-
Przez Aresy · Napisano
Kwiatową. Jak byłem parę tygodni wcześniej to... Cóż, nie pachniało kwiatkami. -
Przez fizio · Napisano
Moim zdaniem, a też tam kiedyś byłem gdy były tabliczki, trzeba dać sobie spokój z tą lokalizacją, bo to lokalizacyjna bzdura. Trzeba korzystać i promować gdzie się da dziką plażę N po wschodniej stronie Łeby, gdzie nie łażą tłumy ubranych turystów bo nie ma tam żadnego obiektu stanowiącego zainteresowanie miłośników pieszych wycieczek brzegiem morza. -
Przez fajny · Napisano
jak wspomniałeś o kąpieli w jeziorze to przypomniały mi się czasy szkolne kiedy miałam 18 lat, przyjaciel zabrał mnie i przyjaciółkę na wycieczkę z nocowanie w namiocie na Pilicą pierwsze takie wyprawy po skończonych 18 lat, kiedy już się robiło ciemno, po paru piwkach, już trochę zakręcony przyjaciel zaproponował nagą kąpiel w rzecze, po namowach zgodziłyśmy się jak pierwszy to zrobi, ściągną gatki i wskoczył, a my głupie trochę zawstydzone tylko patrzyłyśmy i nie dołączyłyśmy z dzisiejszego punktu widzenia stwierdzam że byłam głupiutka -
Przez fizio · Napisano
To nie jest pociąg Warszawa - Rijeka tylko trzy wagony (2 z miejscami siedzącym 2 kl. i 1 z leżącymi 2 kl.) doczepionymi kilka dni w tygodniu do codziennego pociągu Sobieski Warszawa - Wiedeń. Dopiero od Wiednia jest to oddzielny pociąg 3-wagonowy. Gdzieś poza Austrią wagony te znowu są doczepiane do innego codziennego pociągu międzynarodowego. To, że z Warszawy do Wiednia pociąg Sobieski jest ciągnięty przez lokomotywę z okolicznościową okleiną, jeszcze nie znaczy, że to jest pociąg Warszawa - Rijeka, bo nie jest. Na trasie do Rijeki ten pociąg traci ok. 4 godziny na postojach, zatem czas przejazdu ok. 20 godzin mógłby być znacznie krótszy. Jakby co, to PKP IC nie ma dość wagonów z miejscami do leżenia i sypialnych ani do przewozu aut i barowych żeby uruchomić codzienny letni pociąg z prawdziwego zdarzenia Czeski przewoźnik (Regiojet?) dość szybko, chyba po 2 latach, wycofał się z pociągów Praha - Budapeszt - Zagrzeb - Rijeka/Split, a oczekiwano, że będą doczepiane wagony z Krakowa. Wagony tego pociągu skierowano na połączenia z Ukrainą. Ja nie pojadę pociągiem, wolę swoim autem.
-
-
Tematy
-
-
Kluby
-
Kryjówka
Klub Zamknięty · 450 klubowiczów
-
Klub pokazowy
Klub tylko do odczytu · 1 klubowicz