Skocz do treści

Witamy na forum NNS

Zrób coś sensownego

GALERIE W KLUBIE NNS

Termy Rzymskie, Czeladź, 2015-2021

Lady_M
 Udostępnij

Rekomendowane posty

Lubie te Termy:) dobrze po tygodniu pracy (szczególnie biurowej jak moja) wybrać się na klika godzin przynajmniej i zrelaksować się w saunach. Tylko te płytki na podłodze.....jak dla mnie to nie nadają się do sauny. Zobaczymy czy po zbudowaniu koloseum będzie też ten basen całoroczny zewnętrzny zapowiadany.

Udostępnij na stronach

• 2 tygodnie później...

Zgodnie z zapowiedziami TR odpaliły 6 czerwca. I tu niespodzianki na szczęście miłe: nowe freski, odnowione złoto, nowe ławki w największych saunach (Saturna , Cezara), wyremontowany prysznic wrażeń, wymienione zadaszenie i obudowa przy jacuzzi:ok:. Budowa Colosseum czyli.....największej sauny na świecie finiszuje, planowane otwarcie na jesieni, znając właściciela zapewne z dużym przytupem...o ile oczywiście słynny wirus nie wejdzie w paradę:wacko:. Obok powstaje jacuzzi na 40 osób(!). Wszystko ma być więc tutaj największe oby nie dotyczyło to cen biletów-pożyjemy , zobaczymy.Mało tego 26 czerwca pierwsza po wiadomej przerwie Noc Saunowa tym razem w klimatach góralskich. Warto pośpieszyć się z zakupem wejściówek których ilość z wiadomych powodów jest mocno ograniczona.

Na wejściu oczywiście krótki wywiad i pomiar temperatury. Cóż takie czasy:niewiem:.

Nie ukrywamy że jest to nasz ulubiony obiekt tego typu-szkoda tylko że 300km od domu:nie:

Pozdrawiamy wszystkich stęsknionych atmosfery prawdziwych saun:smile2:

• Punkcik 3
Udostępnij na stronach

Oprócz odnowionych rzeczy jest coś nowego już oddane do użytku? Basen z barkiem czy może plaża powiększona?

Prace budowlano remontowe nie zakłócają wypoczynku?

Udostępnij na stronach

Dnia 20.06.2020 o 15:42, Bercik adam napisał:

Są czynne tylko nie ma seansu z pilingiem

Są czynne wszystkie sauny z wyjątkiem tej najchłodniejszej oraz czynne są baseny i jacuzzi. Ze względu na zalecenia GIS nie ma peelingu, mrożonych owoców czy cukierków.

Prace inwestycyjne nie zakłócają wypoczynku. Wiele się już zmieniło, np. jest więcej stolików-parasoli, opalanko na dużej plaży N oraz wiele leżaków w "górnym ogrodzie".

Seanse jak dawniej, dużo ludzi. W zasadzie wszystko wróciło do normy. Kto zdąży przed g. 12.00 może liczyć na sporą zniżkę nawet na pobyt całodniowy. W sumie warto jechać.

W piątek noc saunowa "wesele góralskie" z ekipą z Term Chochołowskich (min. Maciek Piczura) oraz kapela góralska. Ilość miejsc na nocy do 150 osób. Jak ktoś chce, to można zobaczyć ich występy jeszcze w sobotę.

• Dzięki 1
Udostępnij na stronach

Bylam z przyjaciółmi w niedzielę. Wszystko czyste odnowione. Piekne nowe freski.

Procedury sanitarne tylko na papierze w recepcji. W saunie komplet. Wszyscy spragnieni klimatu sauny i wygrzania, bo lata brak.

Bylo super.

Udostępnij na stronach

25 minut temu, Tasta42 napisał:

Bylam z przyjaciółmi w niedzielę. Wszystko czyste odnowione. Piekne nowe freski.

Procedury sanitarne tylko na papierze w recepcji. W saunie komplet. Wszyscy spragnieni klimatu sauny i wygrzania, bo lata brak.

Bylo super.

To teraz nie ma co się dziwić że najwięcej przypadków zarażeń jest właśnie na Śląsku :P:P:P;);):)

Udostępnij na stronach

• 2 tygodnie później...

Wczoraj po długiej przerwie odwiedzilismy z żoną Termy bardzo nam się spodobał nowy odswieżony obiekt :) na obiekcie było spokojnie. Seanse prowadził Pan Damian.S jak zawszę było super w jego wykonaniu był relax. było energicznie, ciepło. Piekło jak zawszę piekielne, Powiew Alaski oraz Kolorowych snów bardzo spokojne i relaksujące. Colosseum robi ogromne wrażenie, nie możemy doczekać się otwarcia :D 

• Punkcik 1
Udostępnij na stronach

Czy rezerwował ktoś pobyt w Pałacu Saturna podczas nocy sunowej? Było wtedy wejście na noc gratis czy też dodatkowo płatne?

Udostępnij na stronach

Proponuje zadzwonić i sie dowiedzieć.  W obecnej sytuacji w wielu miejscach są wprowadzone zmiany. 

Udostępnij na stronach

15 godzin temu, MAK 7175 napisał:

Ps.

Widzę dzisiaj na fb że najbliźsza noc saunowa jest wliczona w cenę apartamentu.

Właśnie też widziałem na FB i stąd było pytanie czy to obecnie taką akcję robią na przyciągnięcie klientów czy już wcześniej tak było.

Pewnie mało ludzi chętnych i dlatego dali noc saunową w cenie pokoju. Jest to dla gości ekonomiczne gdyż pokój za dobę na dwie osoby to 420zł odliczyć 300zł na imprezę to pokój wychodzi 120zł ze śniadaniem. 

Udostępnij na stronach

17 minut temu, ka&ma napisał:

Pewnie mało ludzi chętnych i dlatego dali noc saunową w cenie pokoju.

Uwierz,  ze chętnych nie brakuje. Bylam 3 tyg temu i było nas wystarczająco dużo jak na obecną sytuację.  Zresztą jak mówił sam Szef ilość miejsc jest niestety ograniczona.

Udostępnij na stronach

Jestem ciekawy jak zostaniemy potraktowani gdyż jak napisali na FB Noc Saunowa jest w cenie apartamentu. Jednak ja rezerwowałem już jakiś czas temu i nie było wtedy jeszcze w kalendarzu imprez tej nocy którą teraz ogłosili więc mam potwierdzoną rezerwację, ale apartament kosztował o 200zł mniej niż teraz kosztuje gdyby ktoś chciał go zarezerwować. :D 

Udostępnij na stronach

• 2 tygodnie później...

Czy noce saunowe są w każdy piątek ? Czy jak tam jest? Bo będę na weekend w okolicach i nie wiem w który dzień będzie mi lepiej odwiedzić ten obiekt ;)

Udostępnij na stronach

A jak wygląda sprawa posiadania własnej wody w szafce w celu uzupełnienia płynów po seansach? Bo nie mogę się doszukać na forum nic w tym temacie. Jest to dozwolone w tym obiekcie? O jakieś drobne przekąski własne nawet nie pytam, bo wydaje mi się, że nie można. 

Udostępnij na stronach

Oficjalnie do saunarium nie można wnosić swojej wody, co do szafek się nie wypowiem ponieważ zawsze nocowaliśmy więc schodziliśmy w szlafrokach z pokoju

Udostępnij na stronach

9 godzin temu, TEN napisał:

A jak wygląda sprawa posiadania własnej wody w szafce w celu uzupełnienia płynów po seansach?

Teoretycznie nie można nigdzie, ale w szatniach ani za jedzenie ani za picie nikt Cię nie pogoni. A przynajmniej nie gonili to wiele lat temu, kiedy tam byłem, bowiem od bardzo wielu lat już tam nie jeżdżę...

Udostępnij na stronach

Oficjalnie w szatniach nie wolno jeść i pić, choć większość osób z tego co widziałem ma jakieś napoje i je spożywa w szatni. Nie widziałem też, żeby kogoś za picie własnej wody w szatni wyrzucili z obiektu.

Udostępnij na stronach

Na miejscu jest bar mozna kupić jedzenie i picie.

Niestety wiele osob ma w szafkach i jedzą w szatni. 

• Smutne 1
Udostępnij na stronach

14 godzin temu, MariuszB napisał:

choć większość osób z tego co widziałem ma jakieś napoje i je spożywa w szatni

Nie tylko "jakieś napoje", ale też np. zwykłe piwsko... Ludzi nie stać na to, żeby wypić w barze :lol:

Udostępnij na stronach

Gość
Ten temat jest zamknięty i nie można dodawać odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Ważny komunikat

Musisz zaakceptować nasze Warunki użytkowania.