-
Przez OiB · Napisano
Parawany to raczej problem tekstylnych plaż w centrach miejscowości turystycznych. A u nas? Jeśli da się swobodnie przejść, to (wg mnie) nie przeszkadzają. Na N plaży mi się nie zdarzyło, żeby się nie dało. Jak zasłania morze, to też przeszkadza. Będę wdzięczny jak mi nikt przed nosem nie rozstawi swojego po przyjściu na plażę. A estetyka? Są różne. Nie zwracam szczególnej uwagi. Dla mnie to stały element krajobrazu nad Bałtykiem. -
Przez Kamag · Napisano
My zawsze korzystaliśmy z parawanu nad Bałtykiem aby dzieci i nas osłonić od zimnego wiatru. Czasem też niekoniecznie zimnego ale porwistego, który uporczywie "panierował" nasmarowane ciała warstwą piachu. Temu służy parawan i nie widzę nic złego w jego używaniu. Natomiast irytują mnie osobnicy , którzy niezależnie od pogody, z pomocą 3-4 parawanów wytyczają sobie prywatną działkę , czasem ledwie zostawiając wąskie wejście do swojej posesji. Niby im wolno ale uważam to za brak kultury i plażowego savoir vivre. -
Przez fajny · Napisano
to prawda szkoda, kiedyś była odwaga proponować szalone rzeczy, ale nie miałam odwagi ich realizować, dzisiaj z mężem mamy odwagę robić różne szalone rzeczy, ale często nie mamy odwagi ich proponować znajomym -
Przez jaca · Napisano
Przekaz podprogowy pewnie. Ale wracając do tematu - zaluje, ze nie bylem nigdy na: el día sin bañador w Madrycie. 1 oraz 15 czerwca na kilku basenach w Madrycie obchodzony jest dzień bez kąpielówek. Dzień naturystów z inicjatywy federacyji naturystów Hiszpanii. Miesiąc temu, ale a propos dnia.
-
-
Tematy
-
-
Kluby
-
Kryjówka
Klub Zamknięty · 450 klubowiczów
-
Klub pokazowy
Klub tylko do odczytu · 1 klubowicz