Saunamajster Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Pozdrowienia z Piasków. Byłem z Madzią przy wejściu 11 od około 15 Trochę sparowiczów szukających kamyków i muszelek. Na lewo jak i na prawo widać było w oddali pojedyńcze parawany. Około 17 pojawiła się pierwsza para, która schowała się po prawej od wejścia za parawanem. Później przybyła kolejna para z parawanem. My mieliśmy rozstawiony żółty namiot z Decathlonu, a kiedy wiał fajny wiaterek to lataliśmy latawcami. Słoneczko fajnie grzało z małymi przerwami. Pozdrawiamy Maciej z Magdą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Kierunek Piaski jak co roku.Oby tylko na koniec lipca trafić dobra pogodę.:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abadon Posted June 16, 2017 Share Posted June 16, 2017 Byłem. Pogoda w czwartek pokazała oblicze lata. Droga faktycznie bardzo kiepska. Można uszkodzić auto. Poleciało przekleństw trochę. Jak wjechałem w dziurę. Raczej dół na jezdni. Parking płatny 10 zł za cały dzień. Plaża moim zdaniem bardzo fajna. No i jak każdy zauważył nawet tutaj górują parawany. Ciekawe jak w sezonie? Da się przejść do wody? Każdy ma ten swój kawałek podłogi, przepraszam, piasku. Ludzi nawet sporo. Rozrzuconych po plaży od 10 do 11 wejścia. Wrażenia? Szacun za taką plażę. Kultura.Czysto. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Oby zachowała się dalej taka atmosfera. Tylko te parawany mnie rażą. Bo jak przypomnę sobie ile zajmowało mi czasu w ubiegłych latach, w tym labiryncie by przejść do wody to mnie szlag trafia. Ale szybko rozwiązałem problem. Szedłem prosto. Problem miały dzieci. Gubiły się. Trzymam kciuki za zrobienie tej drogi. Chociaż załatanie dziur. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saunamajster Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 (edited) dziś piękna pogoda Edited June 17, 2017 by Saunamajster Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 (edited) My dzisiaj odpuściliśmy bo w rejonie Dębek zapowiadano chmurska i deszcze.Ale może bardziej na wschód - w Piaskach ładniej choć i widzę chmury na kamerce ze Stogów.Za to jutro już powinno być wszędzie piknie) Udanego plażingu) Edited June 17, 2017 by adam79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Najbliższa kamera jaką znaleźliśmy jest na stronie http://www.krynicamorska.tv Jak widać przepiękna pogoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 Faktycznie)150 km odległości a taka różnica) http://www.nadmorski24.pl/kamery/86/debki-plaza-widok-2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jędrek Posted June 17, 2017 Share Posted June 17, 2017 (edited) Ja też nie wierzyłem w taką pogodę w Piaskach. Rano odpuściliśmy wyjazd (padało w Gdyni cały ranek), a teraz dostałem zdjęcie prosto z plaży. Tylko 100 km, a taka różnica. Jutro wszędzie ma być ładnie! Edited June 17, 2017 by Jędrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarKar Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 tym labiryncie by przejść do wody to mnie szlag trafia. Ale szybko rozwiązałem problem. Szedłem prosto. ludziom przez parawany?? Motyw ścieki rowerowej świetny! Szkoda tylo że ma zakaz ruchu i jest pogrodzona szlabanami.. Obstawiałem przez chwilę drogę zastępczą na czas remontu odcinka Piaski-Krynica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abadon Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 ludziom przez parawany?? A czy próbowałeś dojść do wody z dziećmi przez taki las? A usiąść na brzegu by się z nimi bawić? Jeżeli jedzie się z dziećmi nad morze to nie zawsze muszę wstawać o 6 rano by biec z parawanem na plażę by go rozstawić(nie miałem zresztą nigdy parawanu) jak najbliżej morza. I tak każdy. A jak przychodzi się o 13 to zastanawiasz się jak dojść do wody by się wykąpać. Czy waszym zdaniem to jest normalne. Na plaży naturystycznej też ma tak wyglądać? Zresztą każdy zrobi jak chce. Dobrze, że jeszcze ktoś dzień dobry powie jak przyjdzie. Społeczeństwo grodzi się. Ściąga ubranie by być gołym i nie mieć nic do ukrycia a zarazem ogradza się murem z parawanu. Miłego odpoczynku. Bo jak widać słońce dopisuje. Więc opalajmy się i odpoczywajmy. Leżę i patrzę w niebo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Te, Abadon, to temat o Piaskach a nie Władysławowie czy innym Sopocie ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Na plaży naturystycznej też ma tak wyglądać? @Abadon, coś tu jest nie tak, zastanawiam się nad intencjami, którymi się kierujesz. Piszesz w temacie dotyczącym N-plaży Piaski, piszesz o tej plaży, jednocześnie umieszczasz w tym temacie fotografie tekstylnych plaż, które są zaczerpnięte z ubiegłorocznych artykułów umieszczonych w internecie. Piszesz o potwornym ścisku i utrudnionym dostępie do morza, bo rzekomo ta naturystyczna plaża cała jest zastawiona parawanami. Sorry, ale trochę to miałkie i tak dalece odległe od rzeczywistości jak stąd do Marsa. Przeszkadzają Ci cudze parawany, luźno porozstawiane na naturystycznej plaży, którymi ludzie na ogół osłaniają się od wiatru? Jak ktoś ma ochotę na pogaduchy, to je uskutecznia poza tym parawanem. A już na pewno nie wypada wchodzić w tym celu poza cudzy parawan. Sztuczny problem – rzekomy "Parawaning" na naturystycznych plażach, na których przeważnie panują takie luzy, że cudzy parawan może przeszkadzać co najwyżej wścibskiemu obserwatorowi (inaczej sobie tego nie wyobrażam). Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abadon Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 jednocześnie umieszczasz w tym temacie fotografie tekstylnych plaż, które są zaczerpnięte z ubiegłorocznych artykułów umieszczonych w internecie. Bo zaczyna się już sezon na parawany. Nie zauważyłeś. Nie wiem czy na plaży w Piaskach jest też taki natłok tego, bo nie byłem nigdy w sezonie. Więc pytam z ciekawości. Piszesz o potwornym ścisku i utrudnionym dostępie do morza, bo rzekomo ta naturystyczna plaża cała jest zastawiona parawanami. Plaża w Piaskach na chwilę obecną nie jest zastawiona parawanami. Nie wiem jak będzie np w lipcu. Przeszkadzają Ci cudze parawany, luźno porozstawiane na naturystycznej plaży, którymi ludzie na ogół osłaniają się od wiatru? Jeszcze nie przeszkadzają. Jest ich mało i bez problemu można dojść do wody. Sztuczny problem – rzekomy "Parawaning" na naturystycznych plażach, Nie wiem jak jest na innych plażach u nas bo nie byłem. Znam tylko Pisaki. A czy robię taki problem. Mnie denerwują te parawany na plażach. Tych z zdjęć z zeszłego roku. Czy taki ścisk jest na N. Nie wiem. cudzy parawan może przeszkadzać co najwyżej wścibskiemu obserwatorowi (inaczej sobie tego nie wyobrażam). Racja Link to comment Share on other sites More sharing options...
grommit Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Abadon, dalsze wpisy na temat tzw. parawaningu w tym wątku będą usuwane jako tzw. offtopy. Jest do tego inny wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 (edited) Summer.Time jesteś jeszcze na plaży? Odnoszę wrażenie, że z wpisów jasno wynikało, że i owszem Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:21 ... Też mnie intryguje ta "asfaltówka" wzdłuż plaży, dochodzi do samej granicy... Nowa ścieżka rowerowa, podobno ma iść aż do Niemieckiej granicy. Jak ludzie gadają to rozwalona ulica z KM do Piasków ma bezpośredni związek z budową tejże ścieżki. Ciężki sprzęt rozwalił drogę. Gadają również, że na dniach ma być gruntownie naparawiona Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:22 Rozmawiałem z Panią na parkingu, to jest ścieżka rowerowa za środki EU. Projekt ścieżka do granicy z Rosją do granicy z Niemcami. My wczoraj do 17. Żałujemy że się zebraliśmy można było dłużej pogoda super. Dzisiaj od 15 jeśli będzie pogoda. W piątek pogoda niestety nie dopisała. Koło 10-11 zaczął padać deszcz. Daliśmy radę zjeść śniadanie i zwinąć namioty Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:28 ... Parking płatny 10 zł za cały dzień. Plaża moim zdaniem bardzo fajna. No i jak każdy zauważył nawet tutaj górują parawany. Ciekawe jak w sezonie? Da się przejść do wody? Każdy ma ten swój kawałek podłogi, przepraszam, piasku. Ludzi nawet sporo. Rozrzuconych po plaży od 10 do 11 wejścia. Wrażenia? Szacun za taką plażę. Kultura.Czysto. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Oby zachowała się dalej taka atmosfera. Tylko te parawany mnie rażą. Bo jak przypomnę sobie ile zajmowało mi czasu w ubiegłych latach, w tym labiryncie by przejść do wody to mnie szlag trafia. Ale szybko rozwiązałem problem. Szedłem prosto. Problem miały dzieci. Gubiły się. Trzymam kciuki za zrobienie tej drogi. Chociaż załatanie dziur. Pozdrawiam Kawałek dalej za parkingiem w stronę Piasków jest po prawej "zatoczka" na jakieś 7-8 aut. Ostatnio nieco utwardzona i poszerzona. Parkujemy tam od lat za darmochę Parawany powiadasz? No dziwne jakby ich nie było gdy dyma niemiłosiernie. One właśnie po to są. Temat do dyskusji na ten temat jest osobny, jak czujesz potrzebę to tam sobie pogadaj Mnie tam nic nie razi. Nawet w sezonie grajdoły są w centrum minimum co 10 metrów Fakt, jest czysto, jak nie to posprzątamy. Dzięki corocznym interwencjom kilku Piaskowiczów są w tym roku nawet 2 śmietniki i podobno regularnie mają je wywozić. Panuje tu zasada, ze z plaży zabierasz swoje śmieci + tyle innych ile udźwigniesz Działa Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:29 dziś piękna pogoda Sobota - pogratulować Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:31 .. Motyw ścieki rowerowej świetny! Szkoda tylo że ma zakaz ruchu i jest pogrodzona szlabanami ... To nie można po niej jeszcze jeździć rowerami? Szlabany? Widząc ogromną ilość rowerów przy 10-tce byliśmy przekonani, ze to właśnie dzieki przjezdności tej ścieżki ... Dopisane: 18 czerwiec 2017 o 20:32 Saunamajster, ta kolejna para z parawanem to my ☺ Niestety bez parawany się nie dało.... No ale wiesz, niektórym parawany przeszkadzają, nawet takie w grajdołach co 20-30m, następnym razem się zastanówcie ... To żart oczywiście, właśnie po to sa parawany Człowiek im starszy tym ma mniej czasu, mam nadzieję, że na odwiedziny 10-tki w Piaskach takowy w tym sezonie się znajdzie. Do zobaczenia Pozdrawiamy spotkanych znajomych Edited June 18, 2017 by summer.time.77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astusia1017 Posted June 18, 2017 Share Posted June 18, 2017 Faktycznie tłok Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelc.82 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 28 czerwca chciałbym po raz pierwszy spróbować naturyzmu, wybrałem Piaski ponieważ będę tam wtedy przejazdem. Proszę napisać czy nie będzie nikomu przeszkadzać samotny mężczyzna w średnim wieku, bez złych intencji, który wypocznie kilka godzin w samotności. Nie chcę być intruzem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 28 czerwca chciałbym po raz pierwszy spróbować naturyzmu, wybrałem Piaski ponieważ będę tam wtedy przejazdem. Proszę napisać czy nie będzie nikomu przeszkadzać samotny mężczyzna w średnim wieku, bez złych intencji, który wypocznie kilka godzin w samotności. Nie chcę być intruzem. Nie będziesz tylko, że w Piaskach nie da rady być przejazdem Wiele masz napisane w tym temacie, jak czegoś brak to pytaj No i zapraszamy do działu przywitań Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelc.82 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Rzeczywiście, trochę źle się wyraziłem. Będę podróżował z Gdańska do Warszawy, tak by Piaski byłyby mi blisko Pozwólcie, że do czasu gdy się przekonam czy ta forma wypoczynku jest dla mnie, pozostanę anonimowy. Poza tym, jeśli ktoś sobie nie życzy mnie wtedy w Piaskach to oczywiście, mnie tam nie będzie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Rzeczywiście, trochę źle się wyraziłem. Będę podróżował z Gdańska do Warszawy, tak by Piaski byłyby mi blisko Pozwólcie, że do czasu gdy się przekonam czy ta forma wypoczynku jest dla mnie, pozostanę anonimowy. Poza tym, jeśli ktoś sobie nie życzy mnie wtedy w Piaskach to oczywiście, mnie tam nie będzie! Spoko, w najlepszym układzie nadłożysz prawie 100km w obie strony do tego ciulatą drogą gdzie wiele nie powyprzedzasz a i korka nie ominiesz Choć bądź łaskaw zerknąć w dział przywitań i zerknij na czym to polega, nie wymagamy nazwiska, numeru pesel czy numeru karty kredytowej ... Podstawowe zasady wymagają przedstawienia się, pomijam nawet "Witam" czy inne "Dzień dobry" na początku choć pierwszego wpisu ... Nie bardzo wiem o co Ci chodzi z tym życzeniem czy nieżyczeniem ale tłumacz mi, szkoda miejsca w temacie o Piaskach Przyjeżdżaj i tyle, nie to nie Udanego pobytu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherrybike Posted June 19, 2017 Share Posted June 19, 2017 Proszę napisać czy nie będzie nikomu przeszkadzać samotny mężczyzna w średnim wieku, bez złych intencji, który wypocznie kilka godzin w samotności. Nie chcę być intruzem. Ale nie dziwcie się człowiekowi. Wiele osób uważa, że naturyści to zamknięta społeczność niechętnie widząca "nowych". Wiem co piszę. I jeszcze te wciąż powtarzające się wpisy o "smutnych panach".Kolego, zawijaj śmiało do Piasków lub do Dębek. I życzę udanego plażowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarKar Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 Przepraszam że na krótka chwile wrócę do dyskusji o parawaningu.. Ja zacieniam miejsce dla psa, ochraniam sie od wiatru i wścibskich oczu dzieci na wydmach. Abadon, z całego serca Ci życzę, żebyś nigdy nie trafił na mój parawan idąc "na przełaj"... Mało mnie szczerze mówiąc, interesuje czy możesz dojść z dzieckiem do morza nie wysilając się do obejścia 5 metrów dalej.. W Piaskach ścisku nie ma i nigdy nie było. Dlatego wybieramy to miejsce. Poza tym, jeśli ktoś sobie nie życzy mnie wtedy w Piaskach to oczywiście, mnie tam nie będzie! To nie zamknięta sekta.. :-) Plaża również nie est miejscem prywatnych ( choć tu akurat szkoda ) Zapraszamy, samotni panowie nikomu nie przeszkadzają, dopóki nie zaczepiają naszych Pań albo nas, prawda? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abadon Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Abadon, z całego serca Ci życzę, żebyś nigdy nie trafił na mój parawan idąc "na przełaj"... Nie mam zamiaru się na niego pchać. Nie interesuje mnie twój parawan. Myślenie nie boli. . Mało mnie szczerze mówiąc, interesuje czy możesz dojść z dzieckiem do morza Mało mnie interesuje twój parawan. A tym bardziej nie będziesz mi mówił jak mam iść z dzieckiem. Myślenie nie boli. Jak tak każdy rozstawi taki parawan 5 m przy brzegu obok siebie, to jak dojść do wody? Sam korzystasz. W Piaskach ścisku nie ma i nigdy nie było. Dlatego wybieramy to miejsce. Dlatego zapytałem się czy w Piaskach też jest taki zwyczaj, mimo, że nie ma wiatru by rozstawiać te parawany jak w innych miejscowościach nadmorskich. Czy jest ich taka ilość. Byłem w Piaskach i jest dobrze. Są, ale nie w takiej ilości. Da się przejść. Nie przeszkadza mi to w takim stopniu by toczyć tu z wami wojnę na słowa. Po prostu zapytałem grzecznie czy w okresie wakacyjnym też jest tego taki natłok. I tyle. Niech będą te parawany. Kończę temat i dyskusję. Piaski są fajne i zachęcam do odwiedzin. Do widzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 też jest taki zwyczaj, mimo, że nie ma wiatru by rozstawiać te parawany jak w innych miejscowościach nadmorskich Witaj,nie wiem czy to zwyczaj czy nie...my rozkładamy zawsze - jeśli wiatr mocno wieje.Jak nie ma wiatru to raczej nie ale są osoby które po prostu lubią prywatność...każdy niech wybiera jak mu pasuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
My&Sauna Posted June 21, 2017 Share Posted June 21, 2017 Ile ludzi w sezonie jest w Piaskach na plaży; w tygodniu; w weekendy; oczywiście mniej więcej; jak to się ma do Dębek, czy jest tam jakieś boisko, wyjście gdzie głównie gromadzą się Naturyści? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts