Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

W PRZYSZŁYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS

Maciejowa (Nowy Sącz)

amreps
 Share

Recommended Posts

W Maciejowej (10 min od Nowego Sącza) jest świetne miejsce do nagiego opalania nad Kamienicą. Spędziłem tam już wiele dni (także i dzisiaj :wink2: ). Koryto rzeki jest bardzo szerokie a rzeka w miarę czysta - spokojnie można się pokąpać. Miejsce bardzo przestrzenne, odizolowane i odludne.

Dzisiaj okazało się że nie jestem jedynym naturystą który się tam opala  :lol:

Piszę to w ramach ciekawostki, bo do Kryspinowa trochę daleko a nasz rejon jest pustynią jeśli chodzi o zakątki dla naturystów  :P

Szkoda że tak mało osób się tu opala. Ja na razie będę jeździł do Kryspinowa

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 10 months later...

Hej. Ta plaża nadal aktualna????

Dopisane: 29 sierpień 2017 o 14:36

Hej. Ta plaża nadal aktualna????

Jeżeli tak to jak się tam wjeżdża i gdzie zostawia samochód?????

Edited by wojtek56

Niestety plaża powoli zarasta ale nadal jest duża przestrzeń do opalania. Byłem tam wiele razy tego lata. Nawet popływać nago można, są miejsca że woda po szyję :D

Okazuje się że to tak naprawdę jest Frycowa, nie Maciejowa. Duży parking dla tirów zaraz przy drodze krajowej na Krynicę, za parkingiem jest ścieżka nad rzekę. Można też wjechać samochodem nad samą rzekę - droga z boku parkingu za pasem drzew.

Współrzędne miejsca:

49°32'20.2"N 20°47'49.2"E
49.538937, 20.796985 Edited by amreps

Z tego parkingu za dużo ludzi tam nie zachodzi?

albo z niego plaży nie widać?

Chce się wybrać,miejsce znam dlatego pytam.

Kiedyś tam urwało ten parking przy powodzi

• 3 months later...

Ja bym chętnie gdzieś dołączył np na wiosnę z dziewczyną. Dużo ciekawych miejsc również jest nad Dunajcem w rejonach stawów Helińskich. też dobre miejsca są na Dunajcu w rejonie Starego Sącza. Można zjechać z obwodnicy i gdzieś bez problemu swoje miejsce idzie znaleźć. Chyba że ktoś ma jakieś jeszcze propozycje i doświadczenia ????

https://www.google.pl/maps/place/49°39'05.3"N+20°41'01.5"E/@49.651473,20.6815548,582m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d49.6514732!4d20.683743

https://www.google.pl/maps/place/49°34'43.8"N+20°36'58.1"E/@49.5800624,20.6144398,1138m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x0:0x0!7e2!8m2!3d49.5788439!4d20.6161235

Edited by terre

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Słoneczko777

Byliśmy dzisiaj, jedna parka się cieszyła słoneczkiem. Dobrze byłoby rozruszać to miejsce.

dodane 2 minuty później:

Czy w okolicach Nowego Sącza są jeszcze jakieś miejsca NNS?

• 1 month later...

Widzę linki pouciekały więc dodaje mapkę ze w tych rejonach jest cisza i spokój i dużo rożnych miejsc na nagie opalanie nie ma tam ludzi i jest dyskrecja. Są jeszcze różne miejsca stawy helleńskie ale tam rybaki siedzą po krzakach trzeba by było szukać. A na tej maciejowej muszę kiedyś o tak podjechać i zobaczyć jak się to tam prezentuję. Może ktoś coś się teraz gdzieś wybiera jak trochę pogody się zrobiło ???

https://www.google.pl/maps/@49.5788336,20.615845,183m/data=!3m1!1e3

Edited by terre

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Tak zarasta  jak i wszędzie różne miejsca a dwa to nawet na forum nie ma się z kim zgadać na plener :)  

• 2 months later...
  • 6 months later...

będę w sączy przez dwa tygodnie w czerwcu. czy znajdę tam jakies miejsce na opalanie? ktos cos?

• 1 month later...
  • 1 month later...

Miejsc jest w okolicy pewno sporo. Są przecież dwie piękne rzeki, których, zaryzykuję stwierdzenie, może pozazdrościć większość na tym forum. Nie wiem jak z towarzystwem bo ja tam bywam tylko przejazdem. W Nowym Sączu jest przy obwodnicy miejscówka gdzie można spotkać "naszych", ale nie czuję się uprawniony do ujawniania na forum gdyż oni sami tego nie robią i trzeba to uszanować. Ja również czasem zatrzymuję się koło mostu nad Dunajcem i w 10 minut jestem w cudnym miejscu u styku Dunajca i Popradu(za bobrowiskiem). Polecam to miejsce, cisza, spokój i natura. Miejsce ma ogromny potencjał ale nikogo tam jeszcze nie spotkałem, może dlatego że bywam tam tylko w tygodniu. Ogólnie w Sączu też są aktywni naturysci ale niekoniecznie w sieci. Taka postawa jest jak najbardziej zrozumiała choćby dlatego aby zachować intymność miejsc. 

Chociaż jesteśmy z Sądecczyzny nie mieliśmy okazji nigdy i nigdzie spotkać na tych terenach ludzi miłujących kąpiele słoneczne w zgodzie z naturą... wielką szkodą jest też fakt, że strefa saunarium przy basenie w Chełmcu nie jest zgodna z prawidłowymi zasadami saunowania. Owszem, kilka tygodni temu kierownictwo obiektu zmieniło regulamin gdzie wieczorami przez weekend strefa saunarium była nie tekstylna. Ale trwało to zaledwie tydzień czy dwa i niestety szybko się z tego wycofano... I my i nasi znajomi bardzo nad tym ubolewamy... Pozdrawiamy wszystkich sądeckich golaskowiczów!

2 godziny temu, ksiusiu16 napisał:

wielką szkodą jest też fakt, że strefa saunarium przy basenie w Chełmcu nie jest zgodna z prawidłowymi zasadami saunowania. 

W hotelu Beskid można na luzie posaunowac zgodnie ze sztuką :)

• 3 weeks later...

Byliśmy tu dzisiaj 49.580249, 20.622759 . Było super, zero spacerowiczów, wybieramy się tam też jutro. Jest to alternatywa dla Maciejowej.

• 3 weeks later...