-
-
Przez Devan · Napisano
Dziś miałem okazję (miałem tak w zasadzie po drodze na dzisiejszej trasie turystycznej) całkiem urokliwą plażyczkę w miejscowości Osek nad Bečvou na wschód od Ołomuńca. Znajduje się nad jeziorkiem o nazwie Písník Jadran. Pierwszy człon nazwy sugeruje, że to dawna piaskownia. Na zachodnim brzegu najpierw, tuż przy parkingu, jest stanowisko T, potem stanowisko N, z którego skorzystałem w zasadzie tylko, by się wykąpać, bo na nic więcej czasu nie miałem - tyle jest do zwiedzania, że na opalanie nie idzie wykroić nic. Były na nim jakieś 2 parki. Północny brzeg jest chyba cały N (z jeziora widziałem golasów na całej jego długości), ale przy bardzo ograniczonym czasie nie siliłem się, by tam iść. Byłem tylko na chwilę, więc szerszej recenzji nie będzie. Materiału brak. Po prostu, rozebrałem się, wykąpałem, ubrałem, wróciłem do samochodu i pojechałem zwiedzać dalsze atrakcje turystyczne. -
-
Przez cherrybike · Napisano
Za to fale były zarąbiste. Przy dość niskiej odczuwalnej temperaturze powietrza woda wydawała się ciepła jak w wannie. Wybawiłem się jak dzieciak, nie chciało się wychodzić. Za to dzisiaj był prawdziwie wakacyjny dzień, taki jakie pamiętam z poprzednich lat. Z rana jeszcze wiało z siłą "typową" ale z godziny na godzinę wiatr słabł aż do prawie zera o osiemnastej. Wtedy kąpaliśmy się ostatni raz. Temperatura rosła. Niebo bez jednej chmurki. Od jutra aż do piątku tylko lepiej i lepiej.
-
-
Tematy
-
-
Kluby
-
Kryjówka
Klub Zamknięty · 450 klubowiczów
-
Klub pokazowy
Klub tylko do odczytu · 1 klubowicz