renand Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) Edited May 27, 2020 by renand 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
renand Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Zgodnie z zapowiedziami TR odpaliły 6 czerwca. I tu niespodzianki na szczęście miłe: nowe freski, odnowione złoto, nowe ławki w największych saunach (Saturna , Cezara), wyremontowany prysznic wrażeń, wymienione zadaszenie i obudowa przy jacuzzi. Budowa Colosseum czyli.....największej sauny na świecie finiszuje, planowane otwarcie na jesieni, znając właściciela zapewne z dużym przytupem...o ile oczywiście słynny wirus nie wejdzie w paradę. Obok powstaje jacuzzi na 40 osób(!). Wszystko ma być więc tutaj największe oby nie dotyczyło to cen biletów-pożyjemy , zobaczymy.Mało tego 26 czerwca pierwsza po wiadomej przerwie Noc Saunowa tym razem w klimatach góralskich. Warto pośpieszyć się z zakupem wejściówek których ilość z wiadomych powodów jest mocno ograniczona. Na wejściu oczywiście krótki wywiad i pomiar temperatury. Cóż takie czasy. Nie ukrywamy że jest to nasz ulubiony obiekt tego typu-szkoda tylko że 300km od domu Pozdrawiamy wszystkich stęsknionych atmosfery prawdziwych saun 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted June 15, 2020 Share Posted June 15, 2020 Oprócz odnowionych rzeczy jest coś nowego już oddane do użytku? Basen z barkiem czy może plaża powiększona? Prace budowlano remontowe nie zakłócają wypoczynku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom88 Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 Czy sauny parowe też są teraz czynne czy wyłączone ze względu na pandemię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bercik adam Posted June 20, 2020 Share Posted June 20, 2020 Są czynne tylko nie ma seansu z pilingiem🤗 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nakman Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Dnia 20.06.2020 o 15:42, Bercik adam napisał: Są czynne tylko nie ma seansu z pilingiem Są czynne wszystkie sauny z wyjątkiem tej najchłodniejszej oraz czynne są baseny i jacuzzi. Ze względu na zalecenia GIS nie ma peelingu, mrożonych owoców czy cukierków. Prace inwestycyjne nie zakłócają wypoczynku. Wiele się już zmieniło, np. jest więcej stolików-parasoli, opalanko na dużej plaży N oraz wiele leżaków w "górnym ogrodzie". Seanse jak dawniej, dużo ludzi. W zasadzie wszystko wróciło do normy. Kto zdąży przed g. 12.00 może liczyć na sporą zniżkę nawet na pobyt całodniowy. W sumie warto jechać. W piątek noc saunowa "wesele góralskie" z ekipą z Term Chochołowskich (min. Maciek Piczura) oraz kapela góralska. Ilość miejsc na nocy do 150 osób. Jak ktoś chce, to można zobaczyć ich występy jeszcze w sobotę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasta42 Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 Bylam z przyjaciółmi w niedzielę. Wszystko czyste odnowione. Piekne nowe freski. Procedury sanitarne tylko na papierze w recepcji. W saunie komplet. Wszyscy spragnieni klimatu sauny i wygrzania, bo lata brak. Bylo super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnPa Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 25 minut temu, Tasta42 napisał: Bylam z przyjaciółmi w niedzielę. Wszystko czyste odnowione. Piekne nowe freski. Procedury sanitarne tylko na papierze w recepcji. W saunie komplet. Wszyscy spragnieni klimatu sauny i wygrzania, bo lata brak. Bylo super. To teraz nie ma co się dziwić że najwięcej przypadków zarażeń jest właśnie na Śląsku 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Susanoo Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Wczoraj po długiej przerwie odwiedzilismy z żoną Termy bardzo nam się spodobał nowy odswieżony obiekt na obiekcie było spokojnie. Seanse prowadził Pan Damian.S jak zawszę było super w jego wykonaniu był relax. było energicznie, ciepło. Piekło jak zawszę piekielne, Powiew Alaski oraz Kolorowych snów bardzo spokojne i relaksujące. Colosseum robi ogromne wrażenie, nie możemy doczekać się otwarcia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Czy rezerwował ktoś pobyt w Pałacu Saturna podczas nocy sunowej? Było wtedy wejście na noc gratis czy też dodatkowo płatne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAK 7175 Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Dodatkowo płatne. Gdzieś to wyczytałem na ich stronie internetowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasta42 Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 Proponuje zadzwonić i sie dowiedzieć. W obecnej sytuacji w wielu miejscach są wprowadzone zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 15 godzin temu, MAK 7175 napisał: Ps. Widzę dzisiaj na fb że najbliźsza noc saunowa jest wliczona w cenę apartamentu. Właśnie też widziałem na FB i stąd było pytanie czy to obecnie taką akcję robią na przyciągnięcie klientów czy już wcześniej tak było. Pewnie mało ludzi chętnych i dlatego dali noc saunową w cenie pokoju. Jest to dla gości ekonomiczne gdyż pokój za dobę na dwie osoby to 420zł odliczyć 300zł na imprezę to pokój wychodzi 120zł ze śniadaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasta42 Posted July 9, 2020 Share Posted July 9, 2020 17 minut temu, ka&ma napisał: Pewnie mało ludzi chętnych i dlatego dali noc saunową w cenie pokoju. Uwierz, ze chętnych nie brakuje. Bylam 3 tyg temu i było nas wystarczająco dużo jak na obecną sytuację. Zresztą jak mówił sam Szef ilość miejsc jest niestety ograniczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted July 10, 2020 Share Posted July 10, 2020 Jestem ciekawy jak zostaniemy potraktowani gdyż jak napisali na FB Noc Saunowa jest w cenie apartamentu. Jednak ja rezerwowałem już jakiś czas temu i nie było wtedy jeszcze w kalendarzu imprez tej nocy którą teraz ogłosili więc mam potwierdzoną rezerwację, ale apartament kosztował o 200zł mniej niż teraz kosztuje gdyby ktoś chciał go zarezerwować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TEN Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Czy noce saunowe są w każdy piątek ? Czy jak tam jest? Bo będę na weekend w okolicach i nie wiem w który dzień będzie mi lepiej odwiedzić ten obiekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobe Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Noce przed wirusem były zazwyczaj 2 x w miesiącu, a latem to jakoś raz /m-c. Teraz to trzeba śledzić na stronie obiektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TEN Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 A jak wygląda sprawa posiadania własnej wody w szafce w celu uzupełnienia płynów po seansach? Bo nie mogę się doszukać na forum nic w tym temacie. Jest to dozwolone w tym obiekcie? O jakieś drobne przekąski własne nawet nie pytam, bo wydaje mi się, że nie można. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abzachpom Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Oficjalnie do saunarium nie można wnosić swojej wody, co do szafek się nie wypowiem ponieważ zawsze nocowaliśmy więc schodziliśmy w szlafrokach z pokoju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 9 godzin temu, TEN napisał: A jak wygląda sprawa posiadania własnej wody w szafce w celu uzupełnienia płynów po seansach? Teoretycznie nie można nigdzie, ale w szatniach ani za jedzenie ani za picie nikt Cię nie pogoni. A przynajmniej nie gonili to wiele lat temu, kiedy tam byłem, bowiem od bardzo wielu lat już tam nie jeżdżę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Oficjalnie w szatniach nie wolno jeść i pić, choć większość osób z tego co widziałem ma jakieś napoje i je spożywa w szatni. Nie widziałem też, żeby kogoś za picie własnej wody w szatni wyrzucili z obiektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasta42 Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Na miejscu jest bar mozna kupić jedzenie i picie. Niestety wiele osob ma w szafkach i jedzą w szatni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miro Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 14 godzin temu, MariuszB napisał: choć większość osób z tego co widziałem ma jakieś napoje i je spożywa w szatni Nie tylko "jakieś napoje", ale też np. zwykłe piwsko... Ludzi nie stać na to, żeby wypić w barze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauna Team Poland Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 Miro nie masz racji większość kupuje barze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ka&ma Posted July 23, 2020 Share Posted July 23, 2020 Polityka właściciela jest bardzo dziwna, mieć najlepsze saunarium w Polsce, już nie długo największą saunę na świecie i nie dać ludziom zwykłej wody z dystrybutora po seansie to zakrawa na absurd. Własną wodę ludzie przemycają bo płacić w barze 6zł za małą buteleczkę to kolejny absurd. Lane piwo w barze kosztuje 17zł. Więc jak ktoś bardzo chce się napić dobrego piwa to po drugiej stronie ulicy jest Bar u Tadka z piwkiem po 5zł. 9 godzin temu, Miro napisał: Ludzi nie stać na to, żeby wypić w barze Jeżeli ludzi stać na kilkudniowy pobyt w apartamencie za 2400zł to stać i na piwo w barze jednak nie lubią jak ktoś z nich robi wariata i karze płacić 17zł. W takich obiektach uczciwa cena za piwo to 8-10zł a nie 17zł. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts