Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

SERIAL W KLUBIE NNS

Termy Rzymskie, Czeladź, 2015-2021

Lady_M
 Udostępnij

Rekomendowane posty

Emotka Szok - to taki pozytywny, że taki raj istnieje!

Emotka Zawstydzenie - chodziło mi, że błogi stan :-) A policzki rumiane - jak to po saunie :-)

Dwie kolejne Emotki znajome.

Emotka z językiem - mam ochotę tam spędzić tydzień! :-)

To takie miasteczko! I ten wystrój, dekoracje, nastrój, wyposażenie!

Szkoda, że mam tam tak daleko :-(

Ale faktycznie można zaplanować sobie tam pobyt podczas dłuższego urlopu. No i chyba na tygodniu lepiej, bo weekend pewnie tam dużo ludzi?

Jednym słowem EXTRA!

Udostępnij na stronach

Jednym słowem EXTRA!

Ja byłbym jednak ostrożny w takich osądach formułowanych nie odwiedziwszy danego miejsca. Swego czasu po obejrzeniu planu obiektu oraz zdjęć na stronie internetowej również byłem zafascynowany tym obiektem i tylko czekałem z niecierpliwością na okazję, by wreszcie móc się tam wybrać. Gdy już się tam wybrałem, obiekt okazał się największym rozczarowaniem, spośród wszystkich obiektów saunowych, które dane mi było w życiu odwiedzić.

O TR są bardzo skrajne opinie. Jedni ten obiekt uwielbiają, dla innych jest nie do zniesienia. Także najlepiej najpierw zawitać tam, a potem wyrabiać sobie opinie o obiekcie. Mówię to z punktu widzenia całkiem sporego już bagażu saunowych doświadczeń.

Szkoda, że mam tam tak daleko :-(

Możesz się zgadać z resztą ekipy lubelskiej, która, o ile się orientuję, organizuje tam wspólne wypady co jakiś czas :)

Edytowane przez Devan
Udostępnij na stronach

Tylko jeden procent ankietowanych uważa Termy Rzymskie za beznadziejne, jeden procent za słabe, jeden procent za przeciętne. Pozostali ankietowani (ponad 96%) uważa Termy Rzymskie za perfekcyjne, bardzo dobre lub dobre. Dlatego sugerowanie przez @Devan, że opinie są rozbieżne (co sugeruje coś w okolicy 50/50) jest grubym nadużyciem. Faktem jest, że Termy Rzymskie mają jednoznacznie bardzo dobrą opinię, a opinie przeciwne to wyjątkowo mały margines, czyli wyjątek potwierdzający regułę.

Udostępnij na stronach

Bywam w Termach co jakiś czas (w różnych dniach i w różnych porach) i zauważyłem, że najbardziej zadowolony jestem w weekendy, a w dni robocze często jestem rozczarowany i zniesmaczony, rozbieżność w ocenie jest bardzo duża i chyba zrezygnuję z wizyt w dni robocze (statystycznie najniżej oceniam środy).

• Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Macie racje, że nie ma co osądzać obiektu po opiniach i zdjęciach. Tak się jakoś z rozpędu zafascynowałam zdjęciami. Przypomniało mi się jak było z Sokołem w Łańcucie. Nie mogłam się doczekać, tyle dobrego słyszałam, na zdjęciach wszystko piękne - pojechałam i się rozczarowałam. Ale tylko tekstylnymi, bo obiekt rzeczywiście ładny. Może rozczarowanie było tym większe, bo za bardzo się nastawiłam na raj, tylko poprawne saunowanie :-) Jak będę miała okazję, to chcę jeszcze raz saunować tam i zobaczyć jak będzie tym razem.

No i po pobycie w TR też dopiero wydam realną opinię :-)

Edytowane przez Saunarka
Udostępnij na stronach

Jak będę miała okazję, to chcę jeszcze raz saunować tam i zobaczyć jak będzie tym razem.

No i po pobycie w TR też dopiero wydam realną opinię :-)

Bardzo rozsądnie, ja zawszę daję "drugi raz szanse", obiektowi który mi się nie podoba. Nie zamierzałam się odzywać, jako zakochana od zawsze w TR, nigdy nie będę obiektywna, ale nawet ja uważam iż tydzień w TR to przesada, tym bardziej iż w tygodniu sauny są otwarte od 15.

Jeżeli mogę coś zasugerować, to dłuższy wypad do TR zostaw sobie na lato, wtedy jest zawsze promocja wakacyjna, za wejście na cały dzień (sobota-niedziela) w godzinach 10-12 płaciło się 50 zł,  wg mnie w związku z podwyżkami cen wszystkich wejściówek, teraz będzie 60 zł. Ewentualnie jakaś noc saunowa która byłaby w sobotę (bardzo rzadko, ale nieraz jest), w cenie nocy jest wtedy pobyt całodzienny na obiekcie.

Dopisane: 27 kwiecień 2016 o 22:19

No mówi się.... I co? I nic...

Szatnia już stoi (chyba na MPS będzie już oddana do użytku, jak nie wcześnie), więc to nie tak, że nic.

Edytowane przez edi71
Udostępnij na stronach

Z tym "nic" , to miałem na myśli Koloseum którym właściciel chwalił się że powstanie zaraz po siłowni (a może nawet przed? Nie pamietam, ale pamiętam że to miała być odległość czasowa ok jednego miesiaca)

Udostępnij na stronach

Była gdzieś taka ankieta?

tak https://naturyzm.info.pl/forum/index.php?/topic/4638-jakie-s%C4%85-termy-rzymskie/

Dopisane: 27 kwiecień 2016 o 23:13
Nie pamietam, ale pamiętam że to miała być odległość czasowa ok jednego miesiaca)
a ja nie pamiętam gdzie pisałam, iż to jest nierealne i prędzej mi "kaktus wyrośnie na ręce" :)
Udostępnij na stronach

Z tym "nic" , to miałem na myśli Koloseum którym właściciel chwalił się że powstanie zaraz po siłowni

Gdyby wszystko zależało od właściciela... Warunkiem dalszej rozbudowy Term jest udostępnienie terenów leżących obok, a to trwa. 

Udostępnij na stronach

Warunkiem dalszej rozbudowy Term jest udostępnienie terenów leżących obok, a to trwa.
A ja mogę dodać do tego, iż w międzyczasie władza w mieście uległa zmianie :( Choć nie da się ukryć iż Czeladź na swoich oficjalnych stronach chwali się teraz np. MPS, więc szanse na rozbudowę TR są duże.
Udostępnij na stronach

Dlatego sugerowanie przez @Devan, że opinie są rozbieżne (co sugeruje coś w okolicy 50/50) jest grubym nadużyciem.

Pozwolę sobie zaważyć, że nie sugerowałem ŻADNYCH proporcji w tym zakresie. Stwierdziłem tylko istnienie skrajnych opinii na temat tego obiektu, co jest niezaprzeczalnym faktem.

A moją główną myślą było to (co osoba, do której post był skierowany doskonale zrozumiała :ok: ), że najpierw trzeba zawsze obiekt odwiedzić, by się nim zachwycać, tudzież krytykować. Właśnie taki wniosek wysnułem po mojej niegdysiejszej przygodzie z TR, poza oczywiście wnioskami na temat samego obiektu. W efekcie, obecnie obiekt, w którym nie byłem, mogę jedynie wstępnie uznać za zachęcający lub niezbyt zachęcający, co weryfikuję dopiero przy odwiedzinach.

Dopisane: 27 kwiecień 2016 o 23:39

Nie mogłam się doczekać, tyle dobrego słyszałam, na zdjęciach wszystko piękne - pojechałam i się rozczarowałam.

A widzisz... Dlatego też zbyt entuzjastyczne nastawienie "przed" nie popłaca - ewentualne rozczarowanie wówczas większe.

Akurat w TR ze strojami problemu nie ma, więc w tej kwestii nie rozczarujesz się na pewno. Ale resztę obiektu i wszelkie inne aspekty jego funkcjonowania pozostawiam Twojej ocenie po pobycie w nim.

Dopisane: 27 kwiecień 2016 o 23:46

ja zawszę daję "drugi raz szanse"

Jeżeli to logistycznie możliwe, ja też... Nawet w najbliższym czasie noszę się z zamiarem dania drugiej szansy pewnemu obiektowi przy najbliższej okazji, choć zaznaczę, że o TR tu nie chodzi, a o inny, który na razie podpadł mi raz, ale solidnie. Swego czasu TR też ją ode mnie dostały, bo jakby na to nie patrzeć, w TR spędziłem trzy pełne dni. Niestety, wynik drugiej szansy był w moim przypadku taki sam (jeśli nie gorszy) jak pierwszej.

Edytowane przez Devan
Udostępnij na stronach

I znowu wciskanie czegoś, czego nie powiedziałem - ja się NIE POWOŁYWAŁEM NA ANKIETĘ, a bardziej na to stwierdzenie:

Termy Rzymskie są chyba najbardziej kontrowersyjnym miejscem w Polsce, jedni są nimi zachwyceni, inni wieszają na nich psy

Raczej nie było to wzięte znikąd...

Poza tym, osobiście znam kilka osób, którym się TR również nie podobają, a niewykluczone, ze takich jest więcej tylko akurat w ankiecie nie głosowały.

Dopisane: 28 kwiecień 2016 o 01:01
tej jedynej "skrajnej opinii"

Moja opinia nie jest aż taka skrajna, bo ja akurat dostrzegam w tym obiekcie również plusy i to całkiem mocne. Niemniej dla mnie minusów (i to raczej nienaprawialnych) jest zbyt wiele, żeby mnie skłonić do ponownej wizyty w tym miejscu. I tyle.

A taką "skrajna opinię" ja mam tylko o smażalniach gaci.

Edytowane przez Devan
Udostępnij na stronach

@Devan, jak pokazała ankieta, @Nuxman w tym przypadku nie miał racji, gdyż rzadko spotyka się tak jednoznacznie zgodne wyniki ankiety. Mam nadzieję, że to potwierdzi.

Udostępnij na stronach

rzadko spotyka się tak jednoznacznie zgodne wyniki ankiety
To prawda. Jednakże Devan jedynie zaznacza fakt, że inne opinie też istnieją, bez określania ile ich jest. Dla mnie akurat TR są świetnym miejscem (chociaż parę rzeczy bym zmieniła), ale ja mam pewną łatwość dostosowywania się do zastanych warunków i większość miejsc, które odwiedziłam (OK, poza sauną w Śremie) jest dla mnie fajna. Myślę, że nie ma co się nastawiać z góry na "super" albo "nie super" przed pierwszą wizytą w danym obiekcie (w moim przypadku dowodem jest mój pobyt w Bukowinie, opisany gdzie indziej). Chyba lepiej się nastawić na "będzie w porządku" a potem życie zweryfikuje to na plus lub na minus.
Udostępnij na stronach

mam pytanie odnośnie TR w tygodniu. z tego co się już zorientowałem to termy są czynne od 15. co można robić tam przed otwarciem.? może coś warto zwiedzić albo gdzieś się udać.?

Udostępnij na stronach

może coś warto zwiedzić albo gdzieś się udać.?
Autem/autobusem/piechotą? Jaki zakres czas? Zwiedzać:  muzea/zabytki/galerie handlowe?
Udostępnij na stronach

Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.