matrj677 Posted May 5, 2024 Share Posted May 5, 2024 Na plaży cisza spokój żeby się opalać nago słoneczko dopisuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
@*_*@ Posted May 12, 2024 Share Posted May 12, 2024 Dnia 3.05.2024 o 14:48, zamosc napisał: Kajakarzy słychać z daleka a jak się leży na górze ro nawet jest się niewidocznym , zresztą w tą trasę żadko płyną . Czy miała kiedyś miejsce sytuacja, że przepływające kajaki przybiły do brzegu na rekonesans i tym samym przypadkowo odkryły nagą plażę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted May 12, 2024 Share Posted May 12, 2024 Oczywiście, i to bardzo często. Jest to jedyna plaża na trasie Zwierzyniec - Szczebrzeszyn i jedyne miejsce gdzie można spokojnie odpocząć, rozpalić grilla itd. Znam kajakarzy naturystów którzy kilka razy w sezonie nago przypływają na plażę. Miejsce jest bardzo wygodne na biwak i turyści kajakowi tutaj nocują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@*_*@ Posted May 13, 2024 Share Posted May 13, 2024 Ale zdarzają się też tekstylni kajakarze, czy tylko nasi? Pytam na zapas, być może odwiedzimy tę plażę w któryś słoneczny weekend i chcemy wiedzieć, czego się spodziewać, czy nie ma spięć ze strony tekstylnych kajakarzy (zwłaszcza tych z dziećmi), że golasy sieją zgorszenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted May 14, 2024 Share Posted May 14, 2024 Zdecydowana większość kajakarzy to tekstylni, gdy płyną wystarczy usiąść lub zanurzyć się w wodzie i po sprawie. Są tabliczki ostrzegawcze więc wiedzą gdzie są i jak mają się zachować. Rzeka jest piękna i dzika. Meandry są jeden za drugim. Wysokie skarpy i drzewa w korycie rzeki skutecznie ograniczają widoczność na boki. Tak, że my ich widzimy i słyszymy z daleka, a oni nas nie, więc nie ma problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@*_*@ Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 Czyli lepiej nie rozkładać się na samej plaży, tylko na łączce nad plażą? Jest tam bezpiecznie, w sensie czy nie ma surykatek i łazików. Nurt rzeki jest rwący czy spokojny, jest głęboko, dno jest piaszczyste? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Dno oczywiście piaszczyste. Plaża jest po obu stronach rzeki, można przechodzić przez wodę - głębokość ok. 70cm a w najgłębszym miejscu ok. 130-140cm. Woda czyściutka, średnio szybka, pływają w niej pstrągi i lipienie. W koło łąki, koszone raz na rok, a tak to cisza i spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted June 20, 2024 Share Posted June 20, 2024 Sporo o tej plaży zaczęło się pisać ostatnio w wątku "Lubelskie, Plaża naturystyczna", zatem jeśli by forumowiczom nie przeszkadzało, proponowałbym, by wrócić z Żurawnicą do tego wątku, bo co prawda jest ona w Lubelskiem, ale Rozotcze bardziej szczegółowo określa jej lokalizację ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariano italiano Posted June 20, 2024 Share Posted June 20, 2024 Jak już wspomniałem w innym temacie plaża jest dość dobrze oznaczona z lądu i wody. Nie ma szans jej nie znaleźć. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
on52ona62lodz Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 On 8/22/2023 at 12:40 PM, Magdalena81245 said: Witam , gdzie na roztoczu w okolicy jozefowa czy zwierzynca mozna poleżeć nago, jestem kobietą wiec nie chce iść sama w dzikie miejsce z obaw, wolałabym miejsce gdzie spotkam innych plażowiczów. Jest takie miejsce ?? Dziekuje za odpowiedzi Zapraszamy do nas! Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrj677 Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 Jest w Żurawnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrj677 Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 Na żurawicy czterech panów jedna kobieta a słoneczko dopisuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airliner Posted June 23, 2024 Share Posted June 23, 2024 23 godziny temu, on52ona62lodz napisał: Zapraszamy do nas! Do Łodzi? Przecież to nie Roztocze ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ona1985 Posted June 27, 2024 Share Posted June 27, 2024 Cześć dzisiaj na kajakach natrafiłam na plażę w zurawnicy i google przeniosło mnie na to forum nie miałam pojęcia że w tej okolicy jest taka plaża . Chętnie się wybiorę kiedy jest tam najwięcej osób bo dzisiaj chyba nikogo nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted June 27, 2024 Share Posted June 27, 2024 @ona1985 Statystycznie to chyba w niedziele najwięcej ludzi przyjeżdża na plażę, ale to nie jest regułą i bywały dni w środku tygodnia gdy przez plażę przewinęło się kilkanaście osób. Jeżeli nie chcesz być sama na plaży to napisz w dziale "Spotkajmy się" a na pewno ktoś z forumowiczów przyjedzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkk Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 @Magdalena81245 Hej masz może jakieś namiary na plażę w zurawnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariano italiano Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 @Majkk Skoro już się wysiliłeś i zalogowałeś na forum to przejrzyj całe dwie strony tematu. Wszystko jest napisane. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkk Posted July 4, 2024 Share Posted July 4, 2024 Hej już ja znaleźliśmy super miejsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelo85 Posted August 10, 2024 Share Posted August 10, 2024 Byłem dzisiaj, niestety sam. Ktoś tam bywa regularnie? Jestem z Zamościa także rzut beretem Link to comment Share on other sites More sharing options...
matrj677 Posted August 10, 2024 Share Posted August 10, 2024 Tak bywa ale trzeba mieć szczęście żeby było trochę osób Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nalogowyrowerzysta Posted August 26, 2024 Share Posted August 26, 2024 Byłem w weekend przejechać się tam rowerem i ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Plaża kameralna, ale bardzo fajnie zadbana. Najlepiej oznakowana na jakiej byłem w Polsce. I 150m przed plażą jest znak, bezpośrednio na plaży jest duża kłoda z napisem i w wodzie także dobrze oznaczona (dla kajakarzy). Dla niektórych dużą wadą mogą być kajakarze, którzy co chwilę tam przepływają lecz nie robią problemów a czasami nawet można się pośmiać z ich reakcji. A jeśli nie robią problemów to mi to nie przeszkadzało. Fajne ciche miejsce, z dala od cywilizacji. Woda w rzece bardzo czysta i przyjemnie chłodna w upalny dzień. Dość płytko, więc nie trzeba umieć pływać by przedostać się na drugi brzeg. Ogólnie miła atmosfera (oprócz mnie było jeszcze 4 panów), pomijając ciągle nachalne pytania i komentarze pana R. na temat mojego krocza... Myślę, że jeszcze nie raz tam się wybiorę (chociaż mam kawałek drogi.. 😩). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted August 27, 2024 Share Posted August 27, 2024 @Nalogowyrowerzysta Rowerem 110km w upalny dzień robi wrażenie. Podziwiam determinację. Po południu frekwencja się potroiła - dojechało kilka par i była pełna kultura. Rekord frekwencji był w niedzielę. Samochodów nie liczyłem bo nie wszyscy dojeżdżają do samej plaży, najwięcej Zamość i Lublin, ale też Rzeszów, Biłgoraj, Tomaszów i okolice. Był grill, ognisko i browar Zwierzyniec. Pogoda dopisuje więc następny weekend dobrze się zapowiada. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nalogowyrowerzysta Posted September 1, 2024 Share Posted September 1, 2024 Wczoraj byłem ponownie, tym razem towarzystwo było już bez zarzutów. Można było naprawdę fajnie wypocząć w miłym towarzystwie (chociaż w miłym towarzystwie czas szybko mija, więc pod tym względem była to "wada" 😃). Woda mega przyjemna do ochłody w taki upalny dzień. Jeśli tylko będę miał okazję to na pewno jeszcze się tam nie raz wybiorę (może i partnerkę uda mi się namówić na taki wypad). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz80 Posted May 22, 2025 Share Posted May 22, 2025 Jak mi się uda kupić działkę w Suścu, to zaproszę do Siebie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drxsm Posted June 2, 2025 Share Posted June 2, 2025 No to moze niedziela bedzie dobrym dniem by sprawdzic jak tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts