Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

W PRZYSZŁYM MIESIĄCU W KLUBIE NNS

Termy Rzymskie, Czeladź, 2015-2021

Lady_M
 Udostępnij

Rekomendowane posty

Mieliśmy bardzo duży apartament w sumie przerost formy nad treścią, było w nim brudno, (pokruszone paluszki i ślady po sokach pod szklanym stolikiem, podłogi też były tylko miejscami starte. Pościel była czysta, ręczniki, klapki i szlafroki również. Wanna z jacuzzi też zbędna jak już było tu napisane.

Jedzenie było wręcz tragiczne, brakło jajek na ową jajecznicę na zamówienie (właścicielka poszła do Biedronki i przyniosła dwie paczki) brakło parówek i jakieś resztki pieczywa i wędlin. Śniadania były w dwóch pomieszczeniach i żadne z nich nie wyglądało na śniadaniowe. Posiłku w restauracji na dole i sposobu jego podania nawet nie komentuję gdyż zostaliśmy całkowicie olani przez obsługę i nasze dania stały na blacie baru pół godziny. Byliśmy w trakcie trwania mistrzostw polski saunamistrzów więc obłożenie było maksymalne i w tym upatruje mankamenty o których napisałem wyżej, niemniej jednak płaciliśmy wtedy coś koło 2k za dwie doby na parę to oczekiwaliśmy ciut wyższego poziomu. 

Udostępnij na stronach

W lutym mamy wykupiony pakiet dla dwojga, z takiego pakietu korzystaliśmy już poprzednio i bardzo byliśmy zadowoleni. Nawet posiłki pani z personelu  przyniosła do pokoju i nie było z tym żadnego problemu. Jedyne co jest na minus to zgadzam się z opinia o pokojach, odświeżenie i zmiana tapicerki by się przydała.

Udostępnij na stronach

Wybieramy sie pierwszy do Czeladzi. Będziemy tam cały dzień i zostajemy na noc - pakiet Romantyczna Niedziela. Czy dla kobiet w ciąży są tam atrakcje, aby zrekompensować niemożność wstępu do saun w błogosławionym stanie? Baseny są dwa - wewnętrzny i zewnętrzny? Z góry dziękujemy za podpowiedzi.

Udostępnij na stronach

10 godzin temu, MarRad napisał:

Baseny są dwa - wewnętrzny i zewnętrzny?

Dwa baseny jednak oba zimne, służące do schładzania a nie do relaksu. Na zewnątrz są  dwa ciepłe jacuzzi w których można posiedzieć a w środku duża grota solna z ciepłym basenem lub to można nazwać dużym jacuzzi.

Udostępnij na stronach

18 minut temu, ka&ma napisał:

Dwa baseny jednak oba zimne

No niekoniecznie, ten wewnętrzny to raczej do popływania spokojnie. Dla ścisłości wewnętrzne też są dwa (oprócz wspomnianej groty), jeden bardziej do pływania, drugi do posiedzenia w wodzie. 

Udostępnij na stronach

3 godziny temu, aziza napisał:

No niekoniecznie, ten wewnętrzny to raczej do popływania spokojnie.

Fakt do popływania OK, na pewno nie do posiedzenia. Natomiast ten jak piszesz do posiedzenia też w czasie gdy byłem to zimny jak cholera. 

Udostępnij na stronach

Dziękujemy za informację. W Dzień Kobiet wypróbujemy dobrodziejstw Term Rzymskich i na pewno podzielimy się wrażeniami. Choć kąpiele saunowe tym razem będą tylko udziałem męskiej części naszej pary.

Udostępnij na stronach

15 godzin temu, kendo napisał:

wcięło mi tutaj klapki (obuwie saunowo-basenowe) porządnej marki już przebolałem

W TR jeszcze nic mi nie wcięło, w innych obiektach - i owszem, parę razy straciłem ręczniki, najgorzej jest wtedy, kiedy dostajesz je jako kaucjowane (słono) z obiektu. W Kromerowie zwinięto mi natomiast klapki, ale tam, dzięki opiekującej się strefą Żanecie, udało się je odzyskać - ustaliła, kto to zrobił, zabrała pozostawione rozpadające się śmierdziuchy i odebrała juz z pokoju moje prawie nowe . Przypadek? A kto powiedział, że to był przypadek ...

Edytowane przez pioter
Udostępnij na stronach

Hmm coś jest na rzeczy. Bo mi tez wyparowaly klapki i dwa reczniki i to przed saunami parowymi. Czyzby jakiś fetyszysta mokrych klapek i ręczników ?

Udostępnij na stronach

11 godzin temu, irek40 napisał:

Czyzby jakiś fetyszysta mokrych klapek i ręczników ?

Może zwykły handlarz, sprawdzić by trzeba bazarek na przeciwko po lewej.  :D

• Haha 1
Udostępnij na stronach

Mi również zginął ręcznik .Na szczęście udało mi się go znaleźć na pewnej pani.Minę miała ciekawą gdy ją poprosiłem o zwrot.

Udostępnij na stronach

Jednym słowem, jak będziemy jechać to trzeba się zaopatrzyć w popruty ręcznik oraz "zajechane" klapki sprzed dobrych kilku lat... Swoją stroną to ciekawe, że ten temat pojawił się akurat w wątku o Termach Rzymskich - albo jest to tam wyjątkowo nagminne albo akurat nasi Forumowicze mają takie przykre doświadczenia.  

Udostępnij na stronach

Dnia 14.02.2020 o 22:17, MarRad napisał:

Jednym słowem, jak będziemy jechać to trzeba się zaopatrzyć w popruty ręcznik oraz "zajechane" klapki sprzed dobrych kilku lat... 

W lipcu ubiegłego roku trafiłem w sklepie w Królewcu na wyprzedaż posezonową podczas której za klapki wycenione na 100 rubli (=6,2 zł) zapłaciłem 70 rubli (=4,3 zł). Póki co, to jeszcze nie zginęły (i nie straciły walorów użytkowych ani estetycznych). Klapek z jakimkolwiek napisem, np. Adidas czy Puma, nigdy bym nie kupił, bo nie jestem słupem reklamowym.

Ręczniki i klapki mam oznaczone niespieralnym znakiem, tak że z daleka swoje poznam. 

Edytowane przez fizio
Udostępnij na stronach

Trafił mi się taki artykuł z dnia 4.II. br. na temat rozbudowy Term Rzymskich. Już jakiś czas nic nie pisano na ten temat, więc informacje i fotki mogą być interesujące.

Planowany termin otwarcia sauny Colosseum to 11.VI. (MP Saunamistrzów), choć nie jest termin zakończenia całej inwestycji, bowiem prace przy innych obiektach będą nadal trwały. 

• Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Również nie zwracamy uwagi na metki - nie ma to dla nas znaczenia. A jeżeli ręcznik zniknie to Ci, którzy formułują komentarze/opinię o obiekcie, pisząc, że jest to hotel dla naturystów, będą mieli wreszcie potwierdzenie, kiedy ze strefy wellness do apartamentu przejdę jedynie w klapkach. O ile klapki też nie znikną:grin:

Udostępnij na stronach

Dnia 19.11.2019 o 14:55, Adam napisał:

W Termach polecam jednak zawsze spróbować znaleźć swoją zgubę. Raz dostałem już niemal białej gorączki, gdy moich klapek nie było tam, gdzie je zostawiłem. Okazało się jednak, że były kilka metrów dalej. Powód? Zapewne obsługa, która dbała o to, żeby podłoga nie była aż tak mokra i owe klapki przesunęła.

Edytowane przez Marek85
Ps nie jestem w stanie pozbyć się z posta tego cytatu. Niemniej jednak moja wypowiedź jest od niego zupełnie oderwana i dotyczy bieżącej dyskusji :)
Udostępnij na stronach

Klapki mi nigdy nie zniknęły, za to trzy razy komuś się pomyliło i zabierał mój ręcznik. Raz się w porę się zorientowałem i odzyskałem zgubę.

Udostępnij na stronach

9 minut temu, robo napisał:

Jesteśmy tu już 2 dzień i nic nam nie zginęło

Jeśli średnio dziennie ginie jeden ręcznik, to wg. rachunku prawdopodobieństwa musicie jeszcze trochę poczekać :)

Udostępnij na stronach

4 godziny temu, Miro napisał:

Jeśli średnio dziennie ginie jeden ręcznik, to wg. rachunku prawdopodobieństwa musicie jeszcze trochę poczekać :)

Wszystko co dobre szybko się kończy, następny raz pewnie w przyszłym roku 

• Hmm... 1
Udostępnij na stronach

19 godzin temu, robo napisał:

Jesteśmy tu już 2 dzień i nic nam nie zginęło 🤣

53 minuty temu, kendo napisał:

To niemożliwe!!!Nie wierzę!!!Dobrze sprawdźcie.

Może jedna osoba korzysta z sauny a druga pilnuje fantów i tak na zmianę :D

Udostępnij na stronach

• 2 miesiące później...

Dziś pojawiła się informacja o decyzji podjętej przez Aufguss WM - Mistrzostwa Świata Saunamistrzów planowane w Termach Rzymskich we wrześniu zostały przeniesione na rok 2021. Więcej szczegółów tu (po angielsku): https://www.aufguss-wm.com/images/press/Press_Release_WM20_postponed.pdf

Swoją drogą, to obstawiam, że w tej sytuacji spowoduje to również przeniesienie wszelkich imprez kwalifikacyjnych, czyli na naszym "podwórku" Mistrzostw Polski i Sauna Cup'ów na czas późniejszy, być może też na przyszły rok. Zresztą z uwagi na obecnie panujące obostrzenia i praktycznie żadne szanse na ich zniesienie do tego czasu, obecne terminy tych imprez są moim zdaniem i tak nierealne.

edit

A... dotarłem, ale trzeba było wysłane chwilowo fejsbuki uruchomić, które, z uwagi na ich bezużyteczność w dobie zamknięcia saun, wysłałem na "kwarantannę" - Mistrzostwa Polski przełożone na 10-13 września. Szybko zareagowali.

Udostępnij na stronach

9 godzin temu, Devan napisał:

Mistrzostwa Polski przełożone na 10-13 września. 

Ale z zastrzeżeniem, że nie będą one kwalifikacjami do MŚ2021. W przyszłym roku ma być normalny cykl.

Udostępnij na stronach

W sumie racjonalne podejście, tak, aby zminimalizować straty obiektu. Osobną kwestią jest to, czy we wrześniu sytuacja będzie już pozwalała na normalne zorganizowanie tego typu imprezy.

Udostępnij na stronach

Bilety już kupiliśmy ,jak zresztą też na wiele festiwali i koncertów, i póki co wszystkie,oprócz jednego w Czechach(nie wiem po co czekają z decyzją skoro wiele kapel się pokrywa z innych festiwali, które zostały już przełożone na 2021,a wątpię żeby ktoś przyleciał np. ze Stanów na jeden festiwal specjalnie,nie licząc choćby np. publiki ,która musi się jakoś dostać itp. itd.),są przełożone na 2021 w podobnym terminie. Czyli 2019/2020 to czas inwestycji w bilety ,a w 2021 będziemy tylko jeździć :) Z jednej strony mamy dość mocno okrojone dochody,a z drugiej nie mamy na co wydawać,bo bilety są ważne "na za rok",jakoś się to równoważy ;) Z podróżami też się w tym roku nie rozpędzamy,pozostaje zweryfikować plany i skupić się na "naszych" górkach,a może pod koniec lata to i "słowoki" puszczą na swoje ;) 

• Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.