2golasy Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 a my tam mamy swoje "krzaczory" na pojezierzu Ł-W; wprawdzie trochę nudno i na wodę można tylko patrzec, ale w Kazimierzu też się nie wchodzi do Wisły... Jak by jakaś para/y chciała się przyłączyć, to damy namiarki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berg Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Hej! Powiem tyle, PRAWIWDNIKI=DNO,,, nikt tam nie przychodzi poza zakochanymi parami od czasu do czasu i wędkarzami, no i jeden gruby, siwy facet z lorenetką lata i wszytkich i wszytko podgląda!Wiem bo byłem dwie soboty z rzędu i nic!!!WYSPA,,,jeszcze większe DNO, dwóch wytrwałych golasów po 40-tce i masa tekstylnych. kompletna klapa!!Powiedzmy to sobie wreszcie szczerze, w Lublinie i okolicach zorganizowany naturyzm nie istnieje i nikt się nie spotyka! Koniec i kropka!! Polecam Kazimierz, Warszawe albo morze.To tyle, mam już dość pustych frazesów,,, zakończmy ten wątek raz na zawsze! Pozdrawiam i słonecznej pogody.Ciaooo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 w Kazimierzu też się nie wchodzi do Wisły... A skąd to stwierdzenie??? Tyle razy ile chlapałem się w tamtym roku w Wiśle to by się nie doliczył. Chyba że w tym roku z Wisłą coś nie tak ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fkk2 Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Berg masz 100% rację. Lublin i lubelskie jest naturystycznym dnem. Jak i pozostała część naszego dziwnego chorego kraju. Dzisiaj w dzienniku podali że za nieobyczajne zachowanie na polskiej plaży (toples) można trafić do aresztu. Wystarczy że jakaś dewotka zadzwoni do straży miejskiej. Ja tam biorę swoją dziewczynę i planuje jechać do Chorwacji w sierpniu własnym samochodem. Wolę wydać kilka zł więcej ale bezpiecznie odpoczywać wśród normalnych ludzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Dzisiaj w dzienniku podali że za nieobyczajne zachowanie na polskiej plaży (toples) można trafić do aresztu. Wystarczy że jakaś dewotka zadzwoni do straży miejskiej. To Panie Topless'ki będą miały dylemat : Czy plażować w kompletnym kostiumie na plażach tekstylnych , czy tak jak lubią topless między golasami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mao Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 a my tam mamy swoje "krzaczory" na pojezierzu Ł-W; wprawdzie trochę nudno i na wodę można tylko patrzec, Czy dlatego że jest oblegana przez textylnych, czy może jakaś brudna, nie nadająca się do kąpieli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2golasy Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Czy dlatego że jest oblegana przez textylnych, czy może jakaś brudna, nie nadająca się do kąpieli? I jedno, i drugie, i... dostęp raz jest, raz nie ma... A w ogóle to też nas szlag trafia na tę naturystyczną pustynię na lubelszczyźnie - w Bydgoszczy mogą, w Wielkopolsce - też, a u nas? Nas jest dwoje + jedna ( w porywach dwie) panie - nie możemy zgadać się z innymi już od dawna. Tylko nie proponujcie wyspy na Zalewie Zemborzyckim... Chodzi o wypoczynek, a nie stres. Nasze tereny są w okolicy Jeziora Czarnego k.Sosnowicy. Chętnie damy namiar, umówimy się itd. Tylko - komu? Może powolutku i się uda?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berg Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 (edited) Hej! Dzięki fkk2 za poparcie, szkoda że jedziecie w sierpniu; bo chętnie wybrałbym się z Wami ale niestety mam urlop pod koniec lipca i dlatego wybieram się do Chałup,,, mekka naturyzmu, zobaczę czy naprawde jest tak fajnie i ładnie jak słyszę. Szkoda, że nie można skrzyknąć kilku fajnych osób i spotykać sie przy piwku, wspólnie opalając, czy nawet gdzieś wyskoczyć na parę dni.Niestety to tylko LUBLIN,,,daleko nam jeszcze do Europy, jeżeli chodzi o naturyzm ,ba Czesi wypadaja przy nas 1000 razy lepiej!! Nic to, trzeba cieszyc się słońcem, pogodą i nie tracic ducha.. Pozdrawiam i jeszcze raz życzę udanego sezonu i mile spędzonego urlopu.Pa. Edited July 15, 2005 by Berg Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 WITAM. Skoro lubelscy naturyści tak bardzo są spragnieni plażowego towarzystwa i tak długo zgrać się razem nie mogą, postanowiłem wyskoczyć ze swoją propozycją: np. Ostatni weekend lipca, sobota lub niedziela w Kazimierzu. Taki zlocik pokaże ilu nas jest i czy zalezy nam na spotkaniach na plaży, czy bardziej na zawracaniu d.... na forum. Zadanie jest śmiesznie proste. Jeżeli nie wypali to zakończymy definitywnie ten temat raz na zawsze. Teraz pozostaje tylko uzgodnić wspólnie konkretny termin: w który weekend, w który dzień i ewentualnie o której godz. Propozycje co do miejsca są zbędne - tylko KAZIMIERZ. Co Wy na to???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fkk2 Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 W Kazimierzu było do zniesienia ba nawet fajnie jeszcze przed wybudowaniem promu. Aktualnie nie widzimy tam miejsca dla naturystów przynajmniej ja i moja dziewczyna. Z jednej strony statki z podnieconymi emerytami z drugiej piesi i samochody. W dodatku na samej plaży kręcą się tekstylni. Ta plaża zaczyna przypominać wyspę nad naszym zalewem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisher Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Kazdy dobrze wie że lepiej było za czasów przedpromowych, bo było swobodniej, ale mimo to ludzie nadal tam przyjeżdżają i jakoś nie widać żeby ktoś tak bardzo przejmował się statkami na Wiśle, czy tekstylnymi którzy trzymają się generalnie swojej połowy plaży. A że ktoś zapuści się czasem na połowę golasów to co? Nie ma plaż N całkiem wolnych od tekstylnych spacerowiczów i innych ciekawskich, ale jakby tak przejmować się każdym w/w przypadkiem to nie pozostałoby nic innego jak tylko partyzantka po lasach, krzakach tam gdzie wrony zawracają i diabeł mówi dobranoc. A plaża ta ma tą zalete że jest znana od lat i to nie tylko golasom, dlatego generalnie widok nagich plażowiczów nikogo w tym miejscu nie dziwi. O plaży m.in. wiedzą władze Kazimierza i skoro funkcjonuje ona do tej pory i nikt golasów stamtąd nie goni to znaczy że przyzwolenie jest na tą forme wypoczynku w tym miejscu. Chyba lepsze to niż kryć się z nagością po krzakach, w miejscach w który mogłoby to wywołać sensacje i może nawet jakieś nieprzychylne golasom reakcje. Dlatego zdecydowanie proponuję Kazimierz. Co nie znaczy że spotkania miałyby się odbywać tyko i wyłącznie w Kazimierzu. Ja w każdym razie nie widzę lepszego miejsca, przynajmniej na pierwszy raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fkk2 Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 UWAGA Pojawił się ostatnio w internecie ktoś o namiarach jasina23@vp.pl TEN JASINA NIE JEST NATURYSTĄ Tego kogoś nikt jeszcze nie widział nikt o nim nic nie wie a na lubelskim forum pojawił się tydzień temu. Wyłudza od innych filmy i zdjęcia proponuje im miejsce do wspólnego, nagiego opalania w Prawiednikach a jeżeli mu się nie uda tam nikogo zainteresowanego zwabić publicznie go poniża i obraża. Prawdopodobnie jest to ktoś o poważnych zaburzeniach psychicznych lub zwykły podglądacz z aparacikiem szukający sensacji. Tak czy inaczej Nas już oszukał dlatego ostrzegam innych przed nim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Para z Lublina Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 UWAGA Pojawił się ostatnio w internecie ktoś o namiarach jasina23@vp.pl TEN JASINA NIE JEST NATURYSTĄ Tego kogoś nikt jeszcze nie widział nikt o nim nic nie wie a na lubelskim forum pojawił się tydzień temu. Wyłudza od innych filmy i zdjęcia proponuje im miejsce do wspólnego, nagiego opalania w Prawiednikach a jeżeli mu się nie uda tam nikogo zainteresowanego zwabić publicznie go poniża i obraża. Prawdopodobnie jest to ktoś o poważnych zaburzeniach psychicznych lub zwykły podglądacz z aparacikiem szukający sensacji. Tak czy inaczej Nas już oszukał dlatego ostrzegam innych przed nim. Czytaliśmy to co o tobie ( o was )napisał Proponuje się takimi ludźmi nie przejmować. W naszym kraju chamstwo widzimy na każdym kroku więc jeżeli wśród nas pojawiła się dopiero pierwsza taka czarna owca to trzeba się tylko cieszyć że jest to tylko jeden taki przypadek i oby ostatni. Co do Prawiednik To my też tam bywaliśmy ale ten Jasina nas trochę zniechęcił swoją osobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkus Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Witam. Jestem dość świeżym miłośnikiem nagiego opalania, ale już zdążyłem się zorientować, że na szeroko pojętej Lubelszczyźnie brak jest odpowiedniego miejsca, gdzie można w dobrych warunkach wystawić całe ciało do słonka. Mamy Kazimierz, ale przecież w tym roku niemal przez cały dotychczasowy sezon stano\ wody był zbyt wysoki, żeby można się było opalać na tamtejszej nagiej plaży. Gdy stan wody jest niski, to jest tam miło, ale nie jest dobrze, gdy trzeba przez większość sezonu czekać na odpowiednie warunki, żeby dało się skorzystać z tej plaży. Drugi minus (przynajmniej dla mnie) to wystawienie się na widok publiczny - w sezonie bardzo często przepływają Wisłą statki turystyczne, więc opalając się nago stajemy się niezłą atrakcją turystyczną i zapewne obiektem polowań fotograficznych (a uwierzcie mi, zoomy w amatorskich cyfrówkach robią się coraz lepsze). Niektóre z tych statków zatrzymują się zresztą przy drugim brzegu rzeki, dokładnie naprzeciwko plaży. Poza tym na kazimierskiej plaży często atakują chmary uciążliwych komarów. Kolejny minus to bardzo trudne dojście do plaży, trzeba się przedzierać przez ledwo widoczne ścieżki między krzakami, czasami przez błoto, generalnie bardzo trudno jest trafić na tę plażę za pierwszym pierwszy razem, nawet jak ma się dokładne informacje jak się tam dostać (chociaż jak wiem to dla niektórych jest zaletą, dzięki której plaża zachowuje bardziej kameralny charakter). Drugie miejsce, jakie znam, to łąki blisko zalewu,u zbiegu ulic Żeglarskiej i Osmolickiej w Lublinie. Miejsce niby fajne - dość rozległe łąki, wiele miejsc do potencjalnego opalania,ale byłem tam raz i nie zdecydowałem się ściągnąć tekstyliów. Kręciło się tam kilku facetów, którzy ciągle łazili po wydeptanych tam scieżkach patrząc, czy przyszedł ktoś nowy. Jak na razie to chyba głównie miejsce spotkań panów preferujących swoje towarzystwo. Wydaje mi się również, że nie jest to dobra lokalizacja z innych powodów. Jeśli zaczęli by się tam pojawiać naturyści w większej liczbie, wieść o tym rozniosłaby się szybko i można by się spodziewać dużej ilości ciekawskich, bo przecież pełen ludzi ośrodek "Słoneczny Wrotków" nad zalewem jest o rzut beretem od tych łąk. I już oczyma wyobraźni widzę wycieczki chłopców z miasta w dresach, którzy często wypoczywają sobie na Wrotkowie racząc się alkoholem. Z wyżej wymienionych powodów uważam, że istnieje duża potrzeba odnalezienia nowego, spokojnego i bardziej pewnego naturystycznego miejsca na Lubelszczyźnie. Jest to przecież region obfitujący w urokliwe zakątki, które można by wykorzystać. Trzeba tylko takie miejsce odnaleźć. Miejsce takie powinno wg mnie spełniać takie kryteria: - położenie gdzieś na uboczu,żeby nie pojawiało się tam dużo przypadkowych osób - możliwość dojazdu gdzieś w pobliże i zaparkowania samochodu - najlepiej nad jakąś wodą, jeziorem czy małą rzeczką, Wisła raczej odpada z powodu zmiennych stanów wody - położenie w odległości do, powiedzmy, 1 godz drogi autem z Lublina Uważam, że jeśli znajdziemy takie miejsce i odpowiednio je wypromujemy w internecie, to jest szansa na stworzenie czegoś trwałego, nowego miejsca dla naturystów, dostępnego przez cały sezon, a nie tylko czasami jak w przypadku Kazimierza. Może znalazłoby się coś na pojezierzu łęczyńsko-włodawskim? Poza kilkoma znanymi i obleganymi jeziorami jest tam przecież sporo mniejszych, mniej znanych jezior. Może jest ktoś dobrze znający te okolice, kto mógłby coś poradzić? Ja ze swojej strony mógłbym tutaj podać jedną lokalizację - jezioro Białe koło Sosnowicy, w lasach parczewskich. Położenie w lesie. Jeden spokojny kemping (tak było przynajmniej kilka lat temu, gdy tam byłem). Być może nad tym jeziorem znalazłby się jakiś spokojny zakątek dla naturystów, chociaż z tego co pamiętam jezioro było prawie całkiem zarośniete trzciną przy brzegach,poza tym jest to niestety dość daleko - właśnie ok godziny jazdy z Lublina. Z pewnością ktoś z Was zna lepsze lokalizacje. Może więc wspólnie uda nam się odnaleźć tę idealną nagą plażę? Pozdrawiam licząc na jakieś odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
2golasy Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Z początkiem lipca br. zaczął funkcjonowac nasz mini ośrodek - dwa domy wakacyjne (4 i 6 osób max) i niewielki basenik z kameralną, ogrodzoną przed wzrokiem ciekawskich plażą... Ośrodek położony na Lubelszczyźnie, nie jest naturystyczny, niemniej możliwe są swobodne, nagie kąpiele słoneczne i wodne, z czego częśc tegorocznych gości korzysta. Względy oczywiste - wieś, ciekawscy, sensacje etc. - przesądzają o tym, że szczegółowych informacji, z adresem strony internetowej ośrodka, udzielamy zainteresowanym na maila. Wiemy, że to bardzo tajemnicze, ale - jesteśmy w Polsce, a nie np. w Niemczech... Pozdrawiamy i zapraszamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darekk Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Ośrodek polecamy. Odwiedziliśmy go w lipcu. Spokój, niczym nieskrępowane opalanie nad basenem. Przemili właściciele. I tylko te komary... Ale straszyły tylko wtedy kiedy słońca się chowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
almera28 Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 (edited) Chej jestem zainteresowani tym nowym ośrodkiem cieszymy się że ktoś w końcu pomyślał. Prosimy o namiar [usunięte dane kontaktowe] [Zapraszam do działu Przywitania i tam proszę o przedstawienie się ogółowi.] Edited January 19, 2014 by wojtek56 Regulamin Link to comment Share on other sites More sharing options...
pancio Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 witamy szukamy z żona plaży naturystów w lubelskim zalew zemb... odpada trzeba isc przez wode na wysepke bardzo prosimy o jakis namiar z gory dziekujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pancio Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 witamy mozna jakis namiar na ten osrodek dziekujemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario i ona Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 witamy jak ktos wam podpowie ciekawego terz bedziemy zainteresowani .Narazie jakby co jesteśmy czasem miedzy prawiednikami a zalewem przy lesie, ale niestety dojazd tylko rowerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alf Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Cześć! Zalew nie ma sensu z wieeelu powodów! Jedyne sprawdzone i najbliższe miejsca to Kazimierz i Warszawa. Kazimierz to niewiele miejsca przy wodzie (trzeba być wcześniej żeby mieć fajne) ale są też ciekawe zakątki po drodze do Wisły. W Warszawie więcej miejsca, więcej swobody, więcej golasów, generalnie lepiej! My jesteśmy z Lublina i mamy taką taktykę, że jak na 2-3 godzinki to Kazimierz a jak na cały dzień to Warszawa. A na jeszcze dłużej to polecamy Antosovice w Czechach. ok.400 km. od Lublina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muminek Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 proponuje znalęść jakieś miejsce w pobliżu jest tyle pięknych jezior w pobliżu nie musi to być Firlej czy Krasne mniejsze zbiorniki wodne lub piękne polany leśne gdzie nikt nie będzi zakłucał spokoju i przyjemności z prarzenia się na słońcu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Para z Lublina Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Ciekawe Chyba że masz prywatne Już lepszy pomysł to czysta rzeczka lub strumyk gdzieś w okolicy Lublina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Para z Lublina Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Byliśmy dzisiaj tutaj - Ok PRAWIEDNIK Dojazd ul. Marzanny od Krężnickiej - przejazd przez most i trochę polnej drogi. http://mapa.docelu.pl/?pNote=af52dce1-eea5-43b4-b861-1aeea1657425 Rozbiliśmy się na samej drodze - samochód zostawiłem w zasięgu wzroku. Bardzo dobre warunki - cisza dostęp do wody. Dziecku przyniosłem basenik. Super Polecam Tu dokładniejszy link: http://mapa.targeo.pl/Dojazd_do_plazy_Nat,plan_dJW14Gak4aoq55BxaQR1ovgv Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkus Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Witajcie. Czy to miejsce jest spokojne? Nie ma nieproszonych gości? Pytam, bo na mapce zaznaczyliście w pobliżu plażę tekstylną oraz spływy kajakowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts