carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 (edytowane) Wczoraj odbyliśmy wizję lokalną i przy okazji chwilę pogolasowaliśmy sobie na plaży w Łomnej. Plaża jest naprawdę duża, samej linii brzegowej ma ze 200m plus dalej w ląd ze 2x tyle znajduje się dokładnie tu:https://www.google.p...d52.3819947!1m0 nawet podobny kształt ma w tej chwili jak na zdjęciach google earth Wjazd na drogę prowadzącą do wału jest na wysokości ul Kochanowskiego 71 przy charakterystycznym modrzewiu. street view : https://www.google.p...HgUdd1xeYVw!2e0 minusem plaży jest to, ze da się tam dojechać terenowym autem lub quadem - co sądząc po śladach na piasku się czasem odbywa. Plaża na razie praktycznie pusta co ma swoje plusy i minusy Dojazd komunikacją miejską możliwy jest autobusem linii Ł Bis dojście od przystanku do plaży to coś ok 700m a od miejsca gdzie można zostawić auto to ok 50m Edytowane 16 Czerwiec przez cherrybike Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
MarW Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Wydaje się fajne miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 wygląda naprawdę fajnie - miejsce jest od cholery i można się nieco schować a nadal nie być w krzakach jeżeli ktoś czuje taką potrzebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
MarW Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Za zdjęć wydaje się większy teren niż na WZ. Byłem w środę na WZ w ciągu dnia to coraz więcej ludzi przychodziło i na początku plaży wydawało być się ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 oj teren na oko ze 2x taki ja WZ świetna alternatywa dla północnej Warszawy. Fajnie by było jakby zaczęli się tu pojawiać nadzy plażowicze bo samemu to trochę dziwnie, zwłaszcza, że to nie jest znana i oficjalna plaża Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
MarW Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Ciekawe czy w weekend zbierają się tam okoliczni mieszkańcy bo to jednak blisko zabudowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 na WZ też blisko zabudowań więc to chyba nie ma wpływu specjalnego, aczkolwiek trzeba by jakoś uczciwie podzielić plażę aby i tekstylni mieli sowje miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 dodałem wczoraj tą plażę do aplikacji Nudist Compass przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcos Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Nooo, fajnie to wygląda. Niestety mam tam daleko, nawet trochę dalej niż Wy z Łomianek na WZ albo WM. Ale może to będzie jakaś alternatywa kiedyś dla plaż na wałach, jak budowa autostrady zabierze nam te plaże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuxman Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Obawiam się jednej rzeczy. Sądząc po śladach na piasku, chyba można tam natknąć na wariatów na quadach. W weekend szanse zapewne wzrastają wielokrotnie. Może być z tego wojna jak na Pogorii IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 zobaczymy - widać, ze ktoś był ale to tak raz czy dwa , są jeszcze ślady od jednego wędkarza w Suzuki Samurai Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Agatka Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 Obawiam się jednej rzeczy. Sądząc po śladach na piasku, chyba można tam natknąć na wariatów na quadach. Myślę, że jest na to sposób, przyjechać swoim (4x4 albo quadem) - nie będą się czepiać. Za to pewnie ochrona przyrody będzie się czepiać podwójnie, za wjeżdżanie do lasu bez zezwoleń i golasowanie w miejscu publicznym. ehhh, samo życie - naturyści zawsze mają pod górkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 no ale czepiać się za golasowanie to mogą na każdej z Naszych plaż chyba ? a tu nie ma mowy o lesie aby mogli się czepiać - kępa krzaków pomiędzy wałem a Wisłą poza tym da się tu tak położyć aby nie przeszkadzać nikomu i aby nikt nie przeszkadzał nam Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 no ale czepiać się za golasowanie to mogą na każdej z Naszych plaż chyba ? "Według polskiego prawa za obnażanie ciała w miejscach publicznych grozi mandat do 500 zł. O fakcie, że ktoś naruszył „nagi” paragraf może poinformować władze każdy, kto poczuł się zgorszony widokiem nieosłoniętego kawałka ciała innego człowieka. Wynika z tego, że do momentu, aż ktoś owego zgorszenia nie poczuje, a co najważniejsze – nie zgłosi – nie jest to działanie zabronione." Ciekawe, czy stróż porządku - policjant czy strażnik miejski - może sam siebie poinformować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcos Napisano 13 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 carfreak, to może jako odkrywcy plaży i właściciele tematu zorganizujecie jakaś imprezę inauguracyjno-integracyjna, na której nastąpi "oficjalne zawłaszczenie" plaży przez golasów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwiec 2014 myśmy niczego nie odkrywali sprawdziliśmy tylko miejsce opisane przez kolegę w innym temacie inaugurację można robić ale najpierw to na pogodę poczekajmy Może jakąś tabliczkę w tzw międzyczasie udałoby sie przygotować Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
grommit Napisano 15 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2014 Kwestię "obnażania się" rozstrzygnięto przy okazji sprawy w Szczecinie. Strażnik miejski nie mógł poinformować sam siebie o zgorszeniu panią opalającą się topless. Ktokolwiek inny - tak. Strażnik sam z siebie - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
golasowie Napisano 16 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2014 bardzo fajne miejsce...zapewne zrobie tam, badz zrobimy wycieczke rowerowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 16 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwiec 2014 Może jutro popołudniu tam zawitamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
poldi339 Napisano 17 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 Dziś po pracy tez tam się wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 wczoraj pojechaliśmy na plażę, postanowiłem wziąć auto 4x4 i wjechać na samą plażę - ot tak dla zabawy w offroad, niestety nie wjechaliśmy komary mnie pogryzły, ale bawiłem się w błocie fajnie - jak wczoraj sprawdziłem, większość zwykłych aut 4x4 nie wjdzie na plaże - bez liftu, blokad mostów i porządnych opon się tam nie dostaniesz - a Ja nie jechałem byle SUVem czy czymś takim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Inna Napisano 17 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 Czy wobec tego Mercedes G63 AMG 6x6 wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 Pytasz, bo jesteś aktualnie posiadaczką takiego pojazdu i chciałabyś sprawdzić go w terenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Inna Napisano 17 Czerwiec 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 Uchowaj mnie .... przed takim monstrum. Pytałam Ciebie carfreak, jako obytego z terenem Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
carfreak Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwiec 2014 mógłbym tu przez najbliższą godzinę siedzieć i wymieniać auta, które spokojnie by tamtędy przejechały -- mnie załatwiło lenistwo odpowiedź brzmi TAK, Mercedes G53 AMG z napędem 6x6 przejechałby tamtędy jako że nie jest to forum offroadowe zakończę temat wjazdu na plażę przez błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane posty