Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

GALERIE W KLUBIE NNS
    • Sunlover
      Dla czytelnika niezaznajomionego z plażą przy Wale Zawadowskim i jej historią, wrażenie które zarysowujesz takim wpisem, jest błędne a wręcz fałszujące stan rzeczy.   Tak, zawsze tak było że górna plaża służy naturystom tylko gdy dolna jest pod wodą (co dawniej miało miejsce regularnie mniej więcej do późnego maja), gdy dolna się odsłaniała, to na górze zostawali z grubsza (nie wyłącznie) poszukiwacze seksualnych atrakcji. Naturystyczna brać (i wówczas jeszcze, siostrz) waliła na dół, ku rzece.   Nie, nie zawsze było tak, że górna plaża jest gejowska a dolna w zasadzie też jest gejowska - nie . Tak się z(robi)ło dopiero od niedawna, o co niedawno tu biłem pianę (lepiej pianę niż konia, prawda? He, he ). Górna plaża miała nadreprezentację poszukiwaczy przygód względem spokojnej dolnej - tak. Gejowie mieli nadreprezentację na obydwu piętrach względem ich częstości w społeczeństwie - tak.   Wbijasz mi tu siarczyste szpile więc po co ta narracja z ów naturystą? By nadać więcej infantylności moim narzekaniom? Robisz ze mnie naiwnego romantyka który nie zgadza się ze światem zastanym i kreśli swe kazania typu "kiedyś to było, teraz to nie jest"? Kreatora sensacji jak z najgłębiej przeze mnie wzgardzonych social mediów i parówkowych brukowców?    W jednym akapicie zyskałeś  A w innych kreślisz mnie jako naiwniaka który chciałby by było tak jak było, ba, do tego - zarzucasz mi, wybitnie mnie irytującą cechę, poszukiwacza sensacji, przy okazji jeszcze sugerując że celowo szukałem pieprznych akcji, tak? Sugestie jakobym celowo poszedł tam gdzie "przecież każdy wie co się dzieje", by udać oburzonego tym i dać temu oburzeniu upust na forum?   Takie kumplostwo, to sobie Tadziu... sam wiesz co. Intencjonalnie, to ja Cię na pewno nie spotkam ponownie.    Biorąc pod uwagę to, co podkreślałem w swej relacji, że było to bezpośrednie sąsiedztwo plaży a nie żadna głęboka dzicz i dżungla a taki kreślisz odbiór w swym wpisie - to ten fragment Twego wpisu, jak i inne, kwalifikuje się pod formalne ostrzeżenie za akceptację zachowań seksualnych na plażach, za co niniejszym wlepiam Ci ostrzeżenie, o tyle niechętnie, że podejmujesz tutaj bezpośrednią polemikę ze mną, a to mi co do reguły moralnie odbiera karajkę jako pałkę do wygrania dyskusji - ale skoro w jeden wpis wrzucasz ultra relatywizowanie seksu na N plaży graniczące z sympatyzowaniem z tym, ORAZ, zaczepki w moją stronę - to nie dajesz mi wyboru i tym razem złamię swe maniery.    Przeczytaj może na chłodno swoją narrację i zastanów się, czy aby nie patrzysz tu na sprawy przez szkiełko przesadnie emancypacyjne wobec Twej własnej orientacji? Trudno mi się oprzeć wrażeniu że bronisz tu wyimaginowanego ataku na gejów, normalizując przy tym to, czego na N plażach i wokół nich, nie chcemy.    Słabo mi po takim wpisie naturysty Tadziu, rujnujesz tu wszelkie założenia, kanon, credo, nazwij to jak chcesz - wrzucasz śmierdzącą bombę na środek pokoju, to jest trochę jak "no już dajcie sobie spokój naturyści, z waszym świętojebliwym podejściem, przecież zawsze chodziło nam o seks w plenerze pod zgrabną nazwą na N, czyż nie?"    Jeszcze się tak nie zagotowałem na tym forum, jak przy czytaniu tak jebutnej i rozbudowanej obrony osób sekszących się na plaży nudystów, gratuluję, rekord jest Twój.
    • Sunlover
      Jakkolwiek ich szkodliwe imprezie decyzje o rezygnacji, a potrójnie szkodliwe decyzje by o tym pisać na zasadzie "wszem i wobec ogłaszam że nie idziemy, czytajcie to (i w domyśle naśladujcie masz słuszny wybór który reklamujemy)", mnie irytują, tak jednak pod tym stwierdzeniem się nie podpiszę. Bo wolałbym, żeby byli. Żeby te wszystkie pary najlepiej czujące się we własnym towarzystwie, wzięły udział. Szkoda że ich nie będzie. Widok przednio się bawiących wiele par czy grup wymieszanych (ale nie zmieszanych) osób, poprawiłby atmosferę wszystkim, a nie jedynie podglądaczom-napaleńcom, czyli marginesowi który się traktuje jakby miał 100 metrów wzrostu i zjadał ludzi żywcem niczym Buka z Muminków.   Cóż, porcelanowi naturyści to i impreza krucha.
    • SiA
      Myślicie że poluzowanie zasad dla singli spowoduje wyższą frekwencję (mimo powyżej deklarowanych rezygnacji par)?   Pytanie o dostępność biletów, czy lepiej szybko rezerwować - w ubiegłych latach chyba nie było problemu aż do dnia imprezy...
    • Devan
      Ciekawe to, co piszesz... Ja byłem w tym roku na mnóstwie imprez saunowych (bo takie mnie zazwyczaj interesują), turniejów, nocek, wieczorów saunowych itp. I jeszcze nie trafiłem na taką, na której nie byłoby wyrównanych proporcji płci, przynajmniej optycznie, bo dokładnie liczyć mi się nie chce. I na żadnej z nich nie było jakichkolwiek ograniczeń, czy utrudnień wstępu dla kogokolwiek... Może po prostu jeździcie nie do tych miejsc, co trzeba... Na NN może być znów ok. 1000 osób. Mogę w ciemno zakładać, że obie płcie mimo wszystko będą bardzo licznie reprezentowane, bo taki jest w ostatnich latach trend. I szczerze powiem, że przy takiej liczbie osób to nie wyobrażam sobie, by paru zboków (nawet jeśli faktycznie by się tam znalazło) było w stanie to zepsuć. A jeszcze mniej sobie wyobrażam, by ktoś by przy tej ilości narodu liczył, czy proporcje M/K są 60/40, czy 55/45...
  • Tematy

• Kluby

• Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń
  • Puzzle

• Statystyki forum

• Tematów
      10,3 tys.
  • Statystyki użytkowników

• Użytkowników
      14 362
    • Najwięcej online
      663

Najnowszy użytkownik
    Nudyzm
  • Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.