grommit Napisano 1 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 Bo doświadczenie uczy, że jak ktoś się rejestruje i w pierwszym poście kogoś lukruje, albo kogoś hejtuje to nie jest najczęściej obiektywny. I na to zwrócił uwagę moderator, bo taka między innymi jego rola... Ano właśnie. Miejsca nie znam, nie byłem. Rad byłbym przeczytać relację kogoś wiarygodnego, kto dał się poznać na tym forum z rozsądnych wpisów. Ania z Poznania nie wydaje mi się wiarygodna. PS. Rzeczywiście, Miet36 ma rację, użytkownik zarejestrował się w styczniu. A pierwszy post wpisał 19 sierpnia, drugi był już w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuxman Napisano 2 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 2 Wrzesień 2017 Bo doświadczenie uczy, że jak ktoś się rejestruje i w pierwszym poście kogoś lukruje, albo kogoś hejtuje otóż to. Jeśli wypowiada się osoba, która odwiedziła oba miejsca jest niewiarygodna Rozumiem że ją znasz osobiście, czy tak twierdzisz, bo tak tylko napisała że była? 21.08 kea.stopka opisuje w 100% prawdziwą sytuację AnPa 4.08 pisze o braku miejsca do opalania i kąpania u obu panów, co nie do końca jest prawdą. kea.stopka opisała swój punkt widzenia, a nie 100% prawdy. AnPa również. Widać Tu Twoją stronniczość w świętej wojnie. "co to troll?", "pan moderator" - czuję się obrażony że nie "pan administrator", swoją drogą miet36, doświadczenia to Ty w mediach społecznościowych nie masz. Nie wierz ślepo w to co czytasz w internetach Moim zdaniem kea,stopka to konto używane do trolingu, i jest kompletnie niewiarygodne, zwłaszcza w kontekście wcześniejszych wpisów o podkładaniu komuś świni. Utwierdzają mnie w tym inne dziwne strony, na których można znaleźć adres mailowy, użyty do rejestracji tego profilu. 28.07 Nnet (nowicjusz) zamieszcza zupełnie bzdurny post oczerniający Janusza na co reaguje administrator. Jak widać mamy tu do czynienia z kimś zupełnie niewiarygodnym bo wcześniejszy jego post w całości został usunięty. W kwestii formalnej, pierwszy post został usunięty nie ze względu na treść, ale formę. Rzeczywiście, święta wojna w Turzy ma u mnie pierwsze miejsce w kategorii kitów sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Ninkka Napisano 2 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 2 Wrzesień 2017 Rzeczywiście, święta wojna w Turzy ma u mnie pierwsze miejsce w kategorii kitów sezonu. U mnie niestety też Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Miet36 Napisano 3 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 3 Wrzesień 2017 Rozumiem że ją znasz osobiście, czy tak twierdzisz, bo tak tylko napisała że była? Mieliśmy okazję poznać się osobiście. doświadczenia to Ty w mediach społecznościowych nie masz Nie mamy doświadczenia i co w zwiazku z tym ? Czy nie jest to odbieganie od tematu ? Rzeczywiście, święta wojna w Turzy ma u mnie pierwsze miejsce w kategorii kitów sezonu. Nic nie wiemy by była prowadzona jakaś "święta wojna" i nie widzimy by ktoś konkretami lub fotkami udowodnił, że jest inaczej jak napisała kea.stopka Kolor na mapie wskazywałby na staw Darkowy. Czy wobec tego goście Janusza też tam chodzą ? Goście Janusza plażują u Janusza, a Darka u Darka, ale nikt nie zabrania by chodzili sobie po całym terenie. Mieliśmy przyjemność poznać gości Darka przy ognisku u Janusza. Mapka google nigdy nie jest aktualna, a to co widać było kilka lat temu. Jak jest obecnie widać na fotkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuxman Napisano 3 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 3 Wrzesień 2017 Mieliśmy okazję poznać się osobiście. No, na pewno.... Co powiesz na fakt, że w postach https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/8871-turza-nowa-ranczo-natura-i-naturystyczna-agroturystyka/page-6?p=199149&do=findComment&comment=199149 https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/8871-turza-nowa-ranczo-natura-i-naturystyczna-agroturystyka/page-5?p=199082&do=findComment&comment=199082 oraz w tych https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/10361-witka/&do=findComment&comment=198265 https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/10345-hello/&do=findComment&comment=197948 TY i kea.stopka macie to samo IP? Masz coś do dodania, zanim oznaczę oba konta jako troll i je zablokuję? Aha, jak w przyszłości znajdę jakieś IP choćby w tej samej klasie, co użyte w świętej wojnie - wywalę takiego bez dyskusji. Idźcie se na ubitą ziemię, a nie na fora robić czarny PR. Posty trola zostaną usunięte, tak by google ich nie indeksowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 18 Listopad 2017 Udostępnij Napisano 18 Listopad 2017 Tak jak napisałem " Dziwne oby prawdziwe kolego @krystian 186 ..." i tyle, a tu kolega, że jednak nie miał chęci wypowiedzi w innych tematach, no cóż Turza Nowa musi być dla kolegi super ważnym tematem,że jednak się zdecydował.Że po mojej wypowiedzi już wie dlaczego prędzej nie zabierał głosu i o założeniu konta itp...No cóż kolego obserwujemy ten temat ponieważ, mieliśmy chęć zajrzeć,po tzw wojnie domowej, którą na forum zakończył admin ochota spadła nam do 0. Twoje wpisy @krystian186 dla nas teraz są bardziej dziwne niż prawdziwe,ale może się mylimy, rzecz ludzka i oby tak było,że się mylimy a nie następny troll. Pozdrawiamy wszystkich czytających temat oraz całe nasze forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 W sierpniu z żoną zaplanowaliśmy pobyt u Darka na 3 dni. Miał to być nasz pierwszy raz jeśli chodzi o tego rodzaju wypoczynek. Wybraliśmy to miejsce ze względu na ilość pozytywnych opinii . Niestety po przyjeździe czekało na nas wielkie rozczarowanie . Staw , w którym podobno można się było wykąpać okazał się zarośniętym bagnem , w przyczepie kempingowej śmierdziało i był tylko jeden sprawny kontakt z wystającymi luźno kablami , prysznic i toaleta zrobione w jakiejś zimnej stodole ale kuchnia okazała się totalną porażką , pełno butelek po wódce , wszystko brudne , a w naczyniach mysie odchody . Lodówka , którą nam udostępniono była wypełniona kośćmi i jedzeniem dla psa. Pan Darek stwierdził rozbrajająco , że to przecież wieś i tak to wszystko wygląda. Nie jesteśmy wybredni co do warunków noclegowych ale to co tam zastaliśmy ....... Podziękowaliśmy za taki wypoczynek i nawet nie chciało nam się wspominać o zwrocie zaliczki . Pojechaliśmy szukać innego noclegu. Nie mieliśmy porównania z noclegiem u Janusza ale tak sobie myślimy , że już gorzej być nie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 Następny NOWICJUSZ, który po 3 miesiącach od rejestracji akurat w tym temacie wypowiada się po raz pierwszy na forum, po za przywitaniem i znowu o tym, że u jednego źle, o drugim nie wspomina. Ze Słupska kolego @ Kuba43 akurat na pierwszy raz wybraliście Turza Nowa, gdzie zatem spędziliście te 3 dni i dlaczego nie spróbowaliście przez miedzę w drugim gospodarstwie?Zastanawiająca data rejestracji na forum 27.08. czyli podczas dyskusji i tuż przed banami trollami,oraz pierwsza wypowiedź po długim czasie akurat w tym temacie.Może jestem w tym temacie przewrażliwiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 TROLL NASTĘPNY!? Dla mnie nie ma możliwości rozeznania czy prawda czy fałsz w tym temacie. Sugeruję przyjrzeć się administracji forum, zamknąć temat i jeżeli są te agro naturystyki prawdziwe stworzyć nowe osobne tematy przez właścicieli.Tu tylko przepychanki(wojna domowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunlover Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 Heh może i jesteś przewrażliwiony, ale fakt że te daty jakoś pasują do siebie Śmieszna ta "wojenka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 4 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudzień 2017 (edytowane) Co ma do tego to , że poza przywitaniem ośmieliłem się wyrazić swoją opinię , po to jest to forum , nikogo nie obraziłem , a skoro admin mnie zaakceptował to mam prawo napisać jak wygląda sytuacja u Darka. Ci aktywni uważają się za kogoś lepszego ?! nie WY będziecie decydować kiedy i co napiszę ja czy ktoś inny. Kolejni koledzy Darka , którym nie pasuje negatywna opinia ...... opisałem moje wrażenia po 30 min tam spędzonych i tyle wystarczyło , a skoro podstawowe zasady higieny tym aktywnym , którzy podsumowali mój opis nie przeszkadzaj to śmiało możecie się tam wybrać . Dopisane: 04 grudzień 2017 o 18:38 Jeśli chodzi o te 3 dni .... oczywiście nie muszę się tłumaczyć z moich wakacyjnych planów ale ok ...... to miał być taki przerywnik w drodze na południe , a gdzie je spędziłem ? przejechałem ok 100 km i dotarłem do Przyjezierza koło Mogilna , czysta woda , piękny las i spokój. POLECAM. Edytowane 4 Grudzień 2017 przez Kuba43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
grommit Napisano 4 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudzień 2017 Kubo43, spójrzmy na sekwencję wydarzeń: 1. 20 sierpnia pojawia się kontrowersyjny wpis na temat gospodarstwa w Turzy Nowej, który - po chwili zastanowienia i krótkiej dyskusji - zostaje przez grono moderacyjne usunięty jako czarny PR. 2. 27 sierpnia rejestruje się Kuba43 i dzień później przedstawia się jak "początkujący naturyści ze Słupska". 3. Przez kolejne ponad 3 miesiące Kuba43 milczy. 4. Wczoraj Kuba43 pisze paszkwil na gospodarstwo w Turzy Nowej. Niestety, nie budujesz swojej wiarygodności w ten sposób. Trafiasz do kolejki moderacyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 4 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudzień 2017 Proszę cię kolego @grommit tu nie ma żadnej wiarygodności. A jak na temat wejdzie prawdziwy nowicjusz? To nic nie wywnioskuje lub wywnioskuje źle!Dla mnie jako aktywnego na forum , który obserwuje temat tylko jedno zamknąć temat i stworzyć jeżeli będzie zapotrzebowanie na dwa odrębne bo dwa odrębne gospodarstwa są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK Napisano 9 Lipiec 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipiec 2018 pozdrawiam byłem pierwszy raz w w gospodarstwie naturystyczny w Turza Nowej u Darka uważam ze pięknie można ryby łowić spacerować opalac się i podziwiać wspaniała przyrodę polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekiMagda Napisano 10 Lipiec 2018 Udostępnij Napisano 10 Lipiec 2018 Witamy Wszystkich forumowiczów. Po przeczytaniu artykułu w ,,Gazecie Pomorskiej,, o Nowej Turzy zainteresował nas ten temat chociaż jesteśmy ,,świerzy,, w temacie naturyzmu nie licząc saun publicznych chcielibyśmy spędzić weekend w tak sympatycznym miejscu. I stąd moje pytanie jak trafić do Gospodarstwa Pana Darka. Bo czytając poprzednie wpisy jakoś nie brzmią zachęcająco koparki itp. przy stawie u P.Janusza. Jak tam dojechać i w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
EuropeNudist Napisano 15 Czerwiec 2020 Udostępnij Napisano 15 Czerwiec 2020 To my może dosłownie 3 grosze z drugiej strony płotu … Byliśmy u Darka 12-14 czerwca, wiedzieliśmy czego się spodziewać, bo to nie nasza pierwsza wizyta, choć po długiej przerwie. Obiekt działa, jest w pełni naturystyczny (nie wiem skąd opinia @nocnyszpieg, że jest inaczej); wszyscy zgodnie w stroju organizacyjnym (bardziej lub mniej - co wynikało z przedawkowania Słońca) Miejsce ma swój klimat i albo się go lubi albo nie, albo akceptuje albo nie Na pewno to nie miejscówka 5-gwiadkowa z restauracją, basenem, jacuzzi, i z tym należy się liczyć, oraz mieć tego świadomość. Już sam przedrostek nazwy ‘agro’ sugeruje choćby zwierzęta w bliskiej okolicy (choć nie luzem, ten przywilej miały tylko psy ;-) oraz pewną dzikość i bliskość natury co nam osobiście bardzo odpowiada. Trafiliśmy na wyśmienite towarzystwo to rezydujące i to odwiedzające (pozdrawiamy wszystkich serdecznie) - możemy tylko dodać, że weekend był bardzo udany. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 1 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 1 Czerwiec 2021 Byliśmy tam w ubiegłym roku i było wspaniale. To miejsce ma to coś, że chce się tam wracać. Pozdrawiamy Gospodarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
ecrin Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 Dziwne... znikł nasz wczorajszy post. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego? Naruszyliśmy regulamin? Czy moze raczej wynika to z faktu, że nasze konto jest "uśpione" ? Pozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
OiB Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 43 minuty temu, ecrin napisał: Dziwne... znikł nasz wczorajszy post. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego? W tym wątku znikło dużo więcej postów ostatnio. Musielibyście zapytać właściciela forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 44 minuty temu, ecrin napisał: Czy ktoś mógłby wytłumaczyć dlaczego?(...) Czy moze raczej wynika to z faktu, że nasze konto jest "uśpione" ? Z tego powodu,że byliście "uśpieni" możecie nie wiedzieć, iż w temacie Turzy dzieją się dziwne rzeczy czarne bywa białym,białe bywa czarnym więc znikające posty to pikuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 @ecrin człowieku a jakie foty "naturystycznego" wypoczynku z Turzy pod czereśnią były i też zniknęły,a Ty ubolewasz nad jednym swoim postem?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
ecrin Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 @abzachpom @OiB dzięki za odpowiedź Dopiero teraz przeczytaliśmy czerwony nagłówek z pierwszego posta. Zapytaliśmy o inne tego typu ośrodki w PL, być może to było przyczyną... Albo to że wspomnieliśmy o obu ośrodkach w Turzy Nowej (bez wartościowania) Na forum jesteśmy, bo szukamy dla siebie interesujących miejscówek dla naturystycznych par. Doczytaliśmy kilka wątków. Byliśmy "uśpieni", obudziliśmy się a tu nawet wsród naturystycznej braci jakieś kwachy. No szkoda. Ale dzięki raz jeszcze. Do zobaczenia na łonie przyrody dodane 2 minuty później: 4 minutes ago, abzachpom said: @ecrin człowieku a jakie foty "naturystycznego" wypoczynku z Turzy pod czereśnią były i też zniknęły,a Ty ubolewasz nad jednym swoim postem?! @abzachpom nie ubolewamy, po prostu próbujemy się zorientować co i jak działa na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 2 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 2 Czerwiec 2021 A to są teraz dwa tematy?! Ten zamknięty od czereśni i od agro ,no to moje powyższe posty odnosiły do zamkniętego tematu dodane 2 minuty później: Turza Turza i tak się utarło raczej niewielu sprawdza pierwszy post gdzie jest na czerwono teraz napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_vv Napisano 20 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwiec 2021 Wygląda to całkiem fajnie. Chciałbym wpaść sam z namiotem na kilka dni jeszcze w tym roku odpocząć od miejskiego zgiełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_vv Napisano 21 Czerwiec 2021 Udostępnij Napisano 21 Czerwiec 2021 7 godzin temu, robert_vvalter napisał: Wygląda to całkiem fajnie. Chciałbym wpaść sam z namiotem na kilka dni jeszcze w tym roku odpocząć od miejskiego zgiełku. Przeczytałem co nieco o tym miejscu na forum, o Darku i Januszu, postanowiłem sobie jednak darować ten wyjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane posty