Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

SERIAL W KLUBIE NNS
    • TomekKozienice
      Witam czy może ktoś był w ostatnim czasie na tej plaży w przydworzycach?
    • blade_loki
      Czy ktoś z obecnie aktywnych na forum wie coś na temat miejsca na Lublinku, czyli w okolicy Stawów Bielice? Dawno temu obiło mi się o uszy, że takie miejsce tam istnieje - zdarzały się w gazetach artykuły o plażach N, np.: https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/2397-gazeta-w-łodzi-o-naturystach/ Niestety tamto konkretne miejsce miało przestało istnieć: Mimo to w którymś z kolejnych sezonów ogórkowych trafiłem na informację, że jednak naturyści wciąż bywają gdzieś koło Lublinka. Jednak w zeszłym roku, kiedy zaczynałem swoją przygodę, od dwóch osób nad Zalewem Sulejowskim usłyszałem, że Lublinka nie polecają bo rzekomo kręci się tam policja i można dostać mandat. Tyle że trudno powiedzieć czy to prawda, czy tylko miejska legenda w stylu tej o Czarnej Wołdze. Ale uznałem wtedy, że Uroczysko Lublinek jest najwyraźniej "spalone". Ale droga czytelniczko, drogi czytelniku - nie traćcie nadziei, albowiem tutaj następuje nieoczekiwany zwrot akcji! Mianowicie, zaglądając na stronę raportu o Łodzi (a konkretnie - o Piętnastkach w Zgierzu): https://naturyzm.info.pl/naturyzm/plaza/polska/lodz w komentarzach poniżej niespodziewanie znalazłem wpisy z maja '24 i marca '25 sugerujące, że miejsce na Lublinku jednak funkcjonuje! Opisy nie były bardzo dokładne, więc tydzień temu pojechałem się rozejrzeć. Krążąc po tamtejszych ścieżkach znalazłem w sumie 3 miejsca, które potencjalnie by się nadawały. Niestety powoli zbliżał się wieczór i w żadnym z nich nikogo nie zastałem, więc nie mam pewności, czy któreś z nich było tym, o które chodzi. Żeby było ciekawiej, po powrocie znalazłem na stronie raportu nowy komentarz ze współrzędnymi i pytaniem, czy to właściwe miejsce. Wskazane miejsce jest jednym z tych, które ja też typowałem. Co prawda nie ma tam dostępu do wody (Bielice są chętnie odwiedzane przez spacerowiczów i przesiadujących nad wodą, a poza tym są obok miejsc do grillowania i skrzyżowań najruchliwszych ścieżek) ale i tak dla osób z południowo-zachodniej części miasta byłaby to jakaś alternatywa dla Piętnastek, gdzie też nie można się zwodować. Czy jakaś dobra dusza wśród bywalców tego miejsca zechciałaby potwierdzić lub zaprzeczyć, czy wspomniany namiar jest właściwy?  
    • marcel22
      Zapewne na południowym krańcu się da.  Jak dla mnie super wyspy do N-opalania to Kreta + Gavdos i Kefalonia. To moja topka jeżeli chodzi o 15 Greckich wysp które mam na swoim koncie.
    • Adi79
      Telefony zostawiamy w szatni i bardzo dobrze,zresztą na całym terenie jest zakaz z wiadomych względów.Ostatnie 2 dni słonecznie,większość stałych bywalców.Weekend zapowiada się gorący,zatem zapewne będą tłumy.
  • Tematy

• Kluby

• Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń
  • Puzzle

• Statystyki forum

• Tematów
      10,1 tys.
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      13 864
    • Najwięcej online
      366

TomekKozienice
    Najnowszy użytkownik
    TomekKozienice
  • Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.