Jump to content

Welcome to Forum NNS

Do something resonable

W TYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS

Turza Nowa - Ranczo Natura

mz3545
 Share

Recommended Posts

Bywamy tam w wakacje praktycznie co weekend ale odpoczywamy w tym gospodarstwie wczesniej po prawej stronie u Janusza.

To może rozdzielić ten temat na 2: "u Darka" i "u Janusza", aby było wiadomo, co, jak, gdzie, za ile i dlaczego tak drogo :)

To może rozdzielić ten temat na 2: "u Darka" i "u Janusza", aby było wiadomo, co, jak, gdzie, za ile i dlaczego tak drogo :)

Myślę, że to dobry pomysł:) Ja faktów nie znam, zawsze tylko do Darka jeździmy. Chętnie posłucham jak jest u Janusza naprawdę:)

U Janusza można więcej po prostu wpadają swingersi  . I nie ma zakazu bzykania się na łonie natury czy po prostu przy innych . Od razu ze partnerka Janusza nie jest swingerka ale jej to nie przeszkadza .

Dopisane: 10 październik 2016 o 16:25

Jaka jest cena u Janusza nie wiemy. My jesteśmy na stopie przyjacielskiej wiec nie płacimy , a nocujemy sporadycznie . Wiemy ze Janusz wynajmuje ,  ma do wynajęcia bardzo ładny apartament sypialnia kuchnia i łazienka około 35 mkw ma i inne mniejsze pomieszczenie , cen nie znamy .

• Upvote 1

a niby co mają wspólnego świngersi z naturyzmem?

Nie można  preferencji seksualnych z uprawianiem naturyzmu .Chyba ze na plaży N dochodzi do swingu ,w takim razie to niedopuszczalne ,ale jak swingersi zachowują się zgodnie z zasadami ,to nie ma to chyba znaczenia prawda ?To ich prywatna sprawa .

Było pytanie czym różni  się gospodarstwo u Janusza  od gospodarstwa u Darka . Co do różnicy upodobań nie każdy swingers jest naturysta ,tak jak nie każdy naturysta jest swingersem . Do Darka można bez obaw jechać z dziećmi i to jest różnica podstawowa

Było pytanie czym różni  się gospodarstwo u Janusza  od gospodarstwa u Darka . Co do różnicy upodobań nie każdy swingers jest naturysta ,tak jak nie każdy naturysta jest swingersem . Do Darka można bez obaw jechać z dziećmi i to jest różnica podstawowa

Można być i jednym i drugim i to też nie ma znaczenia ,jesli się tego nie łączy. 

Tak własnie napisałem ze nie kazdy co wynika ze sa i tacy  . Oczywiście ze trzeba przestrzegać zasad dlatego do Darka można spokojnie jechać na opalanie rodzinnie -z dziećmi , u Janusza trzeba się wcześniej zadzwonić gdyż czasami wpadają tam swingersi

Tak własnie napisałem ze nie kazdy co wynika ze sa i tacy  . Oczywiście ze trzeba przestrzegać zasad dlatego do Darka można spokojnie jechać na opalanie rodzinnie -z dziećmi , u Janusza trzeba się wcześniej zadzwonić gdyż czasami wpadają tam swingersi

My byliśmy u Janusza na noc z soboty na niedzielę i nie było żadnych swingersów czy nawet rozmów na ten temat.... a była też wtedy rodzona siostra partnerki Janusza z mężem i dziećmi. Śmigaliśmy sobie wszyscy na golasa, zrobiliśmy ognisko, piliśmy Janusza i swoje nalewki i było bardzo sympatycznie :)

• Upvote 2

Nie można  preferencji seksualnych z uprawianiem naturyzmu .Chyba ze na plaży N dochodzi do swingu ,w takim razie to niedopuszczalne ,ale jak swingersi zachowują się zgodnie z zasadami ,to nie ma to chyba znaczenia prawda ?To ich prywatna sprawa .

dokładnie tak,to prywatna sprawa kazdego z nas,nie zaglądamy nikomu pod kołdrę,ale nie mylmy preferencji seksualnych z naturyzmem

• 7 months later...

Ostatni weckend spędziliśmy na "Ranczo Natura" .Spaliśmy trzy noce w swojej przyczepie kempingowej. Płaciliśmy 50 zł. za noc z elektryką.

Generalnie jechaliśmy do "Naturystycznej Agroturystyki" czyli do Darka ( chociaż  wtedy tego jeszcze nie wiedzieliśmy).

Po skomplikowanym dojeździe na miejsce (słabo oznakowane- z wiadomych powodów) okazało się że stoimy na terenie Janusza, a przed zamkniętą bramą do Darka. Na dzwonek koło bramy, nikt nie odpowiada. Traktorkiem podjechał jak się okazało Janusz i opowiedział mi o sytuacji panującej (niestety nie najlepszej) pomiędzy dwoma gospodarstwami.

Nie chciało mi się dalej jeździć po piaszczystych i wąskich leśnych ścieżkach , więc dogadaliśmy się co do ceny i zostaliśmy u Janusza. Chodziliśmy i opalaliśmy się nago, były też inne pary i nikt się nie bzykał , ani nie było rozmów na ten temat. Wspólnie grilowaliśmy i smakowaliśmy wspaniałych nalewek gospodarza.

Rowerkami odwiedziliśmy też Darka ,jadąc  przez las. Wspaniałe miejsce i  ludzie którzy tam wypoczywali. Poopalaliśmy się w strojach organizacyjnych, gadając i pijąc piwko.

Obydwa te miejsca są SUPER, jednak każde inne. Szkoda że nie działają już wspólnie. 

Pozdrawiam wszystkie poznane tam osoby.

Edited by ewerest
  • Upvote 1

U Janusz na razie brak jest zewnętrznej łazienki i toalety.Jest mało miejsca na opalanie. W tygodniu pracuje tam ekipa wydobywająca torf, więc jeżdżą koparki,ciężarówka i chodzą robotnicy( nie naturyści). Staw nie za bardzo nadaje się do kąpieli (osobiście się wykąpałem ale było to doznanie wręcz - EKSTREMALNE)

Z tego co się orientuję to bliżej jest do Janusza - ( jazda z przyczepą kempingową po leśnych i piaszczystych dróżkach do przyjemnych nie należą )

U Darka teren rekreacyjny jest duży ,fajny staw kąpielowy, dostępna łazienka i toaleta. Stoją przyczepy campingowe. Kolejnym razem pojechalibyśmy do Darka.

U Janusza. Miejsce do opalania,staw i widok z drugiego brzegu.

post-1021-0-67396400-1495715331_thumb.jpg

post-1021-0-90934000-1495715349_thumb.jpg

post-1021-0-46513400-1495715425_thumb.jpg

post-1021-0-66980500-1495715450_thumb.jpg

• 2 months later...

Witam wszystkich NATURYSTÓW. Gospodarstwo o którym mowa znam bardzo dobrze ponieważ osobiście znam Darka już ponad dekadę. Januszka znam również od początku znajomości z Darkiem. Gdy Darek otworzył ten ośrodek było to cos fajnego na mapie polskiego naturyzmu. Zrobił się w okół tego ruch i szum i o to chodziło by każdy mógł miło spędzić czas na golasa i poznawać nowych ludzi. Później pojawił się szanowny Pan Janusz ze swoją partnerką K (nie tą obecną młodą osobą tylko inną kobietą) Chcieli odkupić działkę obok i połączyć siły by poszerzyć gospodarstwo o kolejne hektary aby NATURYŚCI mieli więcej atrakcji. Darek popularność tego miejsca stworzył dzięki pewnemu portalowi na Z .com ;) tam ich profil miał 300 miejsce w rankingu, więc o miejscu dowiedziało się wiele wiele osób i także one przyjeżdzały na wypoczynek. Darek pomagał przez wiele miesięcy sprowadzić się szanownemu januszowi pomagając mu kupić działkę i dając mu i jego byłej partnerce mieszkać u siebie. Gdy wszystko się ułożyło Janusz miał już swój teren mieli razem budować wielki ośrodek dla NATURYSTÓW bez swingowania (swing miał być na zimę w zamyśle jako test) Januszek zbudował sobie domek w kółko zapraszał gości Darka do siebie z podtekstami i naciskiem na swing, nagle z nikąd wymyślił sobie Ranczo Natura XD Darek to spokojny facet więc przymrużył oko i żyli sobie dalej. Jak to w życiu bywa ludzie czasem potrafią się nie dogadać i u nich się to zdarzyło po serii kłutni o to i tamto (każda ze stron ma swoje 5 gr więc nie ma co tematu rozwijać) niczym kargul i pawlak rozdzielili swoje miejsca na 2 i jak sam Janusz wspomniał jest o 100% więcej miejsc do wyboru co jest prawdą i zdrowa konkurencja zawsze będzie dobra... ale zdrowa nie taka jak to robi janusz na tym i innych portalach. Janusz zakłada kilka kont na z...com i tu i wszędzie gdzie się da i prowadzi ze soba monologi oczerniające darka. W moich oczach to bardzo nie dobre zachowanie a że znam ich obu osobiście to będę tą sprawę piętnować i chcę pokazac NATURYSTOM że januszek od początku miał taki zamysł by zrobić cos swojego kosztem darka i jego reklamy jaką uzyskał latami. Dla tego wspominanie na tym forum o nim jest bardzo nie na miejscu. Janusz w rozmowie ze mną stwierdził że BĘDZIE DARKOWI TAKIE OPINIE ROBIĆ DOPUKI ON GO NIE PRZEPROSI czyli powiedzial mi że nadal będzie go bezpodstawnie oczerniać no a to już jest poniżej krytyki ! wszystkie rozmowy mogę wam udostępnić. Nawet do mnie zgłosiła się dalsza rodzina jego szanownej nowej "kobiety" i poopowiadali mi co wioska o nich mówi i jaki janusz jest. To cwaniaczek tylko brakuje mu prawdziwego cwanego sznytu. Ten temat nie tyczy się Rancho natura janusz swingers club tylko prawdziwej NATURYSTYKI Z SERCEM a taka jest od początku u Darka i nigdy nie będzie u janusza.   (szanowny adminie czy ton wypowiedzi jest dobry?) 

Darek popularność tego miejsca stworzył dzięki pewnemu portalowi na Z .com ;) tam ich profil miał 300 miejsce w rankingu, więc o miejscu dowiedziało się wiele wiele osób i także one przyjeżdzały na wypoczynek.
dla NATURYSTÓW bez swingowania (swing miał być na zimę w zamyśle jako test)
prawdziwej NATURYSTYKI Z SERCEM a taka jest od początku u Darka

Bardzo, bardzo prawdziwa naturystyka od początku.

Tak się akurat składa, że wiem co nieco na ten temat. Wiem też, że reklamował swój ośrodek "naturystyczny" zdjęciami z seksu grupowego na owym portalu na Z. Dosyć interesująca promocja naturyzmu, muszę się nad nią zastanowić. :-> Wiem również o erotycznych transmisjach live, jakie odbywały się nie w zimie, ale w środku lata. Jego ośrodek był swingerski, a od czasu do czasu bywali tam naturyści. Być może teraz, kiedy Darka opuściła gwiazda jego zdjęć i transmisji, próbuje zmienić charakter ośrodka, jednak dla mnie, jego poprzednia działalność uczyniła wystarczająco dużo szkód w ogólnym postrzeganiu naturyzmu.

Wybielanie siebie, a oczernianie tego drugiego, jest tu dla mnie mega hipokryzją.

• Upvote 4

Nie jest tak źle. u Darka jest kawałeczek piasku przed stawem, a u Janusza naprawdę spory kawałek trawiastej ładnie skoszonej plaży do opalania, a natryski czasami są lepsze jak kąpiel. Jeziorka są w pobliżu ale niestety nie dla naturystów.

• 3 weeks later...

Rozważaliśmy odwiedziny ale teraz nie wiemy czy chcemy. Zastanawiające jest dla nas dlaczego wyczerpujące ostatnie posty należą do nowicjuszy : @ Nnet i @ kea.stopka ? Jakaś wojna się toczy? A jak się toczy to miejsce wojny na odpoczynek wybierać nie warto.

summer.time.77

No i po co było wynosić konflikt na forum? Ech...

Jaki konflikt?

Ja tu widzę opisy tych co byli i ich subiektywne opinie

Mamy niedaleko więc czytam ale jakoś zachęcony nie jestem ani jednym ani drugim :(

• Upvote 1

Jaki konflikt?

Ja tu widzę opisy tych co byli i ich subiektywne opinie

Opinie stronnicze. Wyczuwam w nich znamiona antyreklamy.

• Upvote 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

You must agree with our Terms of Use.