Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

W PRZYSZŁYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS
    • Wikinger
      @Sunlover to musiałeś mieć wybitnie pecha. Trzy urlopy spędziliśmy na Mala Draga i (prawie*) nigdy nie spotkaliśmy się z jakimiś dziwnymi zachowaniami. A byliśmy i w maju, i w czerwcu i na przełomie sierpnia i września. Faky, potrafi tam być nieco tłoczno, część osób potrafi się rozkładać też np. przy ławeczce koło ścieżki na plażę ale zawsze trafialiśmy na bardzo kulturalnych plażowuczów.   *raz trafiliśmy na nachalnego lokalsa. Niby nic nie robił ale jakoś tak przebywał trochę za blisko... kojarzysz to uczucie jak lejesz do pisuaru i mimo że jest masa innych wolnych to ktoś ustawia się obok ciebie? Niby nic się nie dzieje ale jest jakoś tak... niezręcznie. To wtedy tak mieliśmy
    • Wikinger
      Dobra, miejsce ogarnięte, zobaczymy jak faktycznie będzie tam możliwość, jak to określa nasza znajoma, golaskowania ;). Ale temat zostawiam. Raz, że można tu wrzucać jakieś propozycje fajnych miejsc a dwa, żeby miał gdzie opisać miejsce gdzie będę. 
    • Nakman
      W lipcu pojawiły się na forum informacje, że plaża N w Łebie została zamknięta. Choć wiedziałem, że są one nieprawdziwe, postanowiłem sam się przekonać co tu się dzieje. Byłem w Łebie w czasie słynnego Bike Week perę dni. Jak zwykle była świetna atmosfera bo Łeba kojarzy mi się właśnie ze złotem, fajną zabawą, wolnością, tolerancją i oczywiście plażą naturystów, którą reklamuje nawet jeden z miejscowych przewodników wycieczek, co na własne uszy słyszałem.          Jeśli chodzi o plażę N, to rzeczywiście była zamknięta. I to z dwóch stron. Z jednej ograniczało ją morze a z drugiej wydmy ogrodzone siatką. Po za tym, tak jak w poprzednich latach co najmniej sto metrów plaży do swobodnego golasowania. W zasadzie wszystko funkcjonuje tak samo, jak rok temu. Na początku plaży od strony wschodniej na siatce tabliczka z napisem "plaża naturystów naturist beach" a od strony Parku, tabliczka "naga plaża".                    W czwartek 14 sierpnia dość ładna pogoda, ludzi jakieś 50-60 osób. W piątek 15 sierpnia piękna pogoda, ludzi ponad 100 osób a w ciągu dnia przewinęło się dużo więcej. W sobotę niestety pogoda się zepsuła, chmury i wiatr.                        Ludzie plażowali zarówno pod wydmami, w pasie środkowym ale też było trochę osób bliżej brzegu. Były rodziny z dziećmi, które czasem bawiły się przy brzegu. Szczególne pozdrowienia dla rodziny z dwiema córkami w wieku gdzieś 10-12 lat, które na golasa bawiły się na plaży z rodzicami i innymi dziećmi. Było parę osób, które oczywiście nago siedziały, spacerowały, brodziły przy brzegu. Wiele osób kąpało się w morzu czy bawiło się z psem. Czyli normalna plaża N. Byli też spacerowicze ale w tym roku jakoś mniej. Na kładzie przejechała straż graniczna a także jak zwykle w pobliżu amatorzy sportów wodnych. Na obrzerzach plaży rozkładali się tekstylni, zdarzało się, że także po środku kilka osób w strojach. Było sporo naturystów z zagranicy ale też zauważyłem kilka osób, które idąc chyba na wydmy, robiły sobie przerwę i zarzucając ubranie nago siup do morza.      Miałem wrażenie, że nikt nikomu nie przeszkadzał i było normalnie. Tak więc plaża działa i oby tak dalej, bo jest zapotrzebowanie na takie miejsce. 
    • fizio
      Niemcy czują się bardziej niekomfortowo (36 proc.) niż komfortowo (28 proc.) w miejscach, w których są nadzy, np. na plaży dla nudystów czy w saunie. https://yougov.de/society/articles/36998-fkk-deutschland-deutsche-fuhlen-sich-dabei-eher-un [2021]
  • Tematy

• Kluby

• Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń
  • Puzzle

• Statystyki forum

• Tematów
      10,3 tys.
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      14 275
    • Najwięcej online
      366

Mateuszek5
    Najnowszy użytkownik
    Mateuszek5
  • Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.