ka&ma Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 Polityka właściciela jest bardzo dziwna, mieć najlepsze saunarium w Polsce, już nie długo największą saunę na świecie i nie dać ludziom zwykłej wody z dystrybutora po seansie to zakrawa na absurd. Własną wodę ludzie przemycają bo płacić w barze 6zł za małą buteleczkę to kolejny absurd. Lane piwo w barze kosztuje 17zł. Więc jak ktoś bardzo chce się napić dobrego piwa to po drugiej stronie ulicy jest Bar u Tadka z piwkiem po 5zł. 9 godzin temu, Miro napisał: Ludzi nie stać na to, żeby wypić w barze Jeżeli ludzi stać na kilkudniowy pobyt w apartamencie za 2400zł to stać i na piwo w barze jednak nie lubią jak ktoś z nich robi wariata i karze płacić 17zł. W takich obiektach uczciwa cena za piwo to 8-10zł a nie 17zł. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
renand Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 Mimo dużej sympatii do tego obiektu w pełni zgadzamy się z opinią @ka&ma że brak darmowego źródełka wody w takim miejscu jest dziwne. W takie "luksusy" wyposażone są saunaria Suntago, łódzkiej Fali czy Sante a więc pozostałe obiekty które systematycznie odwiedzamy. Za to tu mamy barek gdzie najtańsza woda 0.33 l kosztuje .....6 zł. piwo 0.5l-14zł, 17 płaci się za lanego Pi...ra 0.6litra. Stąd w szatniach pełno pustych plastikowych butelek i trudno się temu dziwić. My ostatnio korzystamy tu zazwyczaj z pakietu niedzielnego dzięki czemu znajdujemy w pokoju ... butelkę wina która częściowo pozwala nam uzupełniać wyparowaną wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek85 Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 3 godziny temu, ka&ma napisał: Polityka właściciela jest bardzo dziwna, mieć najlepsze saunarium w Polsce, już nie długo największą saunę na świecie i nie dać ludziom zwykłej wody z dystrybutora po seansie to zakrawa na absurd. Własną wodę ludzie przemycają bo płacić w barze 6zł za małą buteleczkę to kolejny absurd. Lane piwo w barze kosztuje 17zł. Więc jak ktoś bardzo chce się napić dobrego piwa to po drugiej stronie ulicy jest Bar u Tadka z piwkiem po 5zł. Jeżeli ludzi stać na kilkudniowy pobyt w apartamencie za 2400zł to stać i na piwo w barze jednak nie lubią jak ktoś z nich robi wariata i karze płacić 17zł. W takich obiektach uczciwa cena za piwo to 8-10zł a nie 17zł. Po pierwsze, to nikt nikogo nie karze, jeśli już to każe Po drugie, oczywiście co do części z wodą zgadzam się w 100 procentach. Jest to w saunie artykuł absolutnie pierwszej potrzeby i zakaz przychodzenia z własną wodą to granda, faktycznie nie dziwota, że każdy go olewa i pije swoją (nie chodzi nawet o kasę, tylko o to, że musiałby co chwilę latać do baru, co z relaksem miałoby niewiele wspólnego). Jeśli jednak chodzi o cenę piwa - uczciwa cena jest taka, jaką sobie zażyczy właściciel a nie taka, jaka sobie wymyślą klienci. Jeśli tyle kosztuje, to znaczy, że to się opłaca i nie wiem nad czym tu rozpaczać. To nie jest absolutnie artykuł pierwszej potrzeby. Ja i tak wolę napić się piwa już na spokojnie w pokoju hotelowym i wcale nie chodzi o cenę ale o to, że wolę sobie sam kupić takie, na jakie mam ochotę i świeże, aniżeli dostać to, na co jestem skazany na obiekcie. Natomiast spożywanie własnego alkoholu w szatni jest delikatnie rzecz ujmując mało eleganckie. Ale różne są praktyki. Dopóki nikt mi uwagi nie zwróci na to, że pije swoją wodę, dopóty ten obiekt będzie mi odpowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
ka&ma Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 Godzinę temu, Marek85 napisał: Ja i tak wolę napić się piwa już na spokojnie w pokoju hotelowym Inny woli napić się piwa po seansie, siedząc w basenie czy jacuzzi. Właściciel oczywiście ma prawo dać piwo nawet po 50zł. czy jednak to ma sens? Może lepiej zrobić piwo i drinki w uczciwych normalnych cenach, wodę dać z dystrybutora a zarabiać na sprzedanej ilości? Można też podnieść cenę wstępu do obiektu o kilka złotych aby nie trzeba mineralnej po 6zł sprzedawać? Chciałbym też poznać opinię PTS na temat takich praktyk, że po saunie ludzie nie mają dostępu do wody, choćby kranówy bo tam gdzie są krany to pisze iż woda nie zdatna do picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek85 Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 Przecież ta cena za piwo w hotelu ze spa jest jak najbardziej normalna i uczciwa - kto ma ochotę, to sobie kupi jedno czy dwa i przepłaci 10 złotych, co nie jest żadnym majątkiem. Gdyby zrobili drinki i piwo w "uczciwych" (w Twoim mniemaniu) cenach, to na 1 czy 2 by się nie skończyło a połowa gości by się zataczała. Sorry ale to miejsce aspiruje do dość ekskluzywnego, więc ja to w pełni rozumiem. Jeśli dla kogoś piwo jest za drogie, to może iść przecież do wspomnianego przez Ciebie baru u Tadka obowiązku kupowania nie ma. Przypominam, że to jest hotel ze spa a nie piwiarnia i sprzedaż alkoholu jest w ogóle dobra wolą właściciela. Także w tej kwestii zdecydowanie stoję po stronie obiektu bo ja sam bym nie miał najmniejszej ochoty wypoczywać w miejscu gdzie piwo jest po 5 czy 8 złotych i bardziej przypomina tanią knajpę aniżeli ekskluzywne spa. Co do wody i dystrybutora, to tak jak pisałem pełna zgoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 17 godzin temu, Sauna Team Poland napisał: Miro nie masz racji większość kupuje barze. Nie napisałem, że wszyscy piją w szatni. Ale tacy są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunlover Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 12 godzin temu, ka&ma napisał: Więc jak ktoś bardzo chce się napić dobrego piwa to po drugiej stronie ulicy jest Bar u Tadka z piwkiem po 5zł. 12 godzin temu, ka&ma napisał: nie lubią jak ktoś z nich robi wariata i karze płacić 17zł. W takich obiektach uczciwa cena za piwo to 8-10zł a nie 17zł Zastanawia mnie, jaka jest Twoja definicja dobrego piwa? Skoro twierdzisz że to u Tadka za 5 zł jest dobre... cóż, nie spodziewałbym się po cenie 5 zł za piwo w barze jakiejkolwiek innej zalety piwa niż zimne i mokre. 8-10 zł, o których piszesz, to często jest owszem cena barowa, ale za równie parszywe piwo, niestety. Ba, potrafi być jeszcze o kilka zł wyższa, niestety wciąż za równie podłego sikacza. Czy to za 17 w TR to chociaż dobre piwo? Różni się czymś od tego u Tadka za 5 zł? Brak ogólnodostępnego kranika z wodą w saunarium połączony z zakazem wnoszenia własnej WODY (nie mówię o alkoholach), to jest zdzieranie na chama mówiącego o właścicielu że jest złotówą i zniechęcająca nawet zamożnych i rozrzutnych klientów - pod warunkiem, że nie mają zamiłowania do bycia robionymi w *****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik adam Napisano 23 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 23 Lipiec 2020 Ciekawy jestem jak dostać się do Tadka w ręczniku. Jestem w Czeladzi dosyć często. ale nie wiem jak wyjść w ręczniku do auta nie wspominając o knajpie za ulicą 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
ka&ma Napisano 24 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 24 Lipiec 2020 16 godzin temu, Sunlover napisał: Zastanawia mnie, jaka jest Twoja definicja dobrego piwa? Dobre bo świeże, nie jest górnych lotów a ja nie jestem smakoszem, choć umiem odróżnić kraftowe za 20zł od sikacza. Ostatnio piłem w Budapeszcie Red IPA - polecam bo zajebiste. Co do jakości to pamiętajmy, że to samo piwo z tego samego browaru w takich samych kegach smakuje inaczej a różni się niby małym szczegółem. Mieszkam praktycznie obok Znanego Polskiego browaru, więc coś tam wiem na temat piwa i jego produkcji. Jakie leje barmanka w termach to nie wiem bo nie pytałem, ale nie było na bank lepsze od tego u Tadka. 15 godzin temu, Bercik adam napisał: Ciekawy jestem jak dostać się do Tadka w ręczniku. Do Tadka, można wyjść w ręczniku, w szlafroku czy też ubrać portki na dupę i koszulkę. Nie wiem dlaczego widzisz jakiś problem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter Napisano 26 Lipiec 2020 Udostępnij Napisano 26 Lipiec 2020 No niestety, taka jest polityka TR, żeby na płynach wszelakich ostro zarabiać. W większości miejsc w Europie, które odwiedzałem, są darmowe źródełka - tak było w Austrii czy w Niemczech. I uważam, że w tego typu obiektach zwykła woda z kranu w formie poidełka (bo kubki jednorazowe to góra śmieci) powinna być standardem. A jeśli już odpłatna, to gdyby butelka 0,5 l czy 1,5 kosztowała rozsądne pieniądze (a i tak z niezła marżą), to zjawisko spożywania w szatni znacznie by się zmniejszyło, bo przyznaję - przy cenie kilku złotych za 0,5 l i ja skorzystałem z zapasu w szafeczce, bo w trakcie pobytu idą nam "na luzie" dwie duże butelki, co w cenach barowych z TR dałoby koszt kilkudziesięciu złotych - gdyby to był sumarycznie wydatek w okolicach 10 PLN (czyli powiedzmy 5 PLN za 1,5 l), to bym korzystał z baru. Być może wtedy właściciel zarobiłby nawet więcej, niż przy obecnych cenach - zmniejszenie narzutu zrekompensowałby z nawiązką obrót. Co do piwa - jestem przeciwnikiem spożywania wszelakiego alkoholu w trakcie saunowania (zdarza się, że siadasz koło kogoś i nie dość, że widać, że sporo spożyto, to jeszcze taki delikwent roztacza wokół siebie silną woń odorowo - alkoholowego "chucha", czego odczuwanie do przyjemności nie należy), więc zaporowa cena na browar jest dla mnie OK. Jak ktoś chce, to proszę bardzo po - wracam do pokoju, wtedy może być spożycie i do "wleczonego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
renand Napisano 3 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpień 2020 W ostatni weekend odwiedziliśmy TR. Szczęśliwie trafiliśmy na gościa specjalnego w postaci Saunowej Mistrzyni Świata (w teamie) Karoliny. Dziewczyna jest drobna i niepozorna ale jej naparzania to wulkan w połączeniu z gracją. Kto widział zapamięta zapewne na długo a kto nie ma czego żałować. W weekend obowiązywały także promocje dla pań w cenie biletu oraz miały one swoje specjalne seanse. Dzięki temu na całym obiekcie była względnie zachowana równowaga płci.Cień koronawirusa zauważyliśmy jedynie przez brak afgussów z peelingiem i pisanie oświadczeń na recepcji, reszta była za dawnych dobrych czasów. Jeśli chodzi o Colosseum (ponoć największa sauna na świecie) to jego budowa jest już na ukończeniu co widać na zdjęciu. Już na początku września mają odbyć się tutaj Mistrzostwa Świata Aufguss WM. Pobyt uważamy za bardzo udany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
niu Napisano 3 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpień 2020 20 minut temu, renand napisał: Saunowej Mistrzyni Świata (w teamie) Karoliny. To było w 2018 roku - w 2019 roku Karolina została pierwszą Mistrzynią Indywidualną I to jako pierwsza kobieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
renand Napisano 4 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpień 2020 8 godzin temu, niu napisał: To było w 2018 roku - w 2019 roku Karolina została pierwszą Mistrzynią Indywidualną I to jako pierwsza kobieta. Dokładnie tak , tym bardziej jesteśmy dumni że uczestniczyliśmy w mistrzowskim show. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekst Napisano 9 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 9 Sierpień 2020 Dnia 3.08.2020 o 23:13, renand napisał: Już na początku września mają odbyć się tutaj Mistrzostwa Świata Aufguss WM. Aufguss-WM prezeniesione na przyszły rok. Ale samo otwarcie Colosseum powinno odbyć się już za 2 tygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
renand Napisano 13 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpień 2020 O ile covid nie wejdzie w paradę to lada dzień powinna zostać otwarta nowa sauna w Czeladzi ponoć największa na świecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 13 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpień 2020 Skąd informacje o zbliżającym się otwarciu? Ponoć Covid opóźnił prace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpackie Napisano 13 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 13 Sierpień 2020 Na stronie fb było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 17 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpień 2020 Ponoć do końca sierpnia łaźnia kwiatowa jest dostępna wyłącznie dla Pań. Czy ktoś był ostatnio i może potwierdzić to info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik adam Napisano 17 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpień 2020 Tak to jest prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Emii37 Napisano 17 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpień 2020 Co do nowości to: 1. test Colosseum jest planowany podczas Międzynarodowej Nocy Saunowej 28 sierpnia (tak odczytałam to co mówił właściciel, nie było to powiedziane wprost) 2. otwarcie Colosseum planowane jest na Mistrzostwa Polski 3. otwarcie pozostałych atrakcji (saun, basenów) planowane jest na 10 urodziny TR A teraz mała prywata: do SPRZEDANIA posiadamy jedną, całodzienną wejściówki do TR - ważność do końca sierpnia 2020 dla osoby płci męskiej w cenie 40 zł. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_anna Napisano 24 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2020 Wybieramy się w weekend do Czeladzi i mam pytanie do bywalców, czy nago można (trzeba ) być tylko w saunie, czy po całym ośrodku można chodzić bez ubrań np. w basenach, czy poruszając się między saunami i basenami ? Czy może ludzie owijają się w szlafroki lub ręczniki ? Wolelibyśmy nie brać zbędnych ubrań Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekkk Napisano 24 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2020 @Marcin_anna nikt nie każe chodzić w szlafrokach. Ręcznik będzie mocno wskazany w strefie restauracyjnej. Poza tym miejscem raczej pełna dowolność. T Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_anna Napisano 24 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2020 @piotrekkk Dziękuję za info, bardziej miałem na myśli jaka jest praktyka, czy większość chodzi zakryta i tylko my będziemy swobodnie spacerować, czy jednak większość całkowicie naturystycznie podchodzi do tematu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekkk Napisano 24 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2020 @Marcin_anna pewnie dużo zależy od dnia, ale wtedy kiedy ja jestem to jest dokładnie tak jak napisałem. Nie zauważyłem (choć zbytnio się ludziom nie przyglądam) aby ktoś chodził szczelnie owinięty. To normalne aby sobie po seansie w saunie zewnętrznej przejść nago pod prysznic a potem wskoczyć do zewnętrznego basenu czy też podobnie w saunach wewnętrznych. Myślę, że jak czujecie potrzebę nagich spacerów to nikt nie będzie was upominał, poza wspomnianą przeze mnie strefą baru/restauracji wewnątrz.. Musicie pamiętać, że obiekt nie jest z definicji obiektem naturystycznym, ale jest tam strefa nagości, w której można spotkać nieubraną osobę. Jednego natomiast możecie być pewni - nikt tam nie przemyca gaci czy bikini pod ręcznikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_anna Napisano 24 Sierpień 2020 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2020 @piotrekkk Dziękuję bardzo za informację, o to mi chodziło, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane posty