-
Przez fizio · Napisano
Gdybym miał szukać wg tego opisu na mapie Google, to zapewne miałbym problemy. Czy możesz podać współrzędne? -
-
Przez fizio · Napisano
Byłem od południa do g. 18. Moim zdaniem to nie był upał. Temperatura piasku w południe w połowie odległości między brzegiem morza a wydmą wynosiła 42°C, a potrafi być podczas prawdziwych upałów znacznie wyższa. (Temp. wody przy brzegu ok. 20-21°C.) Po g. 17 opalanie jest już minimalne, natężenie promieniowania uv do zachodu słońca szybko zmierza do zera. Praktycznie skuteczne opalanie jest w tych dniach od g. 9 do g. 16 (słońce jest w zenicie w Gdańsku ok. g. 12:30). To, że temp. wieczorem przed zachodem słońca, jest wysoka, to tylko termiczna przyjemność przebywania poza mieszkaniem, ale nie opalanie się -
Przez fizio · Napisano
Gdzie? Gdzieś w Polsce czy w Hiszpanii lub Grecji? Póki co na polskim wybrzeżu był tylko jeden dzień naprawdę ciepły - środa 2.VII. Może w zachodniej Polsce nawet upalny. Zresztą byłem tego dnia na plaży na Stogach (1.VII. też, choć było znacznie chłodniej, jednak równie słonecznie) i wcale nie odczułem ówczesnej pogody jako upalnej. Jechałem w południe 13 km rowerem na plażę i jazda na rowerze była przyjemnie ciepła, a nie nieznośnie upalna. Kąpiele w morzu były dla przyjemności a nie z konieczności schłodzenia się.
-
-
Tematy
-
-
Kluby
-
Kryjówka
Klub Zamknięty · 450 klubowiczów
-
Klub pokazowy
Klub tylko do odczytu · 1 klubowicz