Miro Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 [...] po drugiej strony Brynicy [...] ... ale to już jest za granicą A na serio: czy to nie jest kawałek do przejścia? Bo przez most, którym przejeżdża się samchodem jest chyba "parę metrów"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) Bo przez most, którym przejeżdża się samchodem jest chyba "parę metrów"? Parę metrów jest, ale tak samo jest w górkę pod sklep. Najlepsza opcja to jest parking TR i pod Biedronką.Tak jak Lady napisała i ja też tak uważam, rano nie będzie problemu z miejscem na terenie TR. Odradzam z doświadczenia tylko parkowanie na osiedlu, jest sobota i większość mieszkańców jest w domu. Można jeszcze pod Muzeum Saturna (udajemy że nie widzimy zakaz, ja tak robię średnio 2x w tygodniu, diabli wiedzą po co go tam postawili). Zawsze można powiedzieć że przyjechało się na zwiedzanie lub kawę. Edited February 11, 2015 by edi71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek_Agatka Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Jest jeszcze hotel Pod Dębami. Dość sporo tam miejsca na drodze dojazdowej, za przystankiem. Do przejścia ok. 50 metrów do Term. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Pod Filarami To właśnie tam gdzie jest zakaz wjazdu, ale oni podobno krzywo patrzą na cudze auta na swoim parkingu. Za to można stawać naokoło. Najpierw jest budynek Muzem Saturna a za nim hotel Pod Filarami. Dopisane: 12 luty 2015 o 11:41 Muzeum Saturna a Pałac Saturna to dwa osobne miejsca. W PS są TR, a w MS jest min. USC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek85 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 MS jest min. USC Możesz rozszyfrować ten skrót? Bo USC to jest 1,45 km od muzeum i znajduje się na Katowickiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 (edited) Tak jest wydział w UM, ale śluby są udzielane w MS. Chcesz wsiąść ślub w Czeladzi czy przyjechać do TR Edited February 12, 2015 by edi71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek85 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Zdecydowanie i definitywnie TR bo tego drugiego to nie zamierzam odwiedzać gdziekolwiek by on nie był.Widzisz, to Ja mniej więcej na wysokości Muzeum zaczepiłem wtedy tą panią co ją o drogę pytałem Swoją drogą to dziwnie wyglądają Termy na mapie satelitarnej Satelita Chyba bardzo stare zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom113 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 tego drugiego to nie zamierzam odwiedzać gdziekolwiek by on nie był.Tratatata, jak człowieka dopadnie zmora zwana potocznie "Żeniadłem", to nawet tacy, jak ja, gonią na drugi koniec Polski, a bywa, że i świata, aby popaść w dożywotnią niewolę Zdecydowanie i definitywnie TRI ja też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 ... ale to już jest za granicą Jadąc do TR autobusem KZK GOP też wysiadałem "za granicą" i "granicę" przekraczałem pieszo. Paszportu nikt ode mnie nie chciał Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK7 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Takie są zaszłości historyczno-kulturowe w Konurbacji-Śląskiej - spytaj Ślązaka o co chodzi z tym paszportem - połowa Ci nie odpowie Z innej beczki - TR wysyła mailowo jakieś potwierdzenia tego, że przelew dotarł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devan Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 TR wysyła mailowo jakieś potwierdzenia tego, że przelew dotarł? Do mnie przyszedł mail z informacją, że bilet gotowy do odbioru. Mniej więcej tydzień po kupnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady_M Posted February 13, 2015 Author Share Posted February 13, 2015 TR wysyła mailowo jakieś potwierdzenia tego, że przelew dotarł? Jest tak jak napisał Devan - wysyłają, ale zanim ktoś sprawdzi wpływy na konto mija kilka dni, więc się nie należy denerwować, tylko skoro zapłacone, to już uznaj, że wejściówki są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK7 Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Dziękuję wam za informacje W takim razie do zobaczenia w TR Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Ponieważ nie wszyscy zaglądają do naszego kalendarza to uprzejmie donoszę, iż w TR będą odbywać się od 19.02 (czwartek) do 24.02 (wtorek), seanse specjalne gości z zagranicy, wg normalnego cennika. Wystąpią w różnych dniach następujący saunamistrzowie: - z Belgii - Yvan Fermyn, - z Kanady - Robert Weitzman - z Malezji - Lay Ong Pang - z Niemiec - Felix Reschke, Janina Lindner . Szczegóły są na w naszym kalendarzu lub na FB TR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Czy ktoś chce zrobić u mnie rezerwację rozkładanej kanapy (nawet 3 osoby się zmieszczą) na wrzesień 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Tak coś czułem, że to spotkanie S-8 idzie w tym kierunku Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBarnabi Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Kiedy mozna rezerwowac bilety? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emii37 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Sauna na 300 osób a wygląda jak na 30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Sauna na 300 osób a wygląda jak na 30 ale że która? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emii37 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Ze zdjęcia które zamieścił edi71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantom23 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Kiedy mozna rezerwowac bilety? Poczekaj aż oni postawią tą saunę, wtedy zacznij martwić się o bilety. Choć z tego co widziałam na FB przy "pasowaniu/nominacji" był obecny burmistrz Czeladzi, więc może faktycznie sauna powstanie. Jest on nowy i na pewno będzie chciał się "zasłużyć" dla miasta. Niestety moja wyobraźnia ciągle nie umie ogarnąć, jak oni chcą zmieścić cały ten projekt na tak małym terenie, ale ja baba jestem i może to dlatego Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Primo - zamieściła Secundo - przecież tam tylko widać zewnętrzną elewację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emii37 Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Założyłam, że będzie to sauna o kształcie koła a nie elipsy a i jesszcze ten stosunek wysokości sauny do wysokości drzew Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwoStepsToHell Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 jak oni chcą zmieścić cały ten projekt na tak małym terenieZasypią Brynicę i za jednym zamachem przyłączą Czeladź do Śląska Dopisane: 23 luty 2015 o 18:41 Założyłam, że będzie to sauna o kształcie koła a nie elipsyTu potrzebne myślenie nieszablonowe. Założeń nie ma co robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady_M Posted February 23, 2015 Author Share Posted February 23, 2015 (edited) Identyczna dyskusja była w czerwcu Zawsze w ramach wyższej konieczności zrobienia miejsca na saunę można ze 3 bloki przenieść w inne miejsce Ale już poważniej to ja się cieszę, że takie ustalenia dziś zapadły, bo to będzie motywacja, aby ta wielka sauna powstała. Prawdopodobnie nie będzie zbyt często wykorzystywana, ale martwienie się o rentowność przedsięwzięcia zostawmy inwestorom. Dla saunowiczów i saunamistrzów ważne jest, że będziemy mieli w Polsce "arenę" do dużych zawodów i to jest dobra wiadomość. Edited February 23, 2015 by Lady_M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts