-
Przez komatsu · Napisano
Dzisiaj silny wiatr, słońce za chmurami czasami zerkało, od 9. zaczęli się schodzić się plażowicze. Koło południa było ich już sporo, ale tak 1/3 naszej plaży zajęta była przez gaciowych czyli tekstylnych. Na wysokich falach w ciepłej wodzie można było naskakać się do woli. I jedna smutna konstatacja ... Kiedy kwadrans po ósmej rano zatrzymałem się na leśnym "naszym" parkingu, zastanowiła mnie przez moment duża ilość śmieci w pojemnikach i przy nich - wręcz się wysypywało. Wydało mi się to dziwne, bo lasy przecież dbają o to miejsce. Po chwili zorientowałem się, że choć jest górna bramka uniemożliwiająca wjazd kamperom, to w samochodach osobowych, ... mieszkają ludzie. Leciwe Fabie, Zafiry i inne mocno zakurzone auta, a w nich widoczni przez okna śpiący ludzie: pary, pary z małymi dziećmi - jak sardynki. Bochenek chleba na tylnej półce, zgrzewka wody koło zderzaka ... Czyli są tacy, których stać na wynajem pokoi, innych na hotel, niektórzy w kamperach, ale są i tacy, myślę że przede wszystkim niezbyt zasobni, którzy chcą zasmakować polskiego Bałtyku, ale na ceny nadmorskie ich po prostu nie stać. Zrobiło mi się cholernie smutno mimo udanego pobytu. -
Przez rudlan · Napisano
Jednostronne spojrzenie - wygląda to tak ,że na plaży naturystycznej dzieje się wszelkie zło , a na innych plażach jest bezpiecznie i tam nic złego nie może się stać. -
Przez lysy · Napisano
Prostuję, bo się zmieniło. Obecnie wcześniejszy zakup biletu na konkretny prom Jadrolinii oznacza, że masz gwarancję wjazdu, oczywiście pod warunkiem, że się nie spóźnisz. -
Przez jac1545 · Napisano
We Francji: Euronat, Montalivet La Jenny nad oceanem. Wg mnie najlepsze w Europie. Szeroko opisywane, także przeze mnie w odpowiednich wątkach. Domaine la Sabliere - miły, kameralny, rodzinny, nad rzeką w górach. Heliomonde - niedaleko Paryża. Origan Village - podobnie. Na Korsyce La Chiappa. W Hiszpanii: El Templo del Sol, hotel Vera Playa, Almanat i Costa Natura. Przyjemne ośrodki z wieloma atrakcjami. Do niedawna był jeszcze El Portus, przekształcony w tym roku na tekstylny. Pozostała tylko plaża N. Chorwacja: Valalta, Ulika, Solaris. Świetne pod każdym względem. Także resztka Koversady, ale to już nie wygląda za dobrze.
-
-
Tematy
-
-
Kluby
-
Kryjówka
Klub Zamknięty · 450 klubowiczów
-
Klub pokazowy
Klub tylko do odczytu · 1 klubowicz