Zudam Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 Jak wyglądają noce saunowe w TR? Jest jakiś poczęstunek, napoje? Dużo jest ludzi na nocach saunowych w porównaniu do normalnych weekendów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 Godzinę temu, Zudam napisał: Jak wyglądają noce saunowe w TR? Jest jakiś poczęstunek, napoje? To moja subiektywna opinia. Jest poczęstunek, wygląda na bogaty z opisu a w rzeczywistości to były 3 sałatki z których dwie smaczne zniknęły bardzo szybko a jedna nie zjadliwa stała do końca, jedna kiełbaska z grilla na osobę i kawałek hucznie zapowiadanych pieczonych prosiaków. Ciasta marnej jakości, które też im zostały. Zresztą wszystko co było mało zjadliwe to otrzymaliśmy na drugi dzień na śniadanie. Obłożenie było bardzo duże. Porównując do nocy saunowych gdzie często bywam to TR wypadły blado i więcej bym się nie wybrał. Natomiast byli tacy którym się bardzo podobało. Najlepiej sprawdzić samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
para78 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 (edited) Dnia 5.10.2021 o 18:17, segreto napisał: Dnia 4.10.2021 o 10:26, Marcin_anna napisał: Właśnie mam pytanie o tańce, kobieta się zastanawia, czy w szpilkach, klapkach, sukienka czy nie jest potrzebna żadna kreacja Ogólnie była dowolność stroju. Jednak to Sylwester naturystyczny, więc im mniej na sobie tym lepiej. Ważne żeby czuć się dobrze. Miło by było, gdyby odpowiedzi udzielił ktoś uczestniczący wcześniej w takich imprezach, bo moja kobieta też się zastanawia Edited October 9, 2021 by para78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek43 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 3 godziny temu, para78 napisał: Miło by było, gdyby odpowiedzi udzielił ktoś uczestniczący wcześniej w takich imprezach, bo moja kobieta też się zastanawia Myśmy na Sylwestra w TR nie byli, ale wiem od osób które były (na forum też są relacje), iż to jest taka normalna noc saunowa (nie naturystyczna, TR to nie Cezar), więc ręcznik i klapki. Niektórzy goście mają w pokojach udostępniane stroje starożytnych Rzymian, kiedyś były nawet konkurs na najlepsze przebranie, nie wiem jak teraz. Proszę wysłać np na FB wiadomość lub zadzwonić na recepcje i któraś dziewczyna udzieli szczegółowej informacji. Na pewno żadna sukienka i szpilki, TR reklamują zawsze Sylwestra jako imprezę na która nie jest potrzebna kreacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
młodysaunowicz Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Byliśmy z żoną na nocy saunowej - mistrzowskiej. Seanse ok jeśli chodzi o show ale żebym się "wygrzał" to średnio. Poczęstunek jak dla nas poniżej poziomu. Kiełbasa którą trzeba samemu piec nad ogniskiem, malutki kawałeczek mięsa z prosiaka z łyżka sałatki i chyba kawałek ciasta to jest żenada. Kto bywał na nocach saunowych na podkarpaciu to wie jak wygląda poczęstunek. Dla mnie wstyd dla Term. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSE Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Jeśli chodzi o poczęstunek podczas nocy saunowych to TR wypadają kiepsko . Bardzo dobry poczęstunek a w zasadzie dużo jedzenia to było w Senatorze , Trzy Miotły . Jeszcze sprzed pandemii . Obecnie to nie wiem czy odbywają się noce saunowe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
młodysaunowicz Posted October 10, 2021 Share Posted October 10, 2021 Dla mnie stanie w kolejce po kawałeczek mięska z prosiaka i łyżkę sałatki jest nieadekwatne do tego co piszą o poczęstunku na nocy saunowej. Blado wygląda catering porównujac go do przecież bogatej i wypasionej infrastruktury saunowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 (edited) Dnia 9.10.2021 o 21:23, młodysaunowicz napisał: Kto bywał na nocach saunowych na podkarpaciu No właśnie. Byliśmy w ubiegły piątek w BD, jak zwykle poczęstunek bardzo dobry, wszystkiego pod dostatkiem, drink powitalny wyśmienity. Edited October 11, 2021 by ka&ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekst Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Ja akurat na poczęstunek podczas nocy saunowych w TR nie narzekam. Ilościowo na pewno wystarczająco, jakościowo też nie najgorzej (a nawet całkiem dobrze biorąc pod uwagę fakt, że konsumpcja nie jest wówczas celem samym w sobie). Kiełbasa pieczona samodzielnie nad ogniskiem to zdecydowany plus - w porównaniu do (jeszcze kilka lat temu) tej gotowej z grilla - i zdecydowanie nie tylko jedna porcja na osobę:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
axis Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Ceny masakra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszrcc Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Dnia 22.09.2021 o 13:51, aziza napisał: Dobrze wrócić po dwóch latach przerwy. Sporo ludzi, miła atmosfera, porządne seanse (hmmm, ten o 20.00 to nawet bardzo porządny) . Jedna tylko sprawa (może to już gdzieś się pojawiło a ja nie zauważyłem), nowa część, czyli colosseum, jest czynna jedynie w weekendy. A to musieli coś zmienić bo jeszcze w wakacje było tak, że nowa część była otwarta i dostępna dla wszystkich oprócz sauny Colosseum (sauna była zamknięta, seanse odbywały się w "starej części". Nawet o 16.00 otworzyli bar pod sceną choć w całym obiekcie nie było jakoś dużo osób. Jeżeli na co dzień nie ma dostępu do nowej strefy (basen, jacuzzi) to faktycznie słabo ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aziza Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 57 minut temu, mateuszrcc napisał: jeszcze w wakacje było tak, że nowa część była otwarta i dostępna dla wszystkich oprócz sauny Colosseum Może właśnie ze względu na wakacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_86 Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 4 godziny temu, mateuszrcc napisał: A to musieli coś zmienić bo jeszcze w wakacje było tak, że nowa część była otwarta i dostępna dla wszystkich oprócz sauny Colosseum (sauna była zamknięta, seanse odbywały się w "starej części". Nawet o 16.00 otworzyli bar pod sceną choć w całym obiekcie nie było jakoś dużo osób. Jeżeli na co dzień nie ma dostępu do nowej strefy (basen, jacuzzi) to faktycznie słabo ;/ Obecnie nowa część zewnetrzna jest czynna od wtorku do niedzieli od godziny 12:00. Przed godziną 12 można korzystać jedynie ze starej części. Z największej sauny Colosseum można korzystać tylko podczas seansów. Poza seansami jest zamknięta i nie można samemu do niej wchodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aziza Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 (edited) Godzinę temu, Michał_86 napisał: Obecnie nowa część zewnetrzna jest czynna od wtorku do niedzieli od godziny 12:00 I wszystko jasne, ja byłem w poniedziałek. Chociaż napisałem o dostępności w weekendy bo tak powiedziała mi pani z obsługi. Ale może się nie dogadaliśmy, może myślała o samym Colosseum. Edited October 15, 2021 by aziza Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrabia1986 Posted October 28, 2021 Share Posted October 28, 2021 Czy ktoś kojarzy czy nowa część będzie czynna także podczas większych mrozów i śniegu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BroTom Posted November 2, 2021 Share Posted November 2, 2021 Ciężko powiedzieć. Wszystko na zewnątrz. Jakby złapał mróz to w klapkach zęby można wybić. Chyba że płytko są podgrzewane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gizmo Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Dnia 2.11.2021 o 22:58, BroTom napisał: Jakby złapał mróz to w klapkach zęby można wybić. Chyba że płytko są podgrzewane. Tam i bez mrozu trzeba uważać. Nie jedna osoba już leżała wchodząc / wychodząc z baseniku schładzającego. Coś tam sfuszerowali z wykonaniem - jest tragicznie ślisko i może być niebezpiecznie. Dnia 15.10.2021 o 18:41, Michał_86 napisał: Z największej sauny Colosseum można korzystać tylko podczas seansów. Poza seansami jest zamknięta i nie można samemu do niej wchodzić. Dnia 9.10.2021 o 21:23, młodysaunowicz napisał: Seanse ok jeśli chodzi o show ale żebym się "wygrzał" to średnio. Nie wiem jak Wy, ale ja mam ambiwalentne odczucia co do Colloseum. Sama sauna jest oczywiście ogromna, nowoczesna, multimedialna, ładna, itd., ale jeżeli idziemy na seans z nastawieniem na wygrzanie się, możemy się zawieść. Sauna jest za dużo na jednego saunamistrza i za duża na odmachanie do wyższych ław samym ręcznikiem. W efekcie show, jako spektakl teatralny, jest świetny, ale odczucia stricte saunowe - mizerne. Sam wolę chodzić na seanse o niepełnych godzinach, które odbywają się w mniejszych saunach i można się na nich naprawdę przyjemnie wygrzać. Do Colloseum chodzę jako do ciekawostki której nie mam na codzień, ale w życiu nie zamieniłbym na stałe typowych seansów w typowych saunach, na Colloseum z jej seansami show. Z nowej części Term mi najbardziej podoba się basen zewnętrzny i bar wodny - moim zdaniem to robi większą wartość dodaną, niż samo Colloseum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OiB Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 13 godzin temu, Gizmo napisał: Z nowej części Term mi najbardziej podoba się basen zewnętrzny i bar wodny - moim zdaniem to robi większą wartość dodaną, niż samo Colloseum. Ja bym powiedział, że Colosseum to wręcz "wartość odjęta", bo zabrało cześć świetnych seansów ze starej części (jak byłem ostatnio latem, to wszystkie były w Colosseum). Za to basen z barem i sceną - mistrzostwo świata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zudam Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Basen zewnętrzny, bar wodny w lato, na jakieś wydarzenia, koncerty jest super. Colosseum faktycznie nie jest super dogrzane ale nie ma się co dziwić to wielkie pomieszczenie o ogromnej kubaturze nagrzać to i rozprowadzić powietrze to duży problem. W zimową porę moim zdaniem trochę brakuje jakiejś bliskiej strefy gdzie jest ciepło i można się schować, wziąć prysznic. W zimę będzie niezły hardcore, bo na zewnątrz tylko zimne prysznice, do środka jest dość spory kawałek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik adam Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 Obok colosseum są toalety z prysznicami z ciepłą wodą 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek85 Posted December 4, 2021 Share Posted December 4, 2021 6 godzin temu, OiB napisał: Ja bym powiedział, że Colosseum to wręcz "wartość odjęta", bo zabrało cześć świetnych seansów ze starej części (jak byłem ostatnio latem, to wszystkie były w Colosseum). Za to basen z barem i sceną - mistrzostwo świata Zgadzam się z częścią o seansach - też lubiłem te w Świątyni Saturna bardziej. Natomiast zdecydowanie nie zgadzam się z częścią o scenie - dla mnie to jeszcze bardziej "wartość odjęta", bo zdecydowanie nie jedziemy do TR aby być widzami wątpliwej jakości koncertów. Klimat starej części (wyciszenia i relaksu) znacznie bardziej nam odpowiadał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuku Posted December 5, 2021 Share Posted December 5, 2021 Nie traktuję żadnych z nowości jako wartości odjęte. Jest show, bania, basen, bar. Jedynie może brakować seansów w mniejszych saunach, ale to już ocena nie tyle samego obiektu, co ogólnych wrażeń z wizyty w danym obiekcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NNS.Bot Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Ciąg dalszy wątku: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts