mz3545 Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Bywamy tam w wakacje praktycznie co weekend ale odpoczywamy w tym gospodarstwie wczesniej po prawej stronie u Janusza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom113 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 To może rozdzielić ten temat na 2: "u Darka" i "u Janusza", aby było wiadomo, co, jak, gdzie, za ile i dlaczego tak drogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninkka Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 To może rozdzielić ten temat na 2: "u Darka" i "u Janusza", aby było wiadomo, co, jak, gdzie, za ile i dlaczego tak drogo Myślę, że to dobry pomysł Ja faktów nie znam, zawsze tylko do Darka jeździmy. Chętnie posłucham jak jest u Janusza naprawdę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz3545 Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 U Janusza można więcej po prostu wpadają swingersi . I nie ma zakazu bzykania się na łonie natury czy po prostu przy innych . Od razu ze partnerka Janusza nie jest swingerka ale jej to nie przeszkadza . Dopisane: 10 październik 2016 o 16:25 Jaka jest cena u Janusza nie wiemy. My jesteśmy na stopie przyjacielskiej wiec nie płacimy , a nocujemy sporadycznie . Wiemy ze Janusz wynajmuje , ma do wynajęcia bardzo ładny apartament sypialnia kuchnia i łazienka około 35 mkw ma i inne mniejsze pomieszczenie , cen nie znamy . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natura Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 a niby co mają wspólnego świngersi z naturyzmem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
naturysta65 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 a niby co mają wspólnego świngersi z naturyzmem? Nie można preferencji seksualnych z uprawianiem naturyzmu .Chyba ze na plaży N dochodzi do swingu ,w takim razie to niedopuszczalne ,ale jak swingersi zachowują się zgodnie z zasadami ,to nie ma to chyba znaczenia prawda ?To ich prywatna sprawa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz3545 Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Było pytanie czym różni się gospodarstwo u Janusza od gospodarstwa u Darka . Co do różnicy upodobań nie każdy swingers jest naturysta ,tak jak nie każdy naturysta jest swingersem . Do Darka można bez obaw jechać z dziećmi i to jest różnica podstawowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
naturysta65 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Było pytanie czym różni się gospodarstwo u Janusza od gospodarstwa u Darka . Co do różnicy upodobań nie każdy swingers jest naturysta ,tak jak nie każdy naturysta jest swingersem . Do Darka można bez obaw jechać z dziećmi i to jest różnica podstawowa Można być i jednym i drugim i to też nie ma znaczenia ,jesli się tego nie łączy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mz3545 Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Tak własnie napisałem ze nie kazdy co wynika ze sa i tacy . Oczywiście ze trzeba przestrzegać zasad dlatego do Darka można spokojnie jechać na opalanie rodzinnie -z dziećmi , u Janusza trzeba się wcześniej zadzwonić gdyż czasami wpadają tam swingersi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom123 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Tak własnie napisałem ze nie kazdy co wynika ze sa i tacy . Oczywiście ze trzeba przestrzegać zasad dlatego do Darka można spokojnie jechać na opalanie rodzinnie -z dziećmi , u Janusza trzeba się wcześniej zadzwonić gdyż czasami wpadają tam swingersi My byliśmy u Janusza na noc z soboty na niedzielę i nie było żadnych swingersów czy nawet rozmów na ten temat.... a była też wtedy rodzona siostra partnerki Janusza z mężem i dziećmi. Śmigaliśmy sobie wszyscy na golasa, zrobiliśmy ognisko, piliśmy Janusza i swoje nalewki i było bardzo sympatycznie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natura Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Nie można preferencji seksualnych z uprawianiem naturyzmu .Chyba ze na plaży N dochodzi do swingu ,w takim razie to niedopuszczalne ,ale jak swingersi zachowują się zgodnie z zasadami ,to nie ma to chyba znaczenia prawda ?To ich prywatna sprawa . dokładnie tak,to prywatna sprawa kazdego z nas,nie zaglądamy nikomu pod kołdrę,ale nie mylmy preferencji seksualnych z naturyzmem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewerest Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 (edited) Ostatni weckend spędziliśmy na "Ranczo Natura" .Spaliśmy trzy noce w swojej przyczepie kempingowej. Płaciliśmy 50 zł. za noc z elektryką. Generalnie jechaliśmy do "Naturystycznej Agroturystyki" czyli do Darka ( chociaż wtedy tego jeszcze nie wiedzieliśmy). Po skomplikowanym dojeździe na miejsce (słabo oznakowane- z wiadomych powodów) okazało się że stoimy na terenie Janusza, a przed zamkniętą bramą do Darka. Na dzwonek koło bramy, nikt nie odpowiada. Traktorkiem podjechał jak się okazało Janusz i opowiedział mi o sytuacji panującej (niestety nie najlepszej) pomiędzy dwoma gospodarstwami. Nie chciało mi się dalej jeździć po piaszczystych i wąskich leśnych ścieżkach , więc dogadaliśmy się co do ceny i zostaliśmy u Janusza. Chodziliśmy i opalaliśmy się nago, były też inne pary i nikt się nie bzykał , ani nie było rozmów na ten temat. Wspólnie grilowaliśmy i smakowaliśmy wspaniałych nalewek gospodarza. Rowerkami odwiedziliśmy też Darka ,jadąc przez las. Wspaniałe miejsce i ludzie którzy tam wypoczywali. Poopalaliśmy się w strojach organizacyjnych, gadając i pijąc piwko. Obydwa te miejsca są SUPER, jednak każde inne. Szkoda że nie działają już wspólnie. Pozdrawiam wszystkie poznane tam osoby. Edited May 22, 2017 by ewerest 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewerest Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 U Janusz na razie brak jest zewnętrznej łazienki i toalety.Jest mało miejsca na opalanie. W tygodniu pracuje tam ekipa wydobywająca torf, więc jeżdżą koparki,ciężarówka i chodzą robotnicy( nie naturyści). Staw nie za bardzo nadaje się do kąpieli (osobiście się wykąpałem ale było to doznanie wręcz - EKSTREMALNE) Z tego co się orientuję to bliżej jest do Janusza - ( jazda z przyczepą kempingową po leśnych i piaszczystych dróżkach do przyjemnych nie należą ) U Darka teren rekreacyjny jest duży ,fajny staw kąpielowy, dostępna łazienka i toaleta. Stoją przyczepy campingowe. Kolejnym razem pojechalibyśmy do Darka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewerest Posted May 25, 2017 Share Posted May 25, 2017 U Janusza. Miejsce do opalania,staw i widok z drugiego brzegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nnet Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Witam wszystkich NATURYSTÓW. Gospodarstwo o którym mowa znam bardzo dobrze ponieważ osobiście znam Darka już ponad dekadę. Januszka znam również od początku znajomości z Darkiem. Gdy Darek otworzył ten ośrodek było to cos fajnego na mapie polskiego naturyzmu. Zrobił się w okół tego ruch i szum i o to chodziło by każdy mógł miło spędzić czas na golasa i poznawać nowych ludzi. Później pojawił się szanowny Pan Janusz ze swoją partnerką K (nie tą obecną młodą osobą tylko inną kobietą) Chcieli odkupić działkę obok i połączyć siły by poszerzyć gospodarstwo o kolejne hektary aby NATURYŚCI mieli więcej atrakcji. Darek popularność tego miejsca stworzył dzięki pewnemu portalowi na Z .com tam ich profil miał 300 miejsce w rankingu, więc o miejscu dowiedziało się wiele wiele osób i także one przyjeżdzały na wypoczynek. Darek pomagał przez wiele miesięcy sprowadzić się szanownemu januszowi pomagając mu kupić działkę i dając mu i jego byłej partnerce mieszkać u siebie. Gdy wszystko się ułożyło Janusz miał już swój teren mieli razem budować wielki ośrodek dla NATURYSTÓW bez swingowania (swing miał być na zimę w zamyśle jako test) Januszek zbudował sobie domek w kółko zapraszał gości Darka do siebie z podtekstami i naciskiem na swing, nagle z nikąd wymyślił sobie Ranczo Natura XD Darek to spokojny facet więc przymrużył oko i żyli sobie dalej. Jak to w życiu bywa ludzie czasem potrafią się nie dogadać i u nich się to zdarzyło po serii kłutni o to i tamto (każda ze stron ma swoje 5 gr więc nie ma co tematu rozwijać) niczym kargul i pawlak rozdzielili swoje miejsca na 2 i jak sam Janusz wspomniał jest o 100% więcej miejsc do wyboru co jest prawdą i zdrowa konkurencja zawsze będzie dobra... ale zdrowa nie taka jak to robi janusz na tym i innych portalach. Janusz zakłada kilka kont na z...com i tu i wszędzie gdzie się da i prowadzi ze soba monologi oczerniające darka. W moich oczach to bardzo nie dobre zachowanie a że znam ich obu osobiście to będę tą sprawę piętnować i chcę pokazac NATURYSTOM że januszek od początku miał taki zamysł by zrobić cos swojego kosztem darka i jego reklamy jaką uzyskał latami. Dla tego wspominanie na tym forum o nim jest bardzo nie na miejscu. Janusz w rozmowie ze mną stwierdził że BĘDZIE DARKOWI TAKIE OPINIE ROBIĆ DOPUKI ON GO NIE PRZEPROSI czyli powiedzial mi że nadal będzie go bezpodstawnie oczerniać no a to już jest poniżej krytyki ! wszystkie rozmowy mogę wam udostępnić. Nawet do mnie zgłosiła się dalsza rodzina jego szanownej nowej "kobiety" i poopowiadali mi co wioska o nich mówi i jaki janusz jest. To cwaniaczek tylko brakuje mu prawdziwego cwanego sznytu. Ten temat nie tyczy się Rancho natura janusz swingers club tylko prawdziwej NATURYSTYKI Z SERCEM a taka jest od początku u Darka i nigdy nie będzie u janusza. (szanowny adminie czy ton wypowiedzi jest dobry?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuxman Posted July 28, 2017 Share Posted July 28, 2017 Darek popularność tego miejsca stworzył dzięki pewnemu portalowi na Z .com tam ich profil miał 300 miejsce w rankingu, więc o miejscu dowiedziało się wiele wiele osób i także one przyjeżdzały na wypoczynek. dla NATURYSTÓW bez swingowania (swing miał być na zimę w zamyśle jako test) prawdziwej NATURYSTYKI Z SERCEM a taka jest od początku u Darka Bardzo, bardzo prawdziwa naturystyka od początku. Tak się akurat składa, że wiem co nieco na ten temat. Wiem też, że reklamował swój ośrodek "naturystyczny" zdjęciami z seksu grupowego na owym portalu na Z. Dosyć interesująca promocja naturyzmu, muszę się nad nią zastanowić. Wiem również o erotycznych transmisjach live, jakie odbywały się nie w zimie, ale w środku lata. Jego ośrodek był swingerski, a od czasu do czasu bywali tam naturyści. Być może teraz, kiedy Darka opuściła gwiazda jego zdjęć i transmisji, próbuje zmienić charakter ośrodka, jednak dla mnie, jego poprzednia działalność uczyniła wystarczająco dużo szkód w ogólnym postrzeganiu naturyzmu. Wybielanie siebie, a oczernianie tego drugiego, jest tu dla mnie mega hipokryzją. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miet36 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 Nie jest tak źle. u Darka jest kawałeczek piasku przed stawem, a u Janusza naprawdę spory kawałek trawiastej ładnie skoszonej plaży do opalania, a natryski czasami są lepsze jak kąpiel. Jeziorka są w pobliżu ale niestety nie dla naturystów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miet36 Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 (edited) [---] Edited September 3, 2017 by Nuxman troling, czarny PR Link to comment Share on other sites More sharing options...
kea.stopka Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited) [---] Edited September 3, 2017 by Nuxman troling, czarny PR 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom42 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Rozważaliśmy odwiedziny ale teraz nie wiemy czy chcemy. Zastanawiające jest dla nas dlaczego wyczerpujące ostatnie posty należą do nowicjuszy : @ Nnet i @ kea.stopka ? Jakaś wojna się toczy? A jak się toczy to miejsce wojny na odpoczynek wybierać nie warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ninkka Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 No i po co było wynosić konflikt na forum? Ech... Link to comment Share on other sites More sharing options...
summer.time.77 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 No i po co było wynosić konflikt na forum? Ech... Jaki konflikt? Ja tu widzę opisy tych co byli i ich subiektywne opinie Mamy niedaleko więc czytam ale jakoś zachęcony nie jestem ani jednym ani drugim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSE Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 My raczej też nie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miet36 Posted August 21, 2017 Share Posted August 21, 2017 (edited) [---] Edited September 3, 2017 by Nuxman troling, czarny PR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobrow2 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Jaki konflikt?Ja tu widzę opisy tych co byli i ich subiektywne opinie Opinie stronnicze. Wyczuwam w nich znamiona antyreklamy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts