Z perspektywy Warszawy(Sunlover) czy Krakowa(Airliner) to może to i tak wygląda, że po tej stronie Wisły naturyzm nie istnieje. Otóż rzeczywistość jest taka, że na Roztoczu mamy piękną plażę naturystyczną w Żurawnicy nad Wieprzem. Namiary na tę plażę podawałem rok temu w wątku - Lubelskie, plaża naturystyczna, a w tym roku w - Naturystyczny spływ kajakowy.

Tak więc Panowie musicie zaktualizować swoje mapy naturystyczne i osobiście odwiedzić Roztocze.

żurawnica.jpg

naga_plaza_mapa (2).jpg

• Like 2

Dnia 22.08.2023 o 13:40, Magdalena81245 napisał:

Witam , gdzie na roztoczu w okolicy jozefowa czy zwierzynca mozna poleżeć nago, jestem kobietą wiec nie chce iść sama w dzikie miejsce z obaw, wolałabym miejsce gdzie spotkam innych plażowiczów. Jest takie miejsce ?? Dziekuje za odpowiedzi  

https://goo.gl/maps/kcuZAkb2bmgyGMGfA

11 godzin temu, JerryLU napisał:

Z perspektywy Warszawy [...] to może to i tak wygląda, że po tej stronie Wisły naturyzm nie istnieje.

Nieśmiało zwrócę uwagę, że plaża na Zawadach w Warszawie jest po tej samej stronie Wisły co Roztocze.

(Podobnie z resztą słynne Piaski)

32 minuty temu, OiB napisał:

Nieśmiało zwrócę uwagę, że plaża na Zawadach w Warszawie jest po tej samej stronie Wisły co Roztocze.

(Podobnie z resztą słynne Piaski)

Niestety WZ nie. WM tak. 

5 godzin temu, cherrybike napisał:

Niestety WZ nie. WM tak. 

Rzeczywiście. Człowiek uczy się przez całe życie. Musimy tak w końcu zawitać.

6 godzin temu, misacz napisał:

@JerryLU a mógłbyś podpowiedzieć jak tam dojechać samochodem/lub gdzie najlepiej zaparkować?

Na 71,7 km zjeżdżamy z drogi 858 na drogę szutrową, przez most i za mostem w prawo ok 600m jedziemy do samej plaży.

• Upvote 1

2 godziny temu, OiB napisał:

Rzeczywiście

A z drugiej strony patrząc gdyby tak iść cały czas na zachód to do Roztocza się dojdzie. Tylko lato się już chyba skończy :wariat:

2 godziny temu, OiB napisał:

Musimy tak w końcu zawitać.

Zachęcam. Przecież to prawdziwa oaza na obrzeżach wielkiej aglomeracji. A Wisła to ostatnia dzika rzeka Europy. O zaletach samej plaży pisać nie muszę. :bye:

23 godziny temu, JerryLU napisał:

musicie zaktualizować swoje mapy naturystyczne i osobiście odwiedzić Roztocze

No masz, parę razy przejeżdżałem przez Szczebrzeszyn i nie wiedziałem o tej miejscówce ... Super, ale to już chyba zostawię na przyszły sezon ... :)

28 minut temu, Magdalena81245 napisał:

Bylam nad rzeka Wieprz w zurawicy , znalazlam naga plaze ale nie było nikogo . 

No to miałaś całą plażę wyłącznie dla siebie :)

3 godziny temu, Magdalena81245 napisał:

Bylam nad rzeka Wieprz w zurawnicy , znalazlam naga plaze ale nie było nikogo . 

Wiesz już gdzie to wpadaj częściej a na pewno spotkasz sympatycznych ludzi. Oby tylko pogoda dopisała i alerty  nie zmuszały do zmiany planów.

Jestem teraz na plaży w żurawnicy i powiem że fajna pogoda tylko wiem że jest już prawie koniec dnia się zaczyna robić ale słoneczko jeszcze dogrzewa

• 6 months later...

Podłączę się do tematu, bo od lat zbieram się, żeby odwiedzić ten piękny region. Ale pytanie mam nienaturystyczne (a w każdym razie nie bezpośrednio): jak jest z komarami? Czy rzeczywiście jest ich tak dużo jak zdarzyło mi się kilka razy usłyszeć?

• 1 month later...

Jeździmy do Żurawnicy od wielu lat i nigdy z komarami nie było problemów, nawet późnym wieczorem. Czasem jak wychodzisz mokry z wody to możę Cię uwalić tzw. ślepak, ale to sporadycznie i nie każdego one lubią. Tak, że pod tym względem to ta miejscówka jest idealna w przeciwieństwie do Kazimierza gdzie dojście do plaży i z powrotem to naprawdę duże wyzwanie.

• Thanks 1
  • Upvote 1

A jak jest ze spływami kajakowymi Wieprzem? Czy trzeba być ciągle czujnym, aby się nie napatoczyć na tekstylnych kajakarzy, zwłaszcza podczas kąpieli. Miejscówka z opisu i zdjęć wydaje się ekstra.

Kajakarzy  słychać z daleka a jak się leży na górze ro nawet jest się niewidocznym , zresztą w tą trasę zadko płyną . Założyliśmy wątek  w dziale spotkajmy  wpadajcie tam zorganizujemy jakieś większe spotkanie