@*_*@ Posted July 11, 2025 Share Posted July 11, 2025 1 minutę temu, My34 napisał: Dzieki za odpowiedzi. Mysle ze sie wybierzemy przy pieknej pogodzie. Drobiazg. Zapraszamy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkk Posted July 12, 2025 Share Posted July 12, 2025 (edited) @My34 Witajcieczęsto gęsto bywam z koleżanką Edited July 12, 2025 by Majkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
@*_*@ Posted July 14, 2025 Share Posted July 14, 2025 (edited) Wczorajsze plażowanie odbyło się na dwie tury. Do 14:00 było bezchmurnie, potem popadało przez ok. 30 minut, ale na horyzoncie się przejaśniło, więc tylko zbędne rzeczy pochowane i czekamy na 🌞 W międzyczasie nowi plażowicze podjeżdżali, jak przestało padać wszyscy od razu do rzeki, bo trochę się sauna w autach porobiła, niektórzy jeszcze w deszczu podbiegali. Trawa i piasek szybko wyschły i można było jeszcze się poopalać 2 godzinki, po czym na horyzoncie zrobiło się całkiem granatowo i niestety przedwcześnie trzeba było zakończyć plażowanie, aczkolwiek pogoda ogólnie była lepsza od przewidywanej. Atmosfera na plaży oczywiście wzorowa, pełna kultura. Dzięki wszystkim za miło spędzony dzień. Do następnego. Edited July 14, 2025 by @*_*@ 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
My34 Posted July 27, 2025 Share Posted July 27, 2025 Byliśmy pierwszy raz. Było fajnie. Dzięki wszystkim za informacje odnośnie plaży i dojazdu. Na pewno tutaj jeszcze wrócimy . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly1702 Posted August 5, 2025 Share Posted August 5, 2025 Dnia 24.08.2023 o 17:29, JerryLU napisał: Na 71,7 km zjeżdżamy z drogi 858 na drogę szutrową, przez most i za mostem w prawo ok 600m jedziemy do samej plaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flares Posted August 13, 2025 Share Posted August 13, 2025 (edited) Miejsce faktycznie na uboczu, jakieś 300-400 m od głównej drogi, na pewno wpasowuje się w roztoczański krajobraz, dzięki czemu jest kameralnie i pięknie. Podczas pobytu przepłynęło kilka kajaków, przechodniów nie widziałem. Do południa miejscówka była pusta, nie wiem jak później. Pozwoliłem sobie na kilka zdjęć tylko z uwagi na to że byłem sam - sierpień 2025. Gdybym miał punktować w skali 1-5, to myślę że 3 będzie uczciwą oceną. Dałbym 4 ale jednak te kajaki Edited August 13, 2025 by flares Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz80 Posted August 14, 2025 Share Posted August 14, 2025 Dla tak czystej wody warto tam pojechać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grocho7 Posted August 18, 2025 Share Posted August 18, 2025 Witam wszystkich, byłem wczoraj na tej plaży, co prawda krótko, ale jednak Miejsce fajne, na uboczu, woda czyściutka i płytka, od strony pola sporo miejsca żeby się rozłożyć. Oprócz mnie była jakaś starsza para kawałek od wody, była para ludzi z namiotem na 3 dni, wszystko fajnie, ale... Było też dwóch panów, jeden rozłożył sobie leżak przy samej wodzie, walnął się z rozwalonym nogami w stronę wody, a jak tylko słyszał, że płynie jakiś kajak to od razu ręka między nogi i dawaj trochę podpompować, a nuż ktoś spojrzy, a drugi leciał do rzeki i stawał przy samej wodzie i też się prężył byle ktoś na niego spojrzał... Była to niedziela, więc kajaków było dosyć dużo, zdecydowana większość ludzi z dziećmi. No chyba nie o to w tym wszystkim chodzi, dla mnie to są pokazywacze, a nie naturyści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flares Posted August 18, 2025 Share Posted August 18, 2025 No właśnie o tym samym pisałem w którymś temacie. Ekshibicjoniści psują obraz naturystów. Podejrzewam że mentalność i brak miejsca do rozładowania napięcia powoduje że mała liczba miejsc przyciąga wszystkich i odbije się to tylko na tym, że w końcu ktoś się tym miejscem zajmie albo wszystkich wrzuci się do jednego worka i nazwie z....i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fazer Posted August 18, 2025 Share Posted August 18, 2025 Witam. My byliśmy w piątek. Pogoda dopisała, momentami aż za bardzo słońce paliło. Na szczęście woda dawała konkretne ochłodzenie. Było bardzo miło. Towarzystwo dopisało. Planowaliśmy wypad na dwie godziny, a zostaliśmy do późnego popołudnia. Dzięki za miłe popołudnie i poczęstunek z grila. Pozdrawiamy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nalogowyrowerzysta Posted August 18, 2025 Share Posted August 18, 2025 5 godzin temu, fazer napisał: Na szczęście woda dawała konkretne ochłodzenie. Na wodę w Wieprzu zawsze można liczyć 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted August 19, 2025 Share Posted August 19, 2025 Witam. Każdy dzień jest inny i każdego dnia przyjeżdżają nowi ludzie po raz pierwszy. Byliśmy też i w sobotę kiedy przez prawie cały dzień były same pary i takiej integracji nie znajdziesz na żadej innej plaży. Najlepiej wszelkie wątpliwości komentować bezpośrednio na miejscu, a nie w internecie. Pozdrawiamy wszystkich stałych i nowych bywalców plaży w Żurawnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkk Posted August 19, 2025 Share Posted August 19, 2025 Tak ma być plaża ma żyć miejsce super i fajnie towarzystwo zaczyna się zbierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaroB Posted August 19, 2025 Share Posted August 19, 2025 Cześć. Ile osób przeciętnie przebywa na tej plaży? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted August 19, 2025 Share Posted August 19, 2025 Każdy kto przyjedzie znajdzie miejsce dla siebie jakie mu pasuje. Miejscówka jest przeogromna. Co do frekwencji to tak w lotto, są liczby duże i małe. Każdy ma swoje plany i przyjeżdża jak mu pasuje, nie ma konkretnej reguły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flares Posted August 19, 2025 Share Posted August 19, 2025 @JerryLU Z tą przeogromnością bym nie przesadzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
levi Posted August 24, 2025 Share Posted August 24, 2025 Hejka. Byliśmy dzisiaj zrobić krótki rekonesans miejscówki. Nikogo, no ale pogoda nie rozpieszcza, bardzo wietrznie akurat. Faktycznie miejsce z potencjałem, dojazd bardzo dobry, nawet dyskretnie. Z pewnością przy pogodzie będziemy zaglądać:) Zazwyczaj jeździliśmy na nagie opalanie dużo dalej, tak że dla nas super. Prosimy o kontakt pary, chętnie się zgadamy na wspólne opalanie i mile spedzanie czasu razem . Pozdrawiamy i dużo słoneczka dla nas wszystkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz80 Posted August 24, 2025 Share Posted August 24, 2025 Dzisiaj z moją partnerką rozmawiałem, że raczej w tym roku już nie pojedziemy do Żurawnicy. Niestety pogoda na to nie pozwala. Zostaną nam saunaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flares Posted August 25, 2025 Share Posted August 25, 2025 Akurat najbliższy weekend ma być jeszcze gorący - to z pewnością ostatni ciepły klimat w tym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JerryLU Posted September 19, 2025 Share Posted September 19, 2025 Lato się kończy, ale w Żurawnicy sezon trwa nadal. W nocy 16 st.C - można biwakować ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drxsm Posted January 6 Share Posted January 6 Dnia 18.08.2025 o 06:52, grocho7 napisał: Było też dwóch panów, jeden rozłożył sobie leżak przy samej wodzie, walnął się z rozwalonym nogami w stronę wody, a jak tylko słyszał, że płynie jakiś kajak to od razu ręka między nogi i dawaj trochę podpompować, a nuż ktoś spojrzy, a drugi leciał do rzeki i stawał przy samej wodzie i też się prężył byle ktoś na niego spojrzał... to chyba ci sami o których ja pisałem, czy bylo tam czerwone cinquecento ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts