JacKi Posted July 20, 2014 Share Posted July 20, 2014 Dziki Bogdans za mapkę. Trafiliśmy dziś bez problemu. Wcześniej byliśmy zaledwie 100m od niej i zawróciliśmy hehe. (może przydały by się poprostu namiary współrzędnych GPS. Rozmawialiśmy z inną parką też tam trafili po dwóch dniach poszukiwań) Spotkało nas miłe zaskoczenie -Plaża super Dużo ludzi w naszym wieku, ładny biały piasek :lol: Napewno będziemy tam częstymi bywalcami. Pozdrowionka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda i Czarek Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Witamy, my po kilku latach przerwy wybieramy się jutro na plażę. Mirek zapewniał, że nas trzyletni synek nie będzie nikomu przeszkadzał w wypoczynku . Mamy jednak pytanie, czy wybiera się jutro ktoś z dzieckiem w wieku przedszkolnym, żeby synek miał się z kim bawić i jak to jest z tym rysowanie samochodów , kiedyś takie rzeczy nie miały miejsca. Po dwóch latach nieobecności plażo w Bronisławowie - witaj ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Para50+ Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Witamy Jak na chwilę obecną wygląda woda w Zalewie Sulejowskim? Glony zakwitły? Mamy zamiar jutro się wybrać i warto byłoby wiedzieć czy jest szansa na kąpiel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda i Czarek Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 My byliśmy dziś i do wody wchodziliśmy, aczkolwiek coś zielonego pływało, jednak w bardzo małych ilościach. Szansa na kąpiel będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOto Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Kim jest ta „starsza” pani która krewko kroczy przez plażę i swoim zachowaniem wyraźnie daje znać, iż naga plaża jest jej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdans Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 ta starsza Pani to właścicielka działki letniskowej niedaleko od plaży, swoją postawą daje do zrozumienia, że plaża jest jej i nie będzie kilkudziesięciu dodatkowych metrów robiła i golasów obchodziła, lepiej nie wchodzić jej w drogę bo tak nieraz wygląda, jak by chciała w łeb przeszkadzających jej nagusów zdzielić Ja na wszelki wypadek uważałem czy się nie zaczyna topić, bo w razie nieszczęścia mogło by być na nas, a babcia pływa kiepsko. Prawdopodobnie ona zapewnia policjantom rozrywkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro35-autograf Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 wreszcie ograbiłem, przekopałem plaże jak obiecalem, woda tak jak pisałem wiatr z południa to taka sobie nawet bardzo zielona domieszka. ale w tygodniu wtorek-czwartek czyściutka zawiało z zachodu. Nie chciało sie dzis po porannej kąpieli w zalewie odjeżdzać z" Polskiej Konwersady" wieczorem w stroju organizacyjnym gitara, gril, drinki ,muzyka tance na plaży, nocna kapiel przy ksieżycu, nocą 21c* prysznic na drzewie. Diekuje wszystkim ze Jesteście, miejsce owszem ale to Wy tworzycie ten klimat najfajniejszej plaży na Świecie. Magda jest Prezesową plaży -przyniosla najwiekszy placek.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parapce Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Z żoną byliśmy w sobotę. Woda wydała nam się niezbyt ciekawa, więc nie ryzykowaliśmy i tylko opalanko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia&andrzej Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Woda ładnie może nie wygląda ale raczej szkodliwa nie jest, w sobotę i niedzielę większość plażowiczów sporo czasu przebywała w wodzie, a podczas gry niejeden pewnie i trochę jej przełknął, nikt się na nic nie uskarżał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parapce Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Tak, widzielismy ze wiekszosc osob sie kapala, jednakże ostroż ności nigdy za wiele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Para29 Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Podczas gry w wodzie kilku zrobiło "nura" i pewnie poczuło smak wody i nikt się źle nie poczuł Co do atmosfery - WSPANIAŁA!!! Ludzie gościnni, swobodni, usmiechnięci... Ciężko znaleźć podobnych plażowiczów. Pozostaje mieć nadzieję, że i w ten week. pogoda da nam ponowną mozliwość spotkania się Byle nie padało, a temp. 23 - 25 'C mnie nie wystraszy, nie wiem jak pozostałych... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parapce Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Nie mamy porównania z innymi plażami ale tu atmosfera i ludzie są naprawdę OK. W weekend też się wybieramy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwi Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Nie mamy porównania z innymi plażami ale tu atmosfera i ludzie są naprawdę OK. W weekend też się wybieramy. A to dowód :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunlover Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Jeżeli to ma być na coś dowód, to bardziej by udowadniał tekstylność tego miejsca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwi Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 (edited) Pod naporem komarów najbardziej zatwardziali się ubrali. Tutaj minutę później tylko zdjęcie zrobione z lampą bardziej obrazuje porę dnia a właściwie nocy. Edited January 8, 2015 by Kiwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunlover Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 To jest Wam wybaczone Poza tym... Pod naporem komarów ...właśnie mocno mi zmalała chęć na lato Link to comment Share on other sites More sharing options...
oni_cz-wa Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 fajne miejsce i niedaleko cz-wy, może się tam zjawimy w tym sezonie ale najlepiej byłoby z kimś kto zna jak tam dojść dojechać, chętnie przyjmiemy zaproszenie na wspólne plażowanie! pozdrawiamy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiB Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 oni_cz-wa. Czytajcie opisy, pytajcie (także na PW), my tam jeździmy, jak chwila czasu jest Oby do lata! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Weźcie ze sobą moskitiery na przejście do plaży Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Ode mnie jakoś komary nie uciekają (a szkoda) ale dojście na plażę w Bronisławowie jest standardową ścieżką leśną i jakoś nigdy nie zauważyłem, żeby było tam jakoś więcej komarów niż w jakimkolwiek innym miejscu las-woda. Wiadomo, że jak jest las, trochę wody w kałużach, jakiś rów a do tego parę dni temu padało - to komary będą. Jakiś spray na komary i sprawa w większości załatwiona. A na plaży w ciągu dnie nie przypominam sobie komarów. Jeśli ktoś oczekuje, że nad wodą wieczorami nie będzie komarów to chyba pomylił zamiłowanie do natury i niech lepiej wybierze 5-gwiazdkowy hotel z basenem zamiast jeziora ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Nad wodą komarów w zasadzie nie ma, a na standardowej ścieżce żadne spraye nie pomagają chyba że piszesz o tej ścieżce wzdłuż Zalewu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi.chal Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Piszę o standardowej ścieżce lasem/na skraju lasu i piasku. Na szczęście mi spraye na komary pomagają - krótkotrwale ale jednak pomagają Link to comment Share on other sites More sharing options...
THEPOWEROFLOVE Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 I jak, bywają już ludzie na plaży ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martens Posted April 25, 2015 Share Posted April 25, 2015 Sezon w Bronisławowie można uznać za otwarty. Dzisiaj plażowało kilkanaście osób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Ciekawe jak dzisiaj będzie. Temperatura co prawda nie jest wymarzona za to słońca nie zabraknie chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts