Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

SERIAL W KLUBIE NNS

Plaża w Łomnej koło Warszawy

carfreak
 Udostępnij

Rekomendowane posty

Wczoraj odbyliśmy wizję lokalną i przy okazji chwilę pogolasowaliśmy sobie na plaży w Łomnej.

Plaża jest naprawdę duża, samej linii brzegowej ma ze 200m plus dalej w ląd ze 2x tyle

znajduje się dokładnie tu:
https://www.google.p...d52.3819947!1m0

nawet podobny kształt ma w tej chwili jak na zdjęciach google earth

Wjazd na drogę prowadzącą do wału jest na wysokości ul Kochanowskiego 71 przy charakterystycznym modrzewiu.
street view : https://www.google.p...HgUdd1xeYVw!2e0

minusem plaży jest to, ze da się tam dojechać terenowym autem lub quadem - co sądząc po śladach na piasku się czasem odbywa.

Plaża na razie praktycznie pusta co ma swoje plusy i minusy

Dojazd komunikacją miejską możliwy jest autobusem linii Ł Bis

dojście od przystanku do plaży to coś ok 700m a od miejsca gdzie można zostawić auto to ok 50m

Edytowane przez cherrybike
Udostępnij na stronach

wygląda naprawdę fajnie - miejsce jest od cholery i można się nieco schować a nadal nie być w krzakach jeżeli ktoś czuje taką potrzebę.

Udostępnij na stronach

Za zdjęć wydaje się większy teren niż na WZ. Byłem w środę na WZ w ciągu dnia to coraz więcej ludzi przychodziło i na początku plaży wydawało być się ciasno.

Udostępnij na stronach

oj teren na oko ze 2x taki ja WZ

świetna alternatywa dla północnej Warszawy. Fajnie by było jakby zaczęli się tu pojawiać nadzy plażowicze bo samemu to trochę dziwnie, zwłaszcza, że to nie jest znana i oficjalna plaża

Udostępnij na stronach

na WZ też blisko zabudowań więc to chyba nie ma wpływu specjalnego, aczkolwiek trzeba by jakoś uczciwie podzielić plażę aby i tekstylni mieli sowje miejsce

Udostępnij na stronach

Nooo, fajnie to wygląda. Niestety mam tam daleko, nawet trochę dalej niż Wy z Łomianek na WZ albo WM. Ale może to będzie jakaś alternatywa kiedyś dla plaż na wałach, jak budowa autostrady zabierze nam te plaże...

Udostępnij na stronach

Obawiam się jednej rzeczy. Sądząc po śladach na piasku, chyba można tam natknąć na wariatów na quadach. W weekend szanse zapewne wzrastają wielokrotnie.

Może być z tego wojna jak na Pogorii IV.

Udostępnij na stronach

zobaczymy - widać, ze ktoś był ale to tak raz czy dwa , są jeszcze ślady od jednego wędkarza w Suzuki Samurai

Udostępnij na stronach

Obawiam się jednej rzeczy. Sądząc po śladach na piasku, chyba można tam natknąć na wariatów na quadach.

Myślę, że jest na to sposób, przyjechać swoim (4x4 albo quadem) - nie będą się czepiać. ;)

Za to pewnie ochrona przyrody będzie się czepiać podwójnie, za wjeżdżanie do lasu bez zezwoleń i golasowanie w miejscu publicznym. ehhh, samo życie - naturyści zawsze mają pod górkę.

Udostępnij na stronach

no ale czepiać się za golasowanie to mogą na każdej z Naszych plaż chyba ?

a tu nie ma mowy o lesie aby mogli się czepiać - kępa krzaków pomiędzy wałem a Wisłą

poza tym da się tu tak położyć aby nie przeszkadzać nikomu i aby nikt nie przeszkadzał nam

Udostępnij na stronach

no ale czepiać się za golasowanie to mogą na każdej z Naszych plaż chyba ?

"Według polskiego prawa za obnażanie ciała w miejscach publicznych grozi mandat do 500 zł. O fakcie, że ktoś naruszył „nagi” paragraf może poinformować władze każdy, kto poczuł się zgorszony widokiem nieosłoniętego kawałka ciała innego człowieka. Wynika z tego, że do momentu, aż ktoś owego zgorszenia nie poczuje, a co najważniejsze – nie zgłosi – nie jest to działanie zabronione." Ciekawe, czy stróż porządku - policjant czy strażnik miejski - może sam siebie poinformować. :D

Udostępnij na stronach

carfreak, to może jako odkrywcy plaży i właściciele tematu zorganizujecie jakaś imprezę inauguracyjno-integracyjna, na której nastąpi "oficjalne zawłaszczenie" plaży przez golasów? :)

Udostępnij na stronach

myśmy niczego nie odkrywali sprawdziliśmy tylko miejsce opisane przez kolegę w innym temacie

inaugurację można robić ale najpierw to na pogodę poczekajmy

Może jakąś tabliczkę w tzw międzyczasie udałoby sie przygotować

Udostępnij na stronach

Kwestię "obnażania się" rozstrzygnięto przy okazji sprawy w Szczecinie. Strażnik miejski nie mógł poinformować sam siebie o zgorszeniu panią opalającą się topless. Ktokolwiek inny - tak. Strażnik sam z siebie - nie.

Udostępnij na stronach

wczoraj pojechaliśmy na plażę, postanowiłem wziąć auto 4x4 i wjechać na samą plażę - ot tak dla zabawy w offroad, niestety nie wjechaliśmy :) komary mnie pogryzły, ale bawiłem się w błocie fajnie - jak wczoraj sprawdziłem, większość zwykłych aut 4x4 nie wjdzie na plaże - bez liftu, blokad mostów i porządnych opon się tam nie dostaniesz - a Ja nie jechałem byle SUVem czy czymś takim.

Udostępnij na stronach

mógłbym tu przez najbliższą godzinę siedzieć i wymieniać auta, które spokojnie by tamtędy przejechały -- mnie załatwiło lenistwo

odpowiedź brzmi TAK, Mercedes G53 AMG z napędem 6x6 przejechałby tamtędy

jako że nie jest to forum offroadowe zakończę temat wjazdu na plażę przez błoto

Udostępnij na stronach