Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

KRÓTKI METRAŻ W KLUBIE NNS

Termy Krakowskie Błonia

nocnyszpieg
 Udostępnij

Rekomendowane posty

Z filmiku zamieszczonego na fb zapowiada się saunarium przypominające zamknięte już TK Bronowice, czyli wszystkie pomieszczenia wzdłuż jednego korytarza. Mam nadzieję, że jakoś to fajnie urozmaicą, lubiłem Forum za ten dość niestandardowy kształt i rozmieszczenie. 

Edytowane przez llynx
Udostępnij na stronach

Pozostaje czekać :(

A tak by się chciało pójść, wypocząć po całym dniu. 
Ciekawi mnie ten widok na kopiec z sauny podczas seansów. Szkoda Wawelu ale żyje się dalej. 

Udostępnij na stronach

• 2 tygodnie później...
Dnia 28.01.2021 o 00:30, hrabia1986 napisał:

Pozostaje czekać :(

A tak by się chciało pójść, wypocząć po całym dniu. 
Ciekawi mnie ten widok na kopiec z sauny podczas seansów. Szkoda Wawelu ale żyje się dalej. 

To prawda... widok na Wisłę i Wawel były fantastyczne. Może już niedługo będzie można posaunować w innych obiektach, skoro baseny za tydzień otwierają :) 

Udostępnij na stronach

17 godzin temu, llynx napisał:

skoro baseny za tydzień otwierają :) 

Tylko baseny zewnętrzne, na sauny nie ma zielonego światła. Przynajmniej "po bożemu", bo kto obrotny, ten znajduje sposób, by saunę otworzyć.

A ciekawe, które saunarium otworzy sam basen zewnętrzny, bez saun... A zważywszy na obecną pogodę, to... no cóż, może na morsów można liczyć. Tych podobno coraz więcej. Może się opłaci wykuwać przeręble w owym basenie. :->

Udostępnij na stronach

• 2 miesiące później...
Dnia 18.04.2021 o 00:31, Kamil29 napisał:

Wszytko wygląda bardzo ładnie,

Widać na fotkach, że w szatniach nie ma ławek. Moim zdaniem to nie ładnie. 

Udostępnij na stronach

Wygląda naprawdę fantastycznie, jest klimat z Forum, nie mogę się doczekać :D

Edytowane przez llynx
Udostępnij na stronach

8 godzin temu, llynx napisał:

fantastycznie, jest klimat z Forum,

Hmm :think:chodzi ci o ten przeszklony wychłodzony hol i tę masę ludzi przed seansem która tupta w kałużach nie sprzątniętej wody ? O namokniętych leżakach ? O jakuzzi w którym zbierał się kożuszek na obrzeżach ? O chłodnej wodzie w prysznicach ? Oby było lepiej :ok:

• Punkcik 4
Udostępnij na stronach

7 godzin temu, fidoz napisał:

Hmm :think:chodzi ci o ten przeszklony wychłodzony hol i tę masę ludzi przed seansem która tupta w kałużach nie sprzątniętej wody ? O namokniętych leżakach ? O jakuzzi w którym zbierał się kożuszek na obrzeżach ? O chłodnej wodzie w prysznicach ? Oby było lepiej :ok:

Bardziej chodziło mi o oświetlenie i przeszklone ściany, o wymienionych przez Ciebie minusach staram się nie pamiętać i mam nadzieje, że ich nie będzie :D

• Punkcik 2
Udostępnij na stronach

@Kamil29 Z informacji na stronie Termy wynikałoby, że niestety tam nie będzie sauny japońskiej (nie uwzględnia tego ani plan Term na facebooku, ani wideo-przechadzka, którą udostępnili). Choć jest to etap I, a w II mają się pojawić 3-4 nowe sauny, więc może i japońska się znajdzie :D

Udostępnij na stronach

• 4 tygodnie później...

już w przyszły piątek ruszają nowe Termy Krakowie tym razem jako Błonia, poniżej ogłoszenie z FB:

Zapraszamy Was na wspólne celebrowanie Wielkiego Otwarcia nowego saunarium - Term Krakowskich Błonia!

Zapraszamy Was już w piątek 28 maja od godziny 15:00 oraz w sobotę 29 maja od godziny 12:00 - wstęp wg cennika oraz kart Multisport, OK System. Gwarancją wstępu są bilety:

https://www.termykrakowskie.pl/sklep/

Z powodu obostrzeń w obiekcie może przebywać do 80 osób.

Jednak żeby móc przyjąć jak najwięcej z Was w oba te dni od godz. 19:00 do 22:00 powiększamy limit i startujemy z imprezą !!! Specjalnie dla Was wynajęliśmy dodatkową powierzchnię - Pawilon Multimedialny na Stadionie Miejskim!

Od godz. 19:00 do 23:30 zapraszamy Was na imprezę - Wielkie Otwarcie TK Błonia - ilość biletów jest ograniczona - 60 szt. w każdym z tych dni, dlatego gorąco zachęcamy do nie zwlekania z podjęciem decyzji o zakupie.

Bilet gwarantuje wejście do Term w godz. 19:00-23:30, wejście na seanse oraz catering.

Jeżeli limity osób nie zostaną osiągnięte będzie istniała możliwość wejścia na "normalne" bilety wg. cennika, jednak bez gwarancji wejścia na seanse oraz bez cateringu.

PIĄTEK, 28 maja

15:00-19:00 - limit do 80 osób

19:00-23:30 - Pierwszeństwo wstępu dla osób z biletami

SOBOTA, 29 maja

12:00-19:00 - limit do 80 osób

19:00-23:30 - Pierwszeństwo wstępu dla osób z biletami

Bilety do nabycia na stronie:

https://www.termykrakowskie.pl/sklep/

obecnie możliwość płatności jedynie przelewem bankowym, jednak niebawem ruszą szybkie płatności online - damy Wam o tym znać!

Udostępnij na stronach

Ciekawe, czy w nowym obiekcie trzeba pozostawić coś w depozycie? I czy obowiązuje hasło "najpierw panie" przy wchodzeniu na seans?

• Haha 1
  • Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Był dziś na otwarciu. Wejście do obiektu trochę ukryte. W ogóle z bliska budynek stadionu prezentuje się źle... Szafki chyba pochodzą z TK forum ale za to męska szatnia większa niż na zamkniętych obiektach. Woda pod prysznicami co najwyżej letnia ale może się to zmieni. Dzwi do sauny ognistej mają napis 'biosauna' ale będą zmieniać. Jest naprawdę dużo miejsca jednak szkoda że strefa relaksu nie jest osobnym pomieszczeniem. Bombelkow w jacuzzi samemu się nie włączy albo ja nie znalazłem. Ogólnie to  trochę tęsknię za TK Bronowice 🙁 basen na zewnatrz... Trochę pomarudzilem ale mimo wszystko mile spędzilem popołudnie 🙂 napewno tam wrócę 🙂

Udostępnij na stronach

W saunie bio jest typowy piec z parownikiem więc ta sauna raczej pozostanie bio. Sauna ognista zostanie przeniesiona z Bronowic. Będzie stała w części basenowej.

Udostępnij na stronach

11 godzin temu, żbik napisał:

W saunie bio jest typowy piec z parownikiem więc ta sauna raczej pozostanie bio. Sauna ognista zostanie przeniesiona z Bronowic. Będzie stała w części basenowej.

Nie wchodziłem do środka tylko pytałem pracownika o ognistą.  Na planie (Facebook) jej miejsce pokrywała się z tą bio. 

Udostępnij na stronach

19 godzin temu, lysy napisał:

OK, a hamman jest czynny?
Ile jest w tej chwili gorących saun?

Hamman czynny i cieplejszy nie z ten z Bronowice 🙂 Teraz są 4 sauny czynne (2 suche, bio i wspomniany hamman).

Udostępnij na stronach