Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Piaski

NNS.Bot
 Share

Recommended Posts

parking przy drodze Krynica - Piaski ( ok 1km od Piasków ) o nazwie GOLASEK

Z parkingu prowadzi droga do dwóch wejść - między nimi jest "nasza " plaża, stosownie zresztą oznaczona.

Ludzi jest mało, w sezonie nadal można na plaży swobodnie się poruszać ;-)

Mało mnie interesuje twój parawan. A tym bardziej nie będziesz mi mówił jak mam iść z dzieckiem. Myślenie nie boli. 

Chyba nie pasujesz do społeczności ludzi wyrozumiałych i szanujących się wzajemnie... I nadal nie życzę Ci, abyś przez mój kiedys przeszedł, bo nie będzie Ci się chciało iść 3m w lewo czy w prawo..

To nie Mielno czy Łeba żeby parawan dotykał parawanu

JarKar i Abadon, dalsze wzajemne złośliwości skończą się punktami i moderacją.

Rozumiem, że ten parking nazywa się GOLASEK i dodatkowo plaża jest również oznakowana? 

Drodzy Panowie.

Jeżeli Moderator pozwoli skreślę te parę słów i na tym kończę ten temat i bynajmniej bezsensowną dyskusję. 

Parawan stał się nieodzownym elementem krajobrazu naszego morza. I tyle. Uważam, że na polskim wybrzeżu zaczęła wytwarzać się "kultura parawanu". Stawiamy je bez względu na to, czy wieje, czy też nie. Trudno dopatrywać się podobnych nawyków na plażach Morza Śródziemnego czy innych popularnych akwenach. Kilometry kolorowych materiałowych ogrodzeń sprawiają, że czuje się jakbym przebywał w hipermarkecie bądź galerii handlowej. 

Ale to jak zauważył słusznie JarKar, takie ogrodzenia panują zazwyczaj w innych kurortach. Ma rację.

JarKar. Nie mam zamiaru ani nikt inny gdybyśmy się kiedykolwiek pojawili ponownie na tej plaży przechodzić przez Twój parawan. Ani żaden inny!!!!! Byliśmy. Każdy z nas widział jak jest. Parawany stoją. Ale jest tyle miejsca, że bez problemu da się nawet grać w piłkę czy inne gry. I myślę, że nikomu by to nie przeszkadzało. Więc proszę nie pisz mi, że 

I nadal nie życzę Ci, abyś przez mój kiedys przeszedł, bo nie będzie Ci się chciało iść 3m w lewo czy w prawo..

Byłem tylko ciekawy, czy w sezonie jest tak samo jak na plażach wymienionych przez Ciebie. Czyli parawan dotyka parawanu.Od wejścia na plażę do brzegu. I zastanawiaj się jak dotrzeć teraz do wody? A jak pilnować dzieci? Trzeba stać, bo parawany zasłaniają. Na plaży N w Piaskach nie ma takiego tłoku i nam się to podoba. A nawet jak będzie to czuję, że tu panuje inna kultura. Brak jest tzw Januszów czy Kiepskich jak to mówią.

Chyba nie pasujesz do społeczności ludzi wyrozumiałych i szanujących się wzajemnie...

Szanuję wszystkich co przyjeżdżają na tą plażę  by odpocząć bo sam tego oczekuję. Czy z parawanem czy z kocem albo z samym ręcznikiem, nawet jak by mieli leżeć na reklamówkach. 

Zauważyłem, że  społeczeństwo dzieli się nawet na plaży u nas, choć o bardziej sztuczny i szyderczy podział naprawdę trudno. Nad morzem urlopują przecież wszyscy – i celebryci, i milionerzy, klasa średnia i ci na zasiłkach i ci co dostają teraz 500+.  Ot, takie zakończenie. Więc dobrego wypoczynku życzę Tobie i innym golasom. Bo to fajna forma wypoczynku jest. Nie dajmy się zwariować.

Jest to pierwsza plaża w Polsce N na której byłem/byliśmy. Mam zamiar być na niej jeszcze ale to koniec lipca jak dobrze pójdzie.

Pozdrawiam i życzę Wszystkim DUŻO słońca, dobrej zabawy i odpoczynku.

Kończąc temat parawanów (gdzieś tam też byłem cytowany) jeśli nie ma takiej potrzeby tez go nie rozstawiamy, zawsze rozkładamy pólnamiot bo czasem lubimy się schowć do cienia szczególnie jak jesteśmy na plaży od rana do późnego wieczora, godziny południowe w upalne dni nie są najlepsze dla naszej skóry. Lecz gdy wieje zimnym wiatrem a chcemy poleżeć bez ubrania niestety nieszczęsny parawan się przydaje. Ktoś pisał, że w chorwacji grecji itp nie ma czegoś takiego, ok. ale tam są inne warunki, ciepła woda, ciepły wiatr itp. no i często trzeba by zabrać wiertakę z udarem żeby móc postawić parawan! :-) Sami byliśmy w ubiegłym roku 10 dni w Chorwacji na kempingu naturystycznym VALALTA, wspaniały czas, 10 dni bez ubrania od rana do wieczora, nagie sniadania i obiady na tarasie, nagie wycieczki po kempingu, jedynym elementem garderoby były klapki i czapka, nikt nie myślał o parawanach, chociaż w części przeznaczonej na namioty i kampery widywaliśmy parawany :-) Szkoda że nie ma takich miejsc w PL, to był nasz najlepszy urlop od 20 lat!

pozdrawiamy Arek, Sylwia 

sierzant_007

Czy ktoś wie ile teraz parking dla golasków kosztuje ktoś coś

A czy może stan tego czegoś co nazwano drogą uległ poprawie?? Przez 10 dni codziennie będę się tam przeprawiał z KM.Na sama myśl już mnie ....

....

A, parking 10 zeta dla wszystkich nie tylko dla golaskow :-)

sierzant_007

Dzieki za info tymrazem pozdro

• 2 weeks later...
summer.time.77

A numer wejścia jakiś jest?

Oczywiście

Tak jak wielokrotnie pisano w tym wątku jeden to z pewnością 10 a drugi pewnie 11 gdyż dalej w stronę KM

Czyli wchodzimy 10 lub 11 i rozumiem, że plaza "główna" jest pomiędzy nimi.

summer.time.77

Czyli wchodzimy 10 lub 11 i rozumiem, że plaza "główna" jest pomiędzy nimi.

Tak

My zawsze chodzimy do wejscia 10 - tak poszliśmy za pierwszym razem i tak już zostało. Teraz byliśmy w piątek i sobotę. W piątek malutko ludzi, kilka parawanów na krzyż. W sobotę pogoda w końcu lepsza, słonecznie i 20 st. więc i ciut więcej golasów. Ale bywało dużo, dużo więcej. Mimo to było jak zwykle przyjemnie, może jeszcze w sierpniu uda się wyskoczyć... oby

Ok, bliżej której wejścia jest parking?

To jest z grubsza taka różnica odległości jak plażą od wejścia 10 do 11, czyli zupełnie nieistotna dla osób pełnosprawnych, a parę kroków więcej do wejścia 10 drogą przez sosnowy las z jedną niewielką górką po drodze, to tylko samo zdrowie. Edited by fizio

Piękne miejsce - w sam raz dla początkujących takich jak my. Na plaży nie ma tłoku, plaża jest bardzo obszerna, parawany przy wydmach nie przeszkadzają. Pierwszy raz tam byliśmy w weekend i bardzo polecamy to miejsce!

:ok: Zgadzam się byłem w niedzielę pogoda była wspaniała dużo osób na plaży.Warunki wspaniałe i do opalania i kąpania.Złapałem piękną opaleniznę teraz będę za dwa tygodnie i już nie mogę się doczekać.Pozdrawiam opalających się w strojach naturalnych i nie tylko

Witam wszystkich , jestem tu pierwszy raz  . mam pytanko wybieram się  do Krynicy Morskiej w dniach 6-11 sierpień , zamierzam codziennie plażować na plaży w Piaskach. Moje pytanie dotyczy psa , bo wiem że różnie są one odbierane na naszych  plażach. Czy na tej plaży jest możliwość zabrania czworonoga bez żadnych przeszkód ..