Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

W TYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS

Lubelskie, plaża naturystyczna

Guest
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich z lublina i mam pytanie jedno :blink:

Czy i jeśli tak to gdzie prowadzone są spotkania naturystów z Lublina.

Za wszystke namiary jakie uda mi sie uzyskać dziękuje

z Pozdrowieniami przed sezonem, RAFAL

No i sam widzisz, Człowieku, jak to jest z naturyzmem w naszym świętym Kozim Grodzie... :rolleyes: Parokrotnie "wisieliśmy" na tablicy ogłoszeń z tym samym pytaniem i nic... Co nie znaczy, że nie opalamy się na golasa! Mamy swoje miejsce, tyle, że w nim nudno, bo jesteśmy sami, ew. ze znajomą panią... I nie jest to Kazimierz!

Takie różne ciekawe miejsca, opisywane tu i ówdzie jako naturystyczne (np. zalew w Zwierzyńcu) są nimi chyba tylko w głowie pisarza, bo się po prostu do tego nie nadają!

Ale:

1. ponieważ lato ma być gorące

2. nie ma co narzekać, bo "lepsze" samo się nie zrobi

3. my lubimy eksperymenty socjologiczne :D

proponujemy podjęcie próby założenia plaży (może plażyczki :blink: ) naturystycznej w okolicach Lublina.

Jak tylko będzie ciepło - ogłosimy tutaj adres naszego miejsca. I zobaczymy, co się stanie... A zatem - cierpliwości! Pozdrowionka!

Przydało by się jakieś nowe miejsce do nagiego plażowania w najbliższej okolicy Lublina {alternatywa dla wyspy zemborzyckiej}.Ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić gdzie by to mogło być{zakładając że plaża miałaby być nad jakąś wodą}. Bo jeśli myślicie o jakimś odludziu gdzieś w krzakach,bez dostępu do wody i może jeszcze z niełatwym dojazdem to może takie miejsce nie przyjąć się. Wyspa na zalewie nie jest dobrym miejscem,ale jakby nie było nad wodą.

• 2 weeks later...

:D

Propozycja dla Lublinian Latem?

Polecam Prawiedniki.

Idąc w dol rzeki ( w stronę zalewu)po lewej stronie w miejscu w którym Bystrzyca łączy się z lasem jest piekna polanka otoczona krzakami z kąpieliskiem nad

sama woda. Spotka się tam czasami innych naturystów. Ale przede wszystkim

można w tym miejscu spokojnie się poopalać i pokąpać w bardzo czystej wodzie z

dala od podglądaczy. Gorąco polecam!!!

Najlepiej tam dotrzeć leśnymi ścieszkami. (np.rowerem) :)

O tych Prawiednikach pisano już w tamtym roku , a może i wcześniej. Byłem tam kilka razy zeszłego lata , poszukując tego miejsca z opisu ale nie natknąłem się na żaden ślad naturyzmu. Albo nie trafiłem tam gdzie trzeba , albo nikt z naturystów tam nie uczęszcza. Chyba raczej to drugie , bo z tego co czytałem na NHP Prawiedniki były na liście plaż już nie istniejących. Chyba że chodzi o reaktywację?

Prawiedniki to nie jest legalna plaża Fkk tylko miejsce gdzie można jeszcze w spokoju odpocząć i poopalać sie zdala od podglądaczy itp. Jeżeli chcesz biegać na golasa wsrod samych facetów tak by wszyscy cię widzieli to zostaje ci wyspa nad naszym zalewem.
My i ludzie których tam czasami spotykam bardzo chwalą sobie to miejsce ze względu na ciszę spokoj i czystą wodę i to są prawdziwi naturyści. Jedyną wadą jest dojazd ale może to właśnie jest zaleta.

Witam Wszystkich!

Ja, od ładnych kilku lat interesuje sie naturyzmem, próbowałem swojego czasu zorganizowac grupę(chociaż grupkę!)sympatyków naturyzmu, ale nic z tego nie wyszło.Z braku towarzystwa musze w samotności opalać się nago lub w zimie sam siedzieć w saunie.Jeżeli są naprawde chętne osoby (obu płci) żeby miło wspólnie spędzić czas to zapraszam.Znam świetną saunę w Lublinie gdzie można miło spędzić popołudnie(szkoda że tylko jest na 5-6 osó:D, ale bardzo dyskretnie, czysto i kulturalnie.(15zł/1h za osobę jeżeli grupa to 50zł).Nie szukam kontaktu z ortodoksyjnymi naturystami, tylko wolnymi, fajnymi ludźmi, z którymi można miło spedzić czas i pogadać na każdy temat.Pozdrawiam i liczę na odzew.Pa. :)

:)szkoda że co do sauny to jest już trochę za ciepło. Gdybyś dał taka propozycję zimą to ja chętnie bym się wybrał. A gdzie jest ta sałna? Pytam bo w Lublinie 4osobową sałne można wynająć za 25zł 1/h Czyli po 6zł/os.

Co do opalania to jak najbardziej tylko podaj więcej szczegółów . :D

Co do opalania to jak najbardziej tylko podaj więcej szczegółów .

Jakby co ja tez jestem zainteresowany

Pozdrawiam

Tomek - Webmaster NHP

Jeżeli chodzi o wypowidź fkk2, nie uważam żeby było za ciepło kiedykolwiek na saune(jest fajnie, za równo w lecie jak i w zimie), co do opalania, możemy np: najpierw spotkać sie w jakimś fajnym pubie i obgadać temat a potem wybrać jakieś ciekawe miejsce.Napewno mamy jeszcze trochę czasu bo pogoda i zieleń dopiero w rozkwicie.:D Miło mi że jest odzew, tylko obawiam się że na tym się skończy,,, chciałbym się rozczarować.Pozdrawiam.

Ja rowniez nie chce by sie pomysl rozmyl.

A Twoj pomysl spotkania w pubie wydaje mi sie rewelacyjny.

Moze zaproponujesz jakis termin i miejsce spotkania?

Pozdrawiam

Tomek - Webmaster NHP

:D Jeżeli o mnie chodzi to chętnie spotkam się z wami przy piwku ale tylkona tygodniu sobotę i niedzielę przeznaczam z regoly dla swojej dziewczyny :D Co do sauny to jednak wolę tam chodzić zimą :)

To był dobry Prima Aprilisowy hit ale rok temu. A jeśli chodzi o wasze spotkanie , to ja wam proponuję pierwszy majowy weekend. Wielu naturystów rozpoczyna w tym czasie sezon. To dobra pora żeby zacząć się organizować.

Hej!

Możemy spotkać się w przyszłą niedzielę lub na tygodniu, ale wieczorkiem, bo niestety pracuje do 17.Jeżeli jest ktoś zainteresowany, proszę o propozycję lokalu.Ja uważam, że dobrym miejscem byłby jakiś miły pub lub kawiarenka na Starym Mieście.Może kawiarnia artystyczna "Złoty Osioł"?.Zapraszam do dyskusji i wysuwania propozycji.Pozdrawiam. ;)

nieśmiało zapytamy, czy i jaka byłaby cezura wiekowa...?

Ile macie lat, naturyści z Lublina ;) ?

Wydaje mi się że wiek nia odgrywa tak wielkiej roli jeżeli chodzi o naturyzm, ale wiadomo że ludzie w średnim wieku myślą trochę inaczej niż nastolatkowie, a ludzie w podeszłym wieku inaczej niż Ci w średnim.Nie znaczy to że nie można znaleźć płaszczyzny poruzumienia, ;) ja mam 27 lat i uważam że potrafię rozmawiać z każdym, bez względu na wiek.Oczywiście wiadomo, że każda grupa wiekowa lgnie do siebie, ale może znajdziemy jakąś nić porozumienia nawet jeżeli będą pomiędzy nami znaczne różnice wiekowe.Pozdrawiam.Pa.

Kochani!

Widzę, że jest tak jak myślałem, czyli nic z tego nie będzie. ;) Jak zawsze brak chętnych jeżeli padają konkretne propozycje.Proponuję tę niedziele na spotkanie w " Złotym Ośle " na Starym Mieście , jest to bardzo miła kawiarnia artystyczna.Proponuje spotkanie w godzinach popołudniowych, między 15 a 17.Jeżeli ktoś ma ochote miło spędzic popołunie, to zapraszam.Ja będę napewno.Pozdrawiam.

Chyba najłatwej będzie spotkać się w trakcie sezonu. Ustalić spotkanie na znanej, sprawdzonej plaży np. w Kazimierzu, gdzie każdy będzie w tzw.stroju organizacyjnym i wtedy można zapoznać się i umawiać ewentualnie na resztę sezonu gdzie, co i jak. Inaczej chyba nic z tego nie będzie.

:P Prowadzę bar w Bydgoszczy :P organizowałem (andzejki, sylwester wspólne imieniny, ...) i inne tego typu spotkania. Jeżeli mogę Wam podpowiedzieć dogadajcie się z właścicielem baru, lub osobą go zastępującą i gdyby na przykład on w trakcie podawania "używek, bo należy to do obowiązków dobrego baramana delikatnie podpytał przybyłe towarzystwo" przydzielił by im właściwe miejsce, milczący barman lub barmanka to sytuacja, gdy bar nie ma ochoty na klientów, a czasy są takie iż szanuje się osoby zamawiające co kolwiek.

U mnie nie mniałem problemu znam wszystkich (opalających się nad Wisełką) naszych bydgoskich natu i nie miałem problemu z nie proszonymi gośćmi (jest też ;) ochrona baru działa automatycznie i wyprasza nie proszonych gości).

W inwencji gospodarza spotkania jest tak dogranie ludzi, by się nie wyłamywali z kanonów dyskusji, lecz w niej brali czynny udział. Jeżeli organizator będzie brał pod uwagę cykliczne spotkania zapewne udostępni Wam lokal - ja bym to uczynił.

:D

Być może wypowiadam się jako natu, niewiem jak bym się zachował, gdyby było to spotkanie innej grupy, wiem jedno, każy kolejny klient w obecnych czasach to dodatkowy obrót i tak powinien podejść każdy właściciel baru weźcie to pod uwagę.

Kochany Webmasterze ;) NHP u mnie w barze, nigdy nie spotykaliśmy się w strojach organizacyjnych, nie jest to konieczne, by nawiązać dyskusję i pogadać przy małym z pianką więc się nie wymiguj tylko goń na spotkanie.

Kochany  Webmasterze  ;) NHP u mnie w barze, nigdy nie spotykaliśmy się w strojach organizacyjnych, nie jest to konieczne, by nawiązać dyskusję i  pogadać przy małym z pianką więc się nie wymiguj tylko goń na spotkanie.

Hehehe - to mial byc zart i mam nadzieje, ze tak zostanie odebrany. Problem w tym, ze tego dnia mam miec gosci. Cale szczescie w poludnie, wiec dlatego mowie, ze bede byc moze

Hm... a temat do dyskusji mam. Nowa lokalizacja plazy pod Lublinem.

Nie wiem tylko czy uda sie poprowadzic ta dyskusje, gdyz z natury jestem niesmialy.

Pozdrawiam

Tomek - Webmaster NHP

Ustalić spotkanie na znanej, sprawdzonej plaży np. w Kazimierzu,

Tak się składa że tej plaży juz od dawna nie ma chyba że jest jakaś nowa o której nie wiem ;)