Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

GALERIE W KLUBIE NNS

Turza Nowa - Naturystyczna Agroturystyka

Paweł1971
 Udostępnij

Rekomendowane posty

TEN WĄTEK DOTYCZY WYŁĄCZNIE AGRONATURYSTYKI W TURZY

ZAKAZ PISANIA O INNYM MIEJSCU

Trochę nie w temacie, ale tak jak obiecałem. Wrzucam kilka zdjęć z Turzy Nowej. Bardzo fajne spokojne miejsce, ekipa była super, no i właściciel naturysta "swój chłop". Niczego nie brakuje. Dostępna kuchnia, toaleta, łazienka. Warunki polowe, ale naprawdę warto tam zawitać.Trunków też nie brakuje. Nalewki różnego rodzaju, piwko też można kupić.

post-8935-0-25513000-1471470652_thumb.jpg

post-8935-0-78455100-1471470654_thumb.jpg

post-8935-0-57949100-1471470656_thumb.jpg

post-8935-0-15539400-1471470658_thumb.jpg

post-8935-0-85487600-1471470660_thumb.jpg

post-8935-0-68506600-1471470663_thumb.jpg

post-8935-0-85623900-1471470665_thumb.jpg

• Punkcik 3
Udostępnij na stronach

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatnio

Top użytkownicy w tym temacie

• Baanan

5

• Ninkka

16

• Paweł1971

7

• Lestek

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hej, mam kilka pytań, czy swoją wizytę w gospodarstwie trzeba jakoś zapowiedzieć? Czy za pobyt w ciagu dnia, bez noclegu trzeba zostawić jakiś grosz dla gospodarza? Czy na miejscu mozna cos przekąsić, zaopatrzyć sie w napoje? Czy na miejscu mozna sobie pospacerować troche po lesie, łące w stroju organizacyjnym? Z góry dzięki za odpowedz:)

Udostępnij na stronach

Hej, mam kilka pytań, czy swoją wizytę w gospodarstwie trzeba jakoś zapowiedzieć? Czy za pobyt w ciagu dnia, bez noclegu trzeba zostawić jakiś grosz dla gospodarza? Czy na miejscu mozna cos przekąsić, zaopatrzyć sie w napoje? Czy na miejscu mozna sobie pospacerować troche po lesie, łące w stroju organizacyjnym? Z góry dzięki za odpowedz:)

Odpowiem na Twoje pytania. Jeżeli przyjeżdżasz na jeden dzień to raczej nie musisz się zapowiadać.My byliśmy na weekend, więc musieliśmy się zapowiedzieć i zarezerwować przyczepę.Jeżeli chodzi o pieniądze, to jest wystawiona puszka na drzewo do ogniska. Każdy daje "co łaska".Myślę, że za dzienny pobyt nie trzeba płacić. Jedzenie jak i napoje bezprocentowe należy przywieźć ze sobą. Do najbliższego sklepu jest ładnych parę kilometrów. Piwo i nalewki (mocne) można nabyć na miejscu.Jeżeli chodzi o spacery, to jak najbardziej. Można pospacerować po dość dużym terenie nie obawiając się o gapiów.

Udostępnij na stronach

Powiem tak. Na miejscu są cztery psy właściciela i latają luzem.Są przyjazne, ale jak zareagują na inne zwierzę ciężko powiedzieć.

Udostępnij na stronach

Cytat "Jeżeli chodzi o pieniądze, to jest wystawiona puszka na drzewo do ogniska. Każdy daje "co łaska". Myślę, że za dzienny pobyt nie trzeba płacić.">

Jeśli dobrze zrozumieliśmy to cennik jest ale nie trzeba tyle płacić co w cenniku za dzienny pobyt?>

Udostępnij na stronach

Ja jednak myślę, że wypada zapłacić. Tym bardziej, że cena nie jest wygórowana:) Przecież to miejsce trzeba utrzymać. Ja zawsze pytam ile się należy:)

Udostępnij na stronach

Dokładnie tak - w pełni zgadzam sie z Ninkką.

Kiedy wreszcie nasze społeczeństwo dorośnie do zachowania z klasą?

Edytowane przez TwoStepsToHell
Udostępnij na stronach

Osobiście też jestem zdania, że należałoby dać właścicielowi jakiś grosz. W końcu korzysta się z jego terenu, wody itd.

• Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Hej, bylismy, sprawdziliśmy, na pewno wrócimy nie raz. Miejsce naprawdę godne polecenia. To był nasz pierwszy pobyt w tego typu ośrodku, wcześniej tylko na plażach, ale był bardzo udany. Spacerowanie swobodnie po polach, przy stawach było bardzo odprężające.

Nie wahaliśmy sie zostawić gospodarzowi za kilka godzin odpoczynku tak jak za pobyt całodobowy. W końcu pieniądze nie tak duże, a warto wspierać ludzi z pasja.

Mamy nadzieje ze weekend bedzie jeszcze ładny i znów na kilka godzin uda sie wyrwać.

Udostępnij na stronach

Bardzo możliwe. My trzymalismy sie troche na uboczu. Cały czas oswajamy sie z nagością wsród innych ludzi i nawiązywanie kontaktów w takiej sytuacji nie przychodzi nam lekko :P

Udostępnij na stronach

Pozdrawiam wszystkich poznanych  Gości byłem też pierwszy raz w ubiegły weekend i myślę jeszcze zawitać. Jestem jak większość za płaceniem ile życzy sobie Właściciel za pobyt ,takie piękne miejsce trzeba wspierać by trwało.Podobno ma być jeszcze trochę ciepła:).........

Udostępnij na stronach

Ja jestem za płaceniem wg jasnego cennika, tak co łaska jakoś nie lubię...Co innego puszka, chętnie bym tam wrzucił jakąś kwotę na zbożny cel.

Nie ma "co łaska", jest normalny cennik, a puszka na drzewo do ogniska ;)
Udostępnij na stronach