Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

W PRZYSZŁYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS
    • smilingsurfer
      Zdarza się. Chamskiego wchodzenia w stroju do sauny nie obserwowałem ale średnio raz na każdą wizytę widzę próbę przemycenia stroju pod ręcznikiem. Niemniej przytłaczająca większość saunuje poprawnie. Zwykle też obsługa szybko wyłapuje takie próby i po upomnieniu większość się dostosowuje. Pod tym względem w Sante jest najlepiej w Wawie.    W Sante strefy nie są wyraźnie oddzielone, strefy płynnie przechodzą jedna w drugą.    Moim zdaniem kluczowe jest edukowanie do znudzenia, jasne formułowanie reguł i ich egzekwowanie. Ludzie podporządkowują się zasadom jeśli są dla nich jasne i nie ma miejsca do negocjacji. Mogą im się niepodobać ale ostatecznie większość albo się dostosowuje albo całkowicie rezygnuje.  Moim też zdaniem dobrze działa pozwalanie by każdy oswajał się z nagością we własnym tempie. Przypadków jakie opisał emzar widziałem już pewnie dziesiątki - dotyczy to każdej płci. Najpierw szczelny kokon a później stopniowe rozluźnianie. Kiedy widzisz jak inni swobodnie podchodzą do nagości to sam też chciałbyś spróbować. A jak już się odważysz i zobaczysz że twoja nagość na nikim nie robi wrażenia to już chce się iść na całość. Kiedyś widziałem pewną dziewczynę która próbowała przemycić strój pod ręcznikiem. Po zwróceniu uwagi przez ochronę wróciła w kokonie. Jednak już 2 godziny później pluskała się wesoło na golasa w basenie.  Sztywne zasady (strefa całkowicie beztekstylna na basenie) mogą prowadzić do sytuacji gdy zrobienie pierwszego kroku do nagości jest utrudnione. Nie wszyscy są w stanie od razu pójść na całość. Niektórzy muszą się z tym oswoić. Moja żona przed pierwszym wyjściem do poważnego saunarium kilkukrotnie dopytywała czy będzie musiała się rozebrać. Cierpliwie tłumaczyłem gdzie będzie musiała a gdzie nie. Na miejscu najpierw wszystko jej pokazałem i nie naciskałem na zbyt szybkie tempo. Ostatecznie sam byłem zaskoczony jak sprawnie oswoiła się z tematem. Cierpliwość, wyrozumiałość i dobry przykład działają cuda. 
    • Małopolanin40
      @emzar tylko dzięki twoim opinia zastanawiam się czy nie dać szansy drugi raz temu saunarium.    Jak byśmy z partnerką to puki było mało ludzi było bardzo ok, potem większą ilość tekstylnych patrzyła się na nas dziwnie. Dopiero jak seans się skończył i przybyło naturystów w basenie to było na odwrót. 
    • bvnor
      Myślę że pażdziernik i lista będzie zamknięta. Jest więc szansa że Val Saline powróci do domu.
    • emzar
      Chodzę regularnie od roku. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby w basenie była przewaga tekstylnych. Zawsze jest więcej golasów i większość tekstylnych po pierwszej kąpieli w stroju na następne wchodzi już bez. Są oczywiście wyjątki, ale to są wyjątki  Ostatnio 4 dziewuszki rozpoczęły w strojach, ale skończyła w stroju już tylko jedna. Tak to zazwyczaj właśnie wygląda. Choć jak dla mnie oczywiście najlepiej było by zrobić całą strefę beztekstylną i po kłopocie.
  • Tematy

• Kluby

• Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń
  • Puzzle

• Statystyki forum

• Tematów
      10,3 tys.
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      14 274
    • Najwięcej online
      366

Mateuszek5
    Najnowszy użytkownik
    Mateuszek5
  • Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.