Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

W PRZYSZŁYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS

Cezar ośrodek naturystyczny Bielsko-Biała

piotrnat
 Share

Recommended Posts

2003-12-02 21:30:48

I takich ośrodków powinno być wiecej.

W Bielsku-Białej powstał ośrodek dla naturystów

Ewa Furtak (20-05-2003 22:27)

Nagość jest tu normalna, natomiast jakiekolwiek ubranie niepożądane. W Bielsku powstał ośrodek dla naturystów. Przyjeżdżają do niego ludzie z całej Polski.

Artykuł archiwalny; Katowice

Pani Małgorzata od kilku miesięcy prowadzi w Bielsku-Białej centrum rekreacyjno-naturystyczne Cezar, które słynne stało się już w całej Polsce. Ośrodek powstał na niepozornym osiedlu domków jednorodzinnych, ale oprócz klientów nikt w okolicy nie wie, że coś takiego istnieje. Właściciele nie podają nigdzie adresu ośrodka, bo obawiają się podglądaczy. Tymczasem przyjeżdżają tu wypoczywać ludzie z Katowic, Krakowa, Rzeszowa, Częstochowy czy Wrocławia. - Zwykle jest tak, że najpierw przyjeżdża jedna osoba na zwiad, jest u nas dwie, trzy godziny. Potem wpadają już całą grupą - opowiada pani Małgorzata.

Centrum czynne jest codziennie od 10 do 22. Można zrelaksować się w basenie, saunie, solarium i gabinecie masażu. Do dyspozycji są też taras z leżakami oraz ogromny ogród. Niektórzy goście spacerują po nim nago. Inni w takim stroju przebywają tylko wewnątrz budynku, a jak z niego wychodzą, ubierają szlafrok. Nikt się jednak cudzej nagości nie dziwi.

- Czasem klienci, zwłaszcza kobiety, obawiają się, że ktoś się będzie na nie gapił. Potem się dziwią, że nikt nie zwraca na nie uwagi - mówi pani Małgorzata. - Co ciekawe, nasi goście to głównie ludzie po trzydziestce, a wydawałoby się, że mniejsze opory przed pokazaniem ciała powinni mieć młodzi - dodaje.

Mąż właścicielki ośrodka, który jest obcokrajowcem, mówi, że w jego ojczystym kraju wszyscy dziwią się, jak zobaczą kogoś w saunie w stroju kąpielowym. - Starzy i młodzi do sauny chodzą nago i to jest zupełnie normalne. W Polsce jest na razie jeszcze na odwrót - żałuje.

Pani Małgorzata zapraszała kiedyś do ośrodka "tekstylnych" - tak naturyści nazywają zwolenników strojów kąpielowych, ale zupełnie nie cieszyło się to zainteresowaniem, więc zrezygnowała z pomysłu.

Z kwitkiem odsyłani są goście, którym nagość kojarzy się z usługami seksualnymi.

2003-12-03 10:48:14

Byliśmy w Cezarze i mogę gorąco polecić to miejsce prawdziwym naturystom. Czysto, schludnie, wstęp tylko dla par (za pierwszym razem - potem, jak sie sprawdzimy, można już przychodzić w pojedynkę). Fantastyczny ogród, z dala od sąsiadów. Można pospacerować nago i poopalać się na leżakach.

Zachęcamm do odwiedzania Cezara, bo warto.

2003-12-03 15:04:33

Podielamy zdanie naszego przedpiścy.

Cezar to obiekt godny polecenia.

Mamy nadzieję że pozostanie tak nadal.

Największą plagą polskich plaż N są samotni faceci podglądacze.

Oczywiście nikt nie będzie chodził po plaży z zamkniętymi oczami9 ciało ludzkie jest piękne i nie należy go ukrywać), ale gdy jakiś facet się w ciebie ciągle wpatruje, to jest to irytujące.

Takich ludzi na szczęście nie ma w Cezarze.

Pozdrawiamy

2003-12-19 17:42:56

Powracam jeszcze na chwilę do tematu ośrodka Cezar, bo przypomniałem sobie te długie dyskusje na forum i liście NHP, właśnie na temat stworzenia ośrodka dla naturystów w Polsce.

Ja należałem do sceptyków, ponieważ wydawało mi się zupełnie niewykonalne skrzyknięcie ludzi poprzez Internet, w celu zawiązania ośrodka, czy też grupy mającej za cel taki ośrodek stworzyć. Jako kapitalista stwierdziłem, że dopóki ktoś nie dostrzeże w tym mozliwości zarobienia pieniędzy, to żadne społeczne inicjatywy nie wypalą. Poza tym krótki sezon letni w naszym kraju stawiał pod znakiem zapytania opłacalność inwestycji, która miałaby zarabiać tylko przez 2 miesiące w roku, a przez pozostałe 10 miesięcy musiałaby być jakoś utrzymywana. Zastawialiśmy się ilu jest naturystów w Polsce, aby określić liczbę ewentualnych użytkowników i jednocześnie płatników.

Cezar jest jakby odpowiedzią na wiele naszych wątpliwości. Znalazł się ktoś, kto postanowił zrobić taki ośrodek. Bez skrzykiwania spółki poprzez sieć, bez rozgłosu. Pomysłem na utrzymanie ośrodka w zimie okazała się sauna. Co ciekawe Cezar powstał nie nad morzem czy jeziorem, ale w przemysłowym mieście. Nie wiem czy rzeczywiście prowadzenie tego ośrodka jest bardzo intratnym interesem dla właścicieli, ale gdyby musieli dokładać, to chyba daliby sobie spokój. Co więcej bardzo dużo ludzi jest zainteresowanych odwiedzaniem ośrodka. Z forum wynika, że byli już tam ludzie z naprawdę różnych stron Polski. A skoro tak, to mam nadzieję, że powstawać będą dalsze takie ośrodki. W Cezarze nie byłem, ale z opisów wynika, że nie jest zbyt duży. Jednak na początek pewnie w sam raz. Potem może pojawią się większe ośrodki - w miarę wzrostu zainteresowania wśród Polaków. Czego sobie i innym naturystom życzę.

Artur

• 1 month later...

Chcielibyśmy się z żoną wybrać do ośrodka CEZAR. Jeśli ktoś z uczestników forum był tam w ostatnim czasie, to bardzo prosimy o skromne relacje. Na stronie internetowej http://cezar_sauna.w.interia.pl/ jest bardzo mało informacji, więc każda nawet skromna relacja osoby znanej z forum bedzie cenną wskazówką. Pozdrawiamy.

Upsss. Złamałem zasady, umieszczając link do strony Cezara. To nie jest reklama i Nuxmanowi pozostawiam decyzję o ew. jego wykasowaniu.

Ciesze sie bardzo że takie ośrodki są promowane. Wydaje mie się że tak powinno być. A może na stronie dołożyć gdzies miejsce do umieszczania takich informacji tak jak ma to miejsce w przypadku plaż czy saun.

Jasne, co innego dzielenie sie dobrymi odkryciami a co innego reklama.

Innaczej bedziemy popełniać te same błedy...

Myśle ze wyczucie wystaczy zeby odróznic jedno od drugiego i nie dać sie podpuscic...

Edited by uran

No i nareszcie...Ktos wiecej zrobil niz gadal ( niestety to sie zadko zdarza tutaj na forum) . Oby tak dalej...nie moge sie doczekac...mozliwosci odwiedzenia "Cezaru"

Pozdrawiam serdecznie i oby tak dalej :D

• 1 year later...

Pozwoliłem sobie zadzwonić do Cezara, więc ośrodek działa normalnie, a czemu nie działa strona internetowa nie wiedzą, sprawdzą to. Jak odwiedzimy Cezara, to napiszę relację na FORUM.

• 3 weeks later...

Strona jest juz aktywna , a może ktoś z czytelników forum tam był i podzieli sie wrazeniami z pobytu w tym ośrodku ( warto , nie warto ) ???

Nie wiem czy Cezar to sauna naturystyczna. Reklamują się, że u nich można odbywać w obecności innych stosunki seksualne i że to nikogo tam nie dziwi. Mam inne zdanie o obyczajach w saunie. Cezar to raczej sexparty a nie naturyzm.

Nie wiem czy Cezar to sauna naturystyczna. Reklamują się, że u nich można odbywać w obecności innych stosunki seksualne i że to nikogo tam nie dziwi.

Hmmm... rzeczywiście, mało to ma wspólnego z naturyzmem. Ktoś może potwierdzić? Na stronach nie ma nic takiego... a przynajmniej trudno jest znaleźć.

marekpoznaniak

Jestem przekonany ,że osoba Margot31 błędnie interpretuje adres Cezar-sauna.W wielu wydawnictwach (zafoliowanych) ,można spotkać reklamówki sauny w Biesku -Białej .Ale o ile pamiętam jest to nazwa "Sauna-Klub Bielsko-Biała" i dalej mamy podany numer telefonu.To chyba zupełnie inne miejsce.

Strona www juz jest aktywna.Nic w niej nie wyczytałem na inne tematy niz saunowanie i odnowa biologiczna.Pozdrawiam Marka z Poznania

Nie wiem czy Cezar to sauna naturystyczna. Reklamują się, że u nich można odbywać w obecności innych stosunki seksualne i że to nikogo tam nie dziwi. Mam inne zdanie o obyczajach w saunie. Cezar to raczej sexparty a nie naturyzm.

Zanim rzucisz jakieś oskarżenia, upewnij sie sto razy, że nikogo nie skrzywdzisz. Tak lekko to można rozdawać komplementy. Przemyśl swoje postępowanie. Pozdrawiam

Witam.

Bywamy w ośrodku Cezar zawsze, gdy odwiedzamy Bielsko-Białą. I to nie tylko dlatego, że jest to bardzo miłe miejsce, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. W BB nie ma basenu z prawdziwego zdarzenia i Cezar jest jedynym miejscem, w którym można wypocząć. Przy tym jest to ośrodek w pełni naturystyczny, co powoduje mniejszy ruch. Lubimy tam bywać, nasze dzieci także. Wszyscy, których tam spotykamy są mili i zawsze można z kimś porozmawiać a dzieci mają koleżeństwo do zabawy.

Nigdy nie spotkaliśmy się z zachowaniem nieeleganckim ze strony klientów albo właścicieli. Wręcz przeciwnie.

Polecamy odwiedzenie tego ośrodka, choćby po to, aby zobaczyć jak można zorganizować takie miejsce z głową, tak żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

Niedługo wpadniemy całą rodziną do BB więc napiszę co tam słychać.

Pozdrawiam.

Byliśmy tam kilkakrotnie w ciągu ostatnich dwóch lat i w pełni możemy potwierdzić wszystkie dobre słowa na temat tego ośrodka. Faktycznie: urządzone i prowadzone z głową, bardzo dobra atmosfera, bardzo czysto, idealne wręcz miejsce dla rodzin z dziećmi, a dla wszystkich szukających spokoju i relaksu - to prawdziwy raj.

Co do seksu - to musi być jakieś totalne nieprozumienie! W regulaminie ośrodka pojawił się (bo w trakcie pierwszych naszych wizyt tego nie było) nawet punkt o "zakazie uprawiana seksu". Każdy, kto wkracza tam po raz pierwszy musi podpisać przyjęcie do wiadomości tego właśnie regulaminu. Gospodarze są dość ostrożni (wizyty w ośrodku trzeba anonsować telefonicznie), ale trudno się dziwić - oni tam mieszkają!

Tak więc - gorąco polecamy i żałujemy tylko, że nie ma takich ośrodków więcej w naszym kraju... A może są, tylko my ich nie znamy?

>>>Gospodarze są dość ostrożni (wizyty w ośrodku trzeba anonsować

>>>telefonicznie), ale trudno się dziwić - oni tam mieszkają!

Należy się umawiać telefonicznie ???

A jak tam dojechać z Katowic ??

>>>Gospodarze są dość ostrożni (wizyty w ośrodku trzeba anonsować

>>>telefonicznie), ale trudno się dziwić - oni tam mieszkają!

Należy się umawiać telefonicznie ???

A jak tam dojechać z Katowic ??

Tak to wyglądało dotąd - ostatni raz byliśmy tam we wrześniu. Wiemy, że trzeba po prostu zadzwonić i zrezerwować sobie miejsce (chociaż nigdy nie widzieliśmy tam tłoku). Dojazd wytłumaczą Wam przez telefon - jest prosty, ale adres podają tylko gościom, nie jest publikowany i pewnie wszyscy, którzy tam już byli to uszanują.

Swoją drogą podziwiamy fakt istnienia takiego ośrodka dla naturystów w Bielsku - w naszej, wschodniej części kraju to raczej mało możliwe... publicznie dostępne sauna i basen (dla tekstylnych!) pod Lublinem wzbudzają niezdrowe sensacje wśród okolicznej ludności... cóż, może za kilkadziesiąt lat... Zazdrościmy Wam, ludzie ze Śląska:)

Pozdrowienia i ... korzystajcie!

• 3 weeks later...

Witam!

Widzę ze niektórzy zauważyli nie działającą przez kilka dni stronę internetową Centrum Rekreacyjno - Naturystycznego "Cezar" www.sauna-cezar.pl , problemem było zniszczenie serwera na którym ta strona sie znajduje.

Troszkę długo trwało niż znów zaczeła działać ale teraz juz powino być wszytko w porządku.

Zapraszam gorąco na Forum które znajduje sie na stronie internetowej Cezara gdzie można podyskutowac na temat Centrum i nie tylko.

Z pewnych postów wynika ze niektórzy mylą CRN "Cezar" z Sauna-Club.

CRN "Cezar" - to ośrodek dla naturystów (tylko i wyłacznie) a osoby które przyjeżdzaja z zamiarem uprawiania sexu są wypraszane i nie maja wiecej możliwości wstępu - strona CRN "Cezar" to http://www.sauna-cezar.pl

Sauna-Club - to klub w którym można w innym towarzystwie uprawiać sex a ich strona to http://www.saunaclub.pl/

Polecam niektórym obejrzenie tych stron i sprawdzenie co dane miejsce ma do zaoferowania a dopiero później się wypowiadać.

marekpoznaniak

Gratuluje pepee celnego wpisu.Może nareszcie będziemy mogli wszyscy podyskutować na forum o miejscu jakim jest "Cezar Sauna".Bo jak dotychczas większość z nas pisała o tym miejscu podobnie jak o swoim dzielnicowym.Czyli wszyscy o nim wiedzą, tylko nikt go nie widział.:-))